Det faktureres ikke for barnehager og SFO som har vært stengt under koronatiden.

Kommunen har på forespørsel fra grunneier, Oslo kommune, vedtatt lokal forskrift som forbyr allmenn ferdsel og opphold på Langøyene inntil planlagt opprydningsarbeider på øya er ferdigstilt.

Forskriften ble vedtatt av Nesodden kommune den 25.02.2020 og stadfestet av Fylkesmannen 03.04.2020.

digital post Foto: Istockphoto

Overgang til elektronisk faktura inngår i regjeringens satsing på fornying av offentlig sektor og digitalisering av offentlige tjenester. Fra 1. juli 2012 ble det obligatorisk for alle statlige etater å kreve at leverandørene skal sende elektronisk. Formatet fakturaen skal sendes på er standardformatet EHF. Nesodden kommune setter nå krav om kun elektronisk faktura fra og med 01.08.18.

Elektronisk faktura er en faktura i et strukturert dataformat som overføres elektronisk fra selger til kjøper og som kan importeres i kjøpers økonomisystem og behandles maskinelt. Elektronisk faktura bidrar til en mer effektiv behandlingsprosess, både hos leverandøren og kunden. Fakturaer som sendes på e-post, uansett format, regnes ikke som elektronisk faktura.

Sivilombudsmannen peker på flere utfordringer i rapporten "Saksavviklingen ved byggesaksavdelingen i Nesodden kommune". Rådmannen svarer i en uttalelse med å beklage situasjonen overfor innbyggere og næringsliv. Kommunen har tidligere satt i gang flere tiltak som forbedrer situasjonen og tilbakemeldingene fra Sivilombudsmannens følges opp.

Nye postnummer fra 1.10.2016 - Oversiktskart

Fra 1. oktober innfører Posten Norge nye postnummer på Nesoddtangen.
Området som har hatt postnummer 1450 blir delt i fire. 1450 Nesoddtangen beholdes for en del av området, og det opprettes tre nye postnummer.

Dette medfører at mange adresser på Nesodden skifter postnummer. En oversikt over hvilke veier dette gjelder finnes i informasjonsfolderen fra Posten Norge:

Se hjemmesidene til Posten Norge for å finne riktige adresser.