SLT-modellen
Med bakgrunn i samarbeidsavtalen mellom Nesodden kommune og Øst politidistrikt, tar vi utgangspunkt i de ressurser som allerede finnes i kommunen og politi og bruker SLT- modellen i det rus- og kriminalitetsforebyggende arbeidet. Modellen sikrer bedre kommunikasjon på tvers av tjenester og har som mål å jobbe systematisk og helhetlig. Samarbeidsmodellen er utviklet av det Kriminalitetsforebyggende råd (KRÅD) til bruk i norske kommuner. Les mer om SLT-modellen her.
SLT-modellen organiseres på tre nivå:
Politirådet
Politirådet er det formaliserte samarbeidet mellom kommune og politi. Her behandles alle saker som er strategisk viktige for samarbeidet mellom kommunene og politiet gjeldende hele befolkningen. SLT-arbeidet er en del av dette. Politirådet har ansvar for overordnet innsats, økonomi, og angir mål og prioriteringer i det kriminalitetsforebyggende arbeidet.
Politirådet består av ordfører, kommunedirektør, kommunalsjefer, politistasjonssjef, leder nærpolitiseksjonen, politikontakt og SLT-koordinator (sekretær).
Koordinerende nivå
Koordineringsgruppen er det formaliserte samarbeidet mellom virksomhetene med ansvar for praktisk å koordinere og gjennomføre det rus og kriminalitetsforebyggende arbeidet innen de ulike virksomhetene.
Koordineringsgruppen består av politikontakt, rektorer, virksomhetsleder og fagsjefer, SLT-koordinator (sekretær)
Utøver nivå
Utøvergruppen er det formaliserte samarbeidet mellom representanter for de som daglig er i kontakt med barn og ungdommer i kommunen. Utøver gruppen har ansvaret for å utføre de forebyggende tiltakene i kommunen.
Gruppen består av forebyggere fra politiet, sosiallærere, miljøarbeidere, ruskonsulenter, helsesykepleiere, aktuelle utøvere som arbeider direkte med barn, unge og foreldre, SLT-koordinator (sekretær).