Våre tilbud

Kommunalområdet Kultur, næring og idrett, KNI, tilrettelegger for gode og trygge møteplasser og opplevelser for ungdom i kommunen gjennom teamene "Kultur", "Frivillighet" og "Park, idrett og friluft". KNI har ansvar for primærforebyggende tilbud for barn og unge. Et av hovedsatsningsområdene er inkluderende og trygge møteplasser. 

 

Fagerstrand Ungdomshus, Parlamentet

Parlamentet har første åpningsdag etter juleferien tirsdag 10. januar 2023, og ønsker alle ungdommer fra 7.trinn og oppover velkommen! Parlamentet er bemannet med faste miljøarbeidere og vi serverer gratis varmmat hver dag. I tillegg har vi biljard, gaming, Nintendo Switch, Playstation, bordtennis og kreative og spennende workshops utover vårsemesteret.

 

Åpningstider:

Tirsdag: 17.00-20.00

Fredag:  17.00-21.00

 

 

Velkommen!

  • Adresse: Kløftaveien, 1454 Fagerstrand

 

Følg Parlamentet på Instagram

 

Fellesverket Nesodden

Fellesverket Nesodden er et gratis aktivitetshus for ungdom fra 8. trinn til 19 år. Et sted hvor ungdom møtes og henger, lærer og mestrer - støttet av trygge voksne.

 

På Fellesverket Nesodden er det åpen møteplass:
Mandager, onsdager og fredager fra kl. 15.00 - 20.00.
Hver åpningsdag serveres det gratis varmmat fra kl. 16.00-17.00

 

Det skal også tilbys leksehjelp, arbeidstrening og gatemegling etter hvert. På huset arrangeres det ulike verksteder og aktiviteter. Alt er gratis. Fellesverkets frivillige medarbeidere gleder seg til å ta imot dere etter ferien.

 

Er du over 22 år og vil bli med på å gi ungdommene på Nesodden et trygt og godt sted å være? Meld deg inn som frivillig på mittrodekors.no så tar de kontakt med deg.

 

Daglig leder og kontaktperson er Elisabeth Larsen, tlf 95523007

 

Nesodden kulturskoles musikkverksted

Nesodden musikkverksted - Nesodden kulturskole, Sletta

Nesodden musikkverksted er underlagt Nesodden kulturskole.

 

Skoklefall lydstudio er et digitalt lydstudio. Her lager vi og spiller inn musikk, gjør vokal og instrumentpålegg, mixdown og mastering. Hjelp til komposisjon og arrangement, produksjon av singback, playback, voiceovers, samt totalproduksjoner av lyd/musikk. I samarbeid med skole og som tilbud i kulturskolen.

 

Tilbudet er gratis for ungdommer bosatt på Nesodden. Studio kan også leies ut på timesbasis til kommersielle produksjoner og innspillinger for de som er utenfor målgruppen ungdom, dersom vi har ledig tid.

 

Utleie av PA og teknisk lydutstyr

Vi har utleie av div. PA-utstyr til forskjellige typer arrangementer: Komplette lydanlegg, mikser, mikrofoner og enklere scenelys. Ta kontakt for mer info, priser og booking av studio.

 

 

Ta kontakt for mer informasjon og booking:

Musikk- og kulturarbeider Per Christian Halvorsen, Nesodden kulturskole

per.christian.halvorsen@nesodden.kommune.no

 

 

Link til Facebooksiden vår: https://www.facebook.com/musikkverkstedforungdom/

 

Ungdommens Kommunestyre

Et rådgivende organ som har til hensikt å gi ungdom en kanal for å kunne involvere seg og bli hørt i saker som angår ungdom. Kontaktperson Tom Sammerud: tom.sammerud@nesodden.kommune.no

Nesodden DiskGolfPark (frisbeegolf-banen)

Nesodden DiscGolfPark (eller mer kjent som "frisbeegolf-banen" på Nesodden) er et samarbeidsprosjekt mellom Nesodden kommune og Nesodden diskgolfklubb.

Mer informasjon og beliggenhet om banen

Sommertilbud til barn og unge

Tilbud til barn og unge sommeren 2022:
 

Det er mange varierte tilbud til barn og unge på Nesodden sommeren 2022. Nesodden kommune har flere egne tilbud, i tillegg har vi invitert lag og foreninger/organisasjoner til å dele informasjon om sine sommeraktiviteter for barn og unge. På bakgrunn av dette har vi samlet oversikten nedenfor. 

