Velkommen til bokbad med Nina Lykke

Foto: Agnete Brun/Oktober Forlag

Nina Lykke er aktuell med den kritikerroste boka "Vi er ikke her for å ha det morsomt". Velkommen til bokbad lørdag 19. november kl. 12.00 i Bibliotekhjørnet.

Billetter kr 120,-
Billetter kr 120,- på Ticketco.no

 

Nina Lykke (f. 1965) debuterte i 2010 med den kritikerroste novellesamlingen Orgien, og andre fortellinger. Romanen Oppløsningstendenser (2013) fikk strålende anmeldelser og ble kortlistet til P2-lytternes romanpris. I 2016 fikk Lykke sitt store gjennombrudd med romanen Nei og atter nei (2016), som vant Ungdommens kritikerpris og ble en salgssuksess i Sverige og Tyskland så vel som i Norge. For Full spredning. En legeroman mottok Lykke Brageprisen 2019, rettighetene for denne er så langt solgt til 18 land. Vi er ikke her for å ha det morsomt er Lykkes femte bok. 
 

Forlaget skriver om boka: Knut er en middelaldrende forfatter som aldri har kommet tilbake på nivå med suksessromanen han skrev tyve år tidligere. Med det siste romanforsøket sitt ville han imøtegå anmeldernes beskyldninger om at han løper den hvite, privilegerte middelklassens ærend, men redaktøren var ikke imponert, og boken kom aldri ut. Nå er Knut invitert til litteraturfestivalen på Lillehammer, riktignok som stand-in, men likevel. Knuts nabo og eneste omgangsvenn Frank skal få være med og bo gratis på hotellrommet på Breiseth; i det hele tatt har Knut planer om å tyne mest mulig ut av denne festivalen, siden han endelig har fått en slags ny sjanse.


I denne romanen setter Nina Lykke lupen over et miljø hvor alt er lov - hvis man bare holder seg til reglene. For vi er jo ikke her for å ha det morsomt.

 

 

Oktober forlag