Vellykket vaksinetiltak

Klikk for stort bilde Marius Morstøl Jenssen  Nesodden kommune har hatt drop-in-vaksinering denne og forrige uke. I den forbindelse ønsker vi å komme med noen presiseringer.

Mandag og tirsdag denne uka er det 90 personer som har registrert seg for bestilling av første vaksinedose enten via drop-in eller via nettsidene til kommunen. Du kan fortsatt registrere deg for første dose gjennom kommunens nettsider her.


I forbindelse med de siste dagers medieoppslag ønsker vaksinekoordinator Irena Stjepanovic Vatlum å komme med noen presiseringer:  
 

«Den yngste innbyggergruppen har i større grad enn tidligere ikke svart på tilbud om vaksine eller ikke kommet til time. Kommunen ser på det som sin oppgave ikke å kaste noen vaksiner, og når vaksinene er trukket opp må de benyttes i løpet av en time. Ublandet hetteglass kan for øvrig oppbevares en måned. I uke 28 og 29 var alle vaksinene tiltenkt som første dose, men vi satt med flere ledige timer.

 

I uke 28 og 29 har vi åpnet for drop-in vaksinasjon for innbyggere dersom vi har tilgjengelige vaksiner/timer. Vi har fått informasjonsbrev fra FHI med veiledning om hvordan man skal benytte seg av slike restdoser, og denne logistikken er fremdeles på plass. FHI har gitt mulighet til å fremskynde dose 2 når alle med dose 1 har fått tilbud. I vårt tilfelle skjedde dette i uke 28 og mandag i uke 29. 

 

Kommunen ser nå at vi har høy vaksinasjonsdekning, og vil av den grunn si nei til vaksineleveranse i uke 30, 31, 32 og 33. Ut ifra den utregningen vi sitter med nærmer vi oss full vaksinasjonsdekning på Nesodden med det kravet FHI har satt som 90 prosent i alle grupper. Dette er nå det siste steget vi gjør for å prøve å nå ut til enda flere.

 

De dosene man sitter igjen med skal man bruke opp. Vaksinene må fraktes på en spesiell måte, og FHI ønsker å ha ansvaret for dette så ingen vaksiner skal gå til spille. Så ved tilfeller hvor kommuner har flere doser til overs enn man trenger, må innbyggerne i andre kommuner komme til vaksinen, og ikke omvendt.

 

Oppholder man seg på Nesodden eller i nærheten i uke 29 er man hjertelig velkommen til å komme for å ta første dose av vaksinen på Nesodden på drop-in. Nesodden kommune har hatt åpen drop-in-mulighet for vaksinering av folk fra andre kommuner og hyttefolket. De har også benyttet seg av drop-in-tilbudet. Innbyggere fra andre kommuner kan ikke bestille time til vaksinasjon i vårt digitale bookingsystem da dette er begrenset til innbyggerne i kommunen.

 

Vi har doser til planlagte vaksiner, og det er beregnet ut fra innbyggerne på Nesodden. De som har bestilt time får vaksinen, og de som kommer på drop-in får også vaksine når vi har det tilgjengelig.

 

Det viktigste er at folk blir vaksinert.»