 

Planlegges det sommeraktiviteter for barn og ungdom som ikke er med på denne oversikten? 
Send gjerne en e-post til: arrangementer@nesodden.kommune.no

 

NB! Vi tar forbehold om eventuelle endringer hos de ulike aktørene. Vi henviser til de ulike aktørenes egne nettsider for riktig oppdatert informasjon, samt for påmelding. 

 

Her er noen av sommeraktivitetene:

Skateboardcamp uke 26: 27.06 til 01.07 
Campleder og instruktøransvarlig: Anna Thorvaldsen Sandbæk
Sted: Skateboardparken på Skoklefallsletta
Tid: kl. 10.00 - 14.00 mandag til fredag
Antall deltakere: 40. Deles inn i fire grupper.
Alder: 7 til 18 år

Beskrivelse:
Skateboarding er noe alle kan lære seg, og denne uken passer for alle som vil være med. Det er ikke nødvendig med eget utstyr for å kunne delta. Elevene deles inn i grupper etter alder og ferdighet med hver sin instruktør, og skateparken på Sletta har gode muligheter for kurs med tilbud til alle nivåer. Skateboarding er en sunn fysisk aktivitet som bygger koordinasjon, balanse, selvtillit og utholdenhet. Målet for kurset er at elevene får en god introduksjon til skateboarding, øker sine ferdigheter og oppleve mestring.

Påmelding:
Dette er fullt nå. For å ivareta sikkerhet og kvalitet for deltakerne er vi avhengig av en jevn fordeling på aldersgruppene og vi forbeholder oss derfor retten til å tildele plasser på en hensiktsmessig måte. Kommunen sender ut bekreftelse til de som har fått plass.

 

 

Sessions- digital musikk - uke 26: 27.06 til 01.07 
Campleder og instruktøransvarlig: Tobias Berge
Sted: Fagerstrand Ungdomshus, Parlamentet
Tid: kl. 10.00 - 14.00 mandag til fredag
Alder: 13-18 år
Antall deltakere: 20. Deles inn etter ferdighet.
Ta med egen PC/mac hvis du har

Beskrivelse av kurset:
Har du lyst til å lage musikk med digitale verktøy? Da er dette sommertilbudet i digital musikkproduksjon noe for deg. Du vil lære å lage alt fra enkle beats til hele låter. For å lage elektronisk musikk trenger du både ferdigheter og kunnskap om det digitale verktøyet, men også om komponering, arrangering og lydmiksing. Dette kan du lære hos oss. Sessions fortsetter som tilbud i høstsemesteret 2022, og denne uken er en fin introduksjon til å det å lage musikk med data som instrument.

Påmelding:
Det er begrensede plasser. For å ivareta sikkerhet og kvalitet for deltakerne er vi avhengig av en jevn fordeling på aldersgruppene og vi forbeholder oss derfor retten til å tildele plasser på en hensiktsmessig måte.
Påmeldingen gjøres her

 

 

Friluftsskolen (Nesodden kommune og Oslofjordens Friluftsråd)
Friluftsskolen arrangeres på det idylliske friområdet Ommen i Nesodden kommune. Her vil deltakerne få prøve mange aktiviteter i friluft.
Alder: 5. - 7. trinn (10 - 13 år)
Tidspunkt: Uke 26
Sted: Ommen (oppmøte på Oleannas utsikt)
Klokkeslett: 09.00 - 15.00
Pris: 600,-
Mat: Deltakerne tar med egen matpakke og vannflaske. Vi serverer frukt til mellommåltid.
Påmelding: Her melder du deg på
Spørsmål: annechristine@oslofjf.no

 

Nesodden Kulturskole - Sing it
Nesodden kulturskole, musikkverkstedet i samarbeid med sangpedagog Karin Dammen, arrangerer sommerkurs for ungdom fra 13-20 år. Kurset heter SING IT og handler om hvordan du bruker stemmen bedre
Tidspunkt:
Juni: Tirsdag 21. juni, torsdag 23. juni, tirsdag 28. juni og torsdag 30. juni
August: Tirsdag 9. august, torsdag 11. august, tirsdag 16. august og torsdag 18. august
Sted: Sletta ungdomshus
Påmelding: Karin Dammen mobil: 959 61 480 eller Per Christian Halvorsen mobil: 917 45 910
Pris: kurset koster 250 kroner pr. deltaker. Pizza og drikke hver dag.

