Strykeorkester

Lærere: Maria Degerfors, Franciska J. Borgen og Henriette Elnan

Deltakelse i gruppetilbudet for strykere er åpent for alle som spiller et strykeinstrument. Det forutsettes at deltakerne får indivduell undervisning enten gjennom Kulturskolen eller hos privat lærer.

Samspill er en viktig del av undervisningen og tilbys elever på alle nivåer. Samspilltilbudet er delt inn i tre hovedgrupper: Samspillgruppe, strykeorkester og kammergupper. Undervisningen foregår ukentlig. I tillegg har vi minst et helgeseminar per semester. Vi har en lang tradisjon med å dra på orkesterturer. Tidligere turnéer har gått til Danmark, Sverige, Ungarn og Hellas. Høsten 2017 reiste Kammergruppen til Edinburgh og spilte skotsk folkemusikk.


SAMSPILLGRUPPEN VESLEKLANG - for nybegynnere og elever som er noe øvet. Gehørsbasert samt enkelt samspill etter noter. 


STRYKEORKESTERET - fiolin/cello. Læreren bestemmer når en elev er klar for å gå videre til strykeorkesteret. Orkesteret har et bredt repertoar, fra klassisk, folkemusikk, filmmusikk m.m.


KAMMERGRUPPER - Viderekomne elever tilbys undervisning i kammermusikk i mindre ensembler. Her har repertoaret vært bl.a. J.S. Bach Brandenburger konsert nr 3, Corelli «Julekonserten», filmmusikk, folkemusikk, improvisasjon og samarbeid om større prosjekter med andre kulturskoler.