Strandryddesafari på Nesodden

Lars Dalen fra Marinreparatørene, kommunalsjef Esther Gilen og Nesoddens ordfører Cathrine Kjenner Forsland står og venter på å få utdelt hansker før strandryddingen. Utdeler er Judith Hazes, som er frivillig i Marinreparatørene. Torbjørn Andersen Marinreparatørene vil arrangere strandryddesafarier langs Nesodden utover høsten. Nesodden kommune er svært positive til initiativet.

På disse turene oppfordres alle miljøopptatte nesoddinger til å melde seg til innsats. Det vil bli åtte båtturer med seks frivillige og to representanter fra Marinreparatørene om bord.