Last ned PDF om arrangementet her (PDF, 245 kB)

 

Parlamentet ungdomshus:
Parlamentet ungdomshus ligger i Kløftaveien på Fagerstrand.
Åpningstider: Juni - august: Tirsdager kl, 18.00-20.00 og lørdager kl. 18.00-22.00. Stengt i fellesferien.
Instagram: @parlamentet_ungdomshus

 

Røde kors Fellesverket (ungdomshus):
Facebook-side

Åpent i mai og juni: mandag, onsdag og fredag fra klokka 15.00-20.00
Siste ordinære åpningsdag 1. juli. 

Aktiviteter i juli: 

Mandag 11. juli: Tur til Steilene - bading og aktiviteter med mat fra klokka 15.00-20.00

Aldersgrense 13 - 19 år. Oppmøte på Nesoddtangen Brygge kl.15.00. Hjemreise fra Steilene med båten som er tilbake på Nesoddtangen Brygge kl.19.55 (så man rekker bussene som går fra brygga kl.20.00).

Onsdag 13. juli – Tusenfryd m./mat kl.11.00-20.00
Det blir buss-tur. Oppmøte på Fellesverket kl.11.00. Hjemreise også med egen buss kl.18.30 fra Tusenfryd. Bussen er tilbake på Fellesverket kl.19.00. 

Mandag 18. juli - Escape Room & Peppes Pizza kl.15.00-20.00
Oppmøte på Nesoddtangen Brygge kl.15.00. Det blir båttur sammen som går kl.15.00. Fra Aker Brygge tar vi T-banen til Nydalen og Fangene på Fortet. Spillet varer fra kl.15.45-18.00. Etter spillet spiser vi pizza sammen. Vi tar T-banen ned igjen til Aker Brygge og tar båten tilbake til Nesodden kl.19.33. Ankomst Nesoddtangen brygge kl. 20.00.


NB! 15. august åpner Felllesverket etter ferien. Mandag og onsdag fra kl. 15.00-20.00 og fredag kl. 15.00-22.00.

 

BUA Nesodden:
Utlån av turutstyr
Vi har utstyr til alle årstider: Kanoer, flytevester, soveposer, primuser, kokekar, ryggsekker, telt, lavvoer, skøyter, langrennsski, slalåmski med støvler mm.

 

Petanque

Du kan spille petanque på Neosdden.  Banen i Berger Idrettspark skal være åpen alle dager, men man må foreløpig kjøpe egne Petanque-kuler om man ønsker å spille. De kulene finnes blant annet på Energihuset Sport og Fritid. Det er gratis å spille.

 

 

Nesodden bibliotek:
Nesodden bibliotek
Biblioteket har åpent hele sommeren. Info om åpningstider legges ut på deres nettsider. Bibilioteket setter frem sjakkbrett med brikker og har mulighet til å vise film ved dårlig sommervær.


Biblioteket har en kampanje som går hvert år som heter Sommerles. Barn leser og registrerer på nett, og kommer innom biblioteket for å låne bøker og hente premier for sin lesing.

Klikk på denne lenken for mer informasjon
 

 

Nesodden ressurskafe:
Facebookside

22. mai: Barnas dag kl. 12.00-16.00

Fra uke 25 - 32: Sommeråpent i gratis kafé og gratis butikken hver tirsdag-onsdag-torsdag. Ungdom drifter stedet, og hver torsdag fra 13.00-15.00 er det en sommer aktivitet for barn drivhuset/uteområde. Følg med på FB-siden vår.

Uke 27: er det gratis sommercamp for barn 6-12 år på Nesodden ressurskafe . Det er et samarbeid mellom Frivillighetssentralen og ressurskafeen. Påmelding fra og med 1. juni.

 

 

Nesodden Idrettsforening:

Fotball: 
Nesodden IF Fotball:
Glad i fotball? Begge fotballskolene er for barn og unge født 2009-2016.
Uke 25: Obos sommerfotballskole
Uke 32: Tine sommerfotballskole og Tine jentefotballskole
 

Sommerturn:

Nesodden IF Gym og turn
Uke 25: Går over tre dager i juni fra 20. - 22. juni og er for barn født fra 2007 - 2015.
Påmelding til Gro Staaf-Pettersen, grostaaf@gmail.com, mobilnr: 41 68 12 98

 

Basketskole:
Nesodden IF Bobcats - Nesodden IF Basketball
Ved spørsmål eller påmelding kontakt Zoran eller Aina på e-post: basketskole@bobcats.no

 

Friidrett:

