Trener ungdom i Tufte-parken på Fagerstrand

Privat Isak Mulholland, en av Norges beste Calisthenics-utøvere, trener onsdagene denne høsten en gruppe ungdomsskoleelever i Tufteparken på Fagerstrand.

- Det er første gang jeg har hatt et slikt opplegg som dette, og jeg føler at dette er noe jeg kan videreutvikle og fortsette med også etter denne høsten, sier Isak Mulholland, som ble nummer tre i NM i Calisthenics freestyle i 2022.


Midler fra Nesodden kommune

Det er like i underkant av 300 Tufte-parker i Norge. To av dem er på Nesodden. En på Skoklefallsletta ved Fellesverket og en på Fagerstrand ved Myklerud skole. Det du trenger for å besøke en Tufte-park er vanlig treningstøy.

 

Samtlige ni apparater i Tufteparken er utviklet basert på erfaringer og internasjonale standarder på høyder og gripeflater. Det å trene i en Tufte-park er lavterskel og sosialt. Her får man også benyttet hele kroppen. 

 

Hele opplegget på Fagerstrand har kommet i stand etter at Nesodden kommune ga midler til Nesodden Frivilligsentral.

 

- Det er meget spennende at det iverksettes tiltak for å skape blest rundt Tufte-parken på Fagerstrand, sier Steinar Dahlen, virksomhetsleder Kultur og Frivillighet, i Nesodden kommune.

Privat   

Ungdomsskoleelever

Deltakerne i treningskurset på Fagerstrand er kommet cirka halvveis av høstens økter.

 

- Vi har fire uker igjen og kanskje får vi lagt inn en ekstra uke, sier Mulholland.

 

Det er ungdomsskole-ungdommer som er med på treningen.

 

- Det vi gjør er å vise fram mange forskjellige øvelser og får dem til å bruke kroppen på en god måte, sier Mulholland.

 

Hva er Calisthenics?

Det er en form for trening som innebærer bruk av egen kroppsvekt som motstand. Man kan lære kule triks som muscle ups, human flag, håndstående eller planche samtidig som man kommer i veldig god form og får mestringsfølelse.

 

- Det handler ikke bare om pull ups og push ups, men vi videreutvikler dette og lager flere ulike variasjoner av treningen, sier Mulholland og fortsetter:
 

- Det handler om å kombinere øvelser sammen og lage en rutine. Det er fint å være kreativ og sette ting sammen på en ny måte, sier Isak Mulholland.