Utlånssentralen blir til BUA!

Visste du at Nesodden kommune i en årrekke har hatt tilbud om gratis utlån av sports- og fritidsutstyr? Utlånssentralen ligger i 2. et. på Ekelund Seniorsenter på Berger, og mangt et telt, redningsvest og kano har fått oppleve stadig nye eventyr gjennom utlånssentralen. Nå skal ordningen få seg et løft, og 28. mars blir vi en del av nettverket BUA!

Hva er BUA?

BUA står for Barn, Unge og Aktivitet. BUAs mål er å stimulere til økt fysisk aktivitet gjennom å tilby gratis utlån av sport- og fritidsutstyr til barn og unge, og på den måten bidra til sosial inkludering og økt deltakelse i helsefremmende aktiviteter, uavhengig av sosioøkonomisk status.  BUA er altså som et bibliotek med sport- og fritidsutstyr du kan låne helt gratis!

 

Nesodden kommune inngår som partner i BUA-nettverket. Kommunen vil ha ansvar for driften av utlånssentralen og som BUA-partner får utlånssentralen tilgang til flere verktøy og tjenester, noe som vil gi et enda bedre tilbud. - I henhold til kommuneplanen skal Nesodden kommune blant annet legge til rette for folkehelse blant barn og unge. I tillegg skal kommunen gjøre tjenestene mest mulig tilgjengelige ved å ta i bruk digitale plattformer, som igjen vil synliggjøre kommunens tjenester, sier Steinar Dahlen, virksomhetsleder for Kultur og frivillighet. - Ved å bli en del av BUA så er vi med på å oppfylle disse målene.

 

Hvordan låne utstyr?

BUA har forskjellige typer sports- og fritidsutstyr for alle sesonger, tilpasset lokale forhold. Utstyret har god kvalitet og er godt vedlikeholdt. Du er som lånetaker selv ansvarlig for å kunne bruke utstyret, men våre BUA-ansatte gir deg gjerne hjelp og veiledning. - Vår visjon er alle barn i jevnlig fysisk aktivitet uten økt forbruk - og da må det være lett å låne utstyr, sier Morten Aase, Rådgiver i BUA. Vi skal holde åpent når folk flest har mulighet for å låne og levere utstyr, ikke kun i skoletid/arbeidstid. BUA Nesodden har åpent mandager og onsdager kl. 17.00-19.00.

 

Åpent for alle

BUA er åpent for alle og det er gratis å låne. Det er heller ikke depositum. For å kunne låne utstyr via BUA må lånetaker opprette en profil i vårt nye, digitale utlånssystem, og ansvarlig lånetaker må være over 18 år. Foreldre kan sette mindreårige som medlånetaker. Det betyr bl.a. den som låner ut sørger for at foreldre har samtykket i at mindreårige får låne, at låntaker har lest og forstått lånevilkår

 

Vi har hatt en god dialog med Nesodden underveis i prosessen og ser fram til videre samarbeid. Vi håper de opplever stor suksess og at tilbudet skaper mer aktivitet blant barn og unge i kommunen. Økt tilgang til utstyr og digitalt utlånssystem forenkler hele prosessen og gjør det tryggere både for låntakere og utlåner, sier Morten Aase, Rådgiver i BUA.


Ombygging frem til 28. mars

Utlånssentralen vil i perioden frem til 28. mars gjennomgå en forvandling. Vi holder fortsatt åpent, men ber lånetakere om å være tålmodige med oss i ombyggingsfasen.


-Det tar noen uker med maling og oppgradering av utstyr og nye systemer, men vi gleder oss til vi er oppe og står med det nye tilbudet, sier Steinar Dahlen. - BUA Nesodden er for alle som ønsker å prøve noe nytt, for alle som ønsker å kjøpe litt mindre og leke litt mer, for alle som vil bidra til å redusere verdens forbruk og ta klimavennlige valg i hverdagen. Nesodden kommune ser frem til å kunne åpne BUA Nesodden mandag 28. mars 2022 og håper mange vil benytte seg av tilbudet.

 

Hvor finner jeg BUA Nesodden?

BUA holder til i 2. et. på Ekelund Seniorsenter på Berger, Hilda Magnussens vei 1 og holder åpent mandager og onsdager kl. 17.00-19.00.


Ta gjerne kontakt med oss:
E-post til BUA: BUA@nesodden.kommune.no
E-post driftsansvarlig: Anne.Grethe.Storvann@Nesodden.Kommune.No


Følg oss på Facebook: BUA Nesodden | Facebook