Korona

Her får du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune
 

Informasjon om korona  Informasjon om vaksinering

 

Utstillingen Hjemveier på biblioteket

Velkommen til utstillingen Hjemveier i barneavdelingen på Nesodden bibliotek fra 12.oktober til 16.november.

Klikk for stort bildeHilde G. Flikke. Julie Berge Larsen  

I 2019  ble DKS-prosjektet Hjemveier gjennomført med alle 6.klassingene på Nesodden. Ansvarlig for prosjektet var Hilde G. Flikke. Pga Covid og stengt bibliotek har vi ventet med å vise resultatet av prosjektet. Men nå er biblioteket åpent og vi har laget en utstilling!

Utstillingen står fra tirsdag 12.oktober til tirsdag 16.november.

I forbindelse med utstillingen vil det tilrettelegges for familieaktivitet på biblioteket der barn og voksne kan tegne inn sine veier på karttrykk av Nesodden.

Hjemveier er en del av Den Kulturelle skolesekken.

 

Kort om prosjektet:

Elevene så på kartet over Nesodden som om veiene var tegninger. De tegnet inn veiene de selv går; skoleveien, snarveier og omveier. Disse tegningene blir unike for hver elev.

I sin signatur av veier får elevene øye på en skikkelse, kanskje et sjømonster, som de som ble tegnet inn i de gamle kartene fra middelalderen. Denne skikkelsen tegner de videre på og klassens kart blir tilslutt omkranset av disse skikkelsene.

Et overordnet ønske med Hjemveier er å gi bilder på nærmiljøet, kjenne tilhørighet, stolthet.

Det er spennende å se at fineste stedene på kartet er der barna beveger seg fritt, Der blir det fine ornamenterte krusedulltegninger, som i skogen, på Bergerbanen, på strendene, i Brattbakken og på skøytebanen.