Badevannsprøver og analyser

 Alværnbukta.  - Klikk for stort bilde Marianne Rand-Hendriksen

 

Badeplasser på Nesodden

 

Nesodden kommune tar vannprøver på badeplasser over hele Nesodden gjennom hele badesesongen. Vannprøver tas annenhver uke fra juni til august. Badeområdene er regnet for trygge å bade i så lenge de holder seg innenfor standard fra Folkehelseinstituttet.

 

Se kart: Her tar vi badevannsprøver
 

Under finner du analyseresultatene for badesesongen 2016.

Badevannsprøver sommeren 2016

Prøver/analyse

Konklusjon

Prøver tatt 31.08.16 (PDF, 125 kB)

Iflg. EUs badevannsdirektiv fra 2006 var analyser tatt av badevannet den 31. august på strendene rundt på Nesodden av «Utmerket kvalitet» med unntak av prøven tatt ved utløpet av Fagerstrandbekken. Prøven tatt ved Tangen gård var av «god kvalitet».

   
Prøver tatt 10.08.16 (PDF, 124 kB)

Det var en god del grums/partikler i vannet på Bunnefjordsiden da det regnet og blåste sterk nordavind innover Bunnefjorden på prøvedagen den 10. august.

Analysene som ble tatt på tarmbakteriene E.coli og Intestinale enterokokker viste likevel at badevannet - i følge EU’s badevannskvalitet - var av «Utmerket» kvalitet (unntaket var prøven merket Fagerstrand I som er tatt ved utløpet av bekken).

Det anbefales ikke bading ved utløpet av bekken på grunn av tidvis høyt bakterieantall. Kommunen har satt opp skilt om dette.

   
Prøver tatt 03.08.16 (PDF, 126 kB)

Iflg. EUs badevannsdirektiv fra 2006 var analyser tatt av badevannet den 3. august på strendene rundt på Nesodden av «Utmerket kvalitet» med unntak av prøven tatt ved utløpet av Fagerstrandbekken.

Det anbefales ikke bading ved utløpet av bekken på grunn av tidvis høyt bakterieantall. Kommunen har satt opp skilt om dette.

   
Prøver tatt 20.07.16 (PDF, 123 kB)

Ifølge EUs badevannsdirektiv fra 2006 var analysene tatt av badevannet på strendene rundt på Nesodden den 20. juli av «Utmerket kvalitet», med unntak av prøven tatt ved utløpet av Fagerstrandbekken.

   
Prøver tatt 06.07.16 (PDF, 123 kB)

Iflg. EUs badevannsdirektiv fra 2006 var analysene tatt av badevannet på strendene rundt på Nesodden den 6. juli av «Utmerket kvalitet».

   
Prøver tatt 22.06.16 (PDF, 124 kB)

Ifølge EUs badevannsdirektiv fra 2006 var analysene tatt av badevannet på strendene rundt på Nesodden den 22. juni av «Utmerket kvalitet», med unntak av prøven tatt ved utløpet av Fagerstrandbekken.

Det anbefales ikke bading ved utløpet av bekken på grunn av tidvis høyt bakterieantall. Kommunen har satt opp skilt om dette.

   
Prøver tatt 8.06.16 (PDF, 125 kB)

Ifølge EUs badevannsdirektiv fra 2006 var analyser tatt av badevannet den 8. juni på strendene rundt på Nesodden av «Utmerket kvalitet»

   

 

Publisert av Mette Marit Bratlie. Ansvarlig Infrastruktur og vannmiljø. Sist endret 07.03.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering