Telefonvarsling - vedlikehold av vann- og avløpsnettet

Klikk for stort bilde Nesodden kommune varsler beboere og hjemmelshavere via SMS og talemeldinger når det skal utføres vedlikehold av vann- og avløpsnettet som kan påvirke VA-tjenestene (vann- og avløpstjenestene). Varsling skjer også ved andre anledninger og hendelser der det er ønskelig å informere befolkningen.

 

Beboere og hjemmelshavere som har mobiltelefon gjennom jobben knyttet til arbeidsstedets adresse eller som har telefon som er reservert mot visning i telefonnummeropplysningstjenester, får i utgangspunktet ikke meldinger som kommunen sender ut som SMS eller talemelding.

 

Registrering 

Hvis du vil sikre at du får varsling fra Nesodden kommune kan du registrere din telefon ved å gå inn på nettsiden til UMS - Unified Messaging Systems AS:

 

            http://cdm.ums.no

 

Når du har registrert ditt tlf.nr. sendes også pin-koden til epost adressen du oppga, vist du ikke får melding på mobil. 

Denne registreringen må også benyttes av kontaktpersoner i bedrifter og institusjoner, for å sørge for at rette vedkommende blir varslet. Mobiltelefoner får en SMS, mens fasttelefoner får en talemelding der den som svarer hører på. Hos bedrifter og institusjoner som har en automatisk telefonsvarer, må telefonnummeret byttes ut med et betjent nummer, helst til en nøkkelperson.

 

Sårbare abonnenter

Nesodden kommune tar ekstra hensyn til sårbare abonnenter ved forstyrrelser i vannforsyningen, som skoler/barnehager, helsesektoren, næringsliv hvor vann er særlig viktig i den daglige driften eller hvor mange mennesker er samlet.

 

Vi ber virksomheter med særskilt behov for varsling om å registrere adressen som sårbar abonnent og med telefonnummer til relevant kontaktperson.

 

Forklaringsvideo - Registrering av personkontakt i UMS  

Registreringen av kontaktinformasjon skal være selvforklarende, men et enkelt eksempel på hvordan prosedyren kan se ut ser du i videofremvisningen.

Merk: Videoen er uten lyd (laget av Powel as)

 

 

Fant du det du lette etter?