Vil etablere sammenhengende kyststi

Ordfører Cathrine Kjenner Forsland på Kyststien. Torbjørn Andersen Folloregionen Interkommunalt politisk råd (Follo-regionen IPR) har en ambisjon om å etablere en sammenhengende kyststi/stinett gjennom Follo. Det jobbes med planer om å utvikle en over 80 kilometer lang kyststi.

- Det er en intensjon om å lage en sammenhengende kyststi. Dagen i dag var kick off for dette og først må vi få oss en helhetlig oversikt over de kyststier vi har i dag. Deretter handler det om å jobbe med mål og konsept for videre planlegging, sier Ola Haave, daglig leder i Folloregionen IPR.

 

Flott tur med MS Tidevind

Det var i denne forbindelse invitert til en inspirasjons- og kunnskapstur med MS Tidevind med mange innlegg underveis langs de nåværende delene av Kyststien.

 

Turen startet i Kambo og fortsatte langs Vestby og Frogn. Det var en stopp og sightseeing på Flaskebekk. Guide var den lokalkjente Stein Turtumøygard, som også sitter i styret i Nesodden historielag.

 

Etter en lunsj på Signalen gikk turen videre helt inn i Bunnefjorden, langs Nesodden og Frogn og utover fjorden igjen langs Ås og Nordre Follo sine kystlinjer. Målet er som nevnt innledningsvis å etablere en sammenhengende kyststi i hele området.

 


Kommunen var sterkt representert

Nesodden kommune var sterkt representert på turen med ordfører, kommunedirektør og flere kommunalsjefer blant annet.

 

Nesoddens ordfører Cathrine Kjenner Forsland brenner virkelig for å skape en lengre og bedre kyststi, som også er vedtatt av kommunestyret. Forsland er også leder av Folloregionen IPR.

 

- Jeg synes det er veldig verdifullt at alle kan være samlet for å finne løsninger, se muligheter dele gode ideer for en sammenhengende kyststi. Og motivere og lære av hverandre. Se hvor viktig dette er for folkehelsen, for næring og det gode liv i Follo, sier Cathrine Kjenner Forsland.

MIljørådgiver Martin Moi Stener viser fram dagens fangst. Privat   

- Stolt av kysten vår

På turen var det samlet hele seks ordførere fra Follo-regionen.

 

- Jeg er veldig fornøyd med turen og opplevelsen. Jeg er stolt av kysten vår og innsatsen som er lagt ned av frivilligheten, og av lokalt næringsliv som tenker natur og bærekraft, sier Forsland og legger til:

 

- Det var en kjempeopplevelse å følge med på miljørådgiver i kommunen sjekke hummerteinene. Hummerfredningssonen er en suksess, sier Kjenner Forsland.

 

Hun konkluderer:

 

- Nå skal vi samarbeide enda tettere for å realisere våre målsettinger, sier ordføreren.  

 

- Viktig med regelmessig fysisk aktivitet

En av dem som holdt innlegg på båtturen var Monica Selvén, koordinator i rehabiliteringsteamet i  Nesodden kommune.

 

- Jeg skulle snakke om folkehelse knyttet til kyststi. I tillegg skulle jeg snakke om hva det gjør med folks helse fysisk og psykisk, sier Selvén.

 

Hun fullroser også kyststi-konseptet.

 

- Det som er viktig her at vi alle kommer oss ut i frisk luft og vakker natur. V kan gå på brede stier, smale stier og kronglete stier. Universell utforming er også viktig når en ny kyststi skal lages. Alle bør få samme mulighet også de med funksjonsnedsettelse, sier Selvén og fortsetter:

 

- Vi vet alle at det er viktig å være i regelmessig fysisk aktivitet. Det kan gi oss mange helsemessige fordeler. Vi kan forebygge mange sykdommer som kreft, hjerte- og kar sykdommer og demens, og ikke minst får vi trolig en bedre psykisk helse, sier Monica Selvén.

 

Se bildeserie fra turen her