Friidrett - NIF 
Det blir sommerskole på Berger stadion for barn i alderen 8 - 13 år.
Spørsmål kan rettes til: Marianne Husby, mariannehusby@hotmail.com eller friidrett@nesoddenif.no

 

Nesodden teaterfabrikk - sommerskole i teater
Nesodden Teaterfabrikk
Uke 25: Sommerskole for ungdom i teater. Sted: Nesoddtangen, elevkantina på Tangenten
Uke 32: Scen sommerskole for barn 1. - 7. trinn i teater. Sted: Varden leir
Påmelding: post@nesoddenteaterfabrikk.no

 

Nesodden husflidslag - kurs i håndverksteknikker med mer
Nesodden Husflidslag
Sommerskole To Gård 8-12 august.
Bli med på en kreativ uke hvor du kan spikke, lage bålvotter, vennebånd, støpe i betong, en flygende drage og naturkunst.
Sommerskolen er for deg mellom 9 og 13 år.
Vi lager mat sammen, og kanskje det blir en og annen svele.
For mer info send mail til Karin på kling-a@hotmail.com

 

Morning Beat Festivalen:
Hjertelig velkommen til en annerledes festivalopplevelse som blander musikk, yoga og en sunn livsstil under en bærekraftig og rusfri paraply. 
Billetter: De kan kjøpes her

 

HV-ungdom:
Heimevernsungdom - Forsvaret
Heimevernsungdommen driver med spennende aktiviteter av både sportslig og friluftsmessig art. Dersom noen ungdommer er interessert i å komme er det flott med en e-post i forkant til: tor@multimeter.no.

 

Ballett - Nesodden ballettskole:
Nesodden ballettskole
Uke 25 og uke 32 blir det ballettskole på Nesodden. Aldersgruppe: 6-9 år, 10-13 år, 14 år +.
Mer informasjon: Julie Grydeland, 46922625, nesoddenballettskole@gmail.com

 

Dans - Flyt studio
Flyt studio
Sommerskole i dans holdes av Flyt Studio i uke 32 (8. - 12. august)
Alle barn i skolealder er velkommen! Fordelt på to grupper 6-8 år og 9-12 år.
 

Kajakk - Nesodden kajakklubb:
Nesodden kajakklubb
Har du lyst å bli medlem for å delta på kurs? Da må du påregne ventetid. Foreløpig setter vi opp ett grunnkurs i juli, og kommer i gang med kurssesongen igjen fra august. pga. ferieavvikling. Vi har hatt veldig stor pågang, og samtlige kurs før St Hans er snart helt fulltegnet. Følg med på nettsiden for nye kurs.

 

Ridning - Hasle og Nesodden:
Hasle Ridesenter
Det arrangeres egen rideleir.

 

Nesodden ridesenter
Det arrangeres egen rideleir.

 

Seiling - Nesodden seilforening
Nesodden seilforening - WakaWaka
Det blir en egen seileleir sommeren 2022.

 

Tennis - Nesodden tennisklubb:
Nesodden tennisklubb sommerskole
Nesodden Tennisklubb ønsker alle barn fra alderen 5 år – 16 år velkommen til sommerskole! Sommerskolen er åpen for både medlemmer og ikke medlemmer av tennisklubben.
Uke 25 (mandag - fredag)
Uke 26 (mandag - fredag)
Uke 31 (mandag - fredag)
Uke 32 (mandag - fredag)

 

Forskerfabrikken:
Sommerlab - Forskerfabrikken

Her er en oversikt over steder og uker i Viken

Alværn diskgolfpark
Wibecke Holm Jøsang

Banen ligger i tilknytning til Alværn ungdomsskole og er Nesoddens andre diskgolfbane. Banen eies og driftes av Alværn ungdomsskole.
 

Banen består av 12 hull i ganske kupert terreng. Den er åpen for alle. Tar man en tur med litt mindre barn er det ikke noe problem å kun ta hullene som ligger i nærheten av skolen. Man trenger 1-1,5 time for å spille seg gjennom hele banen. Det er gjennomført flere dugnader for å rydde kvist og det er tatt ned ganske mye mindre trær og busker for å gjøre banen slik den står i dag. 


Det er bygget informasjonsskilt og lost-disk-kasse som man finner ved parkeringsplassen til skolen (skolens sydside). Husk å skrive navn og telefonnummer på baksiden av diskene før dere setter i gang.


Kontaktperson for spørsmål om spilling er assisterende rektor på Alværn ungdomsskole Wibecke Holm Jøsang.
E-post: wibecke.holm.josang@nesodden.kommune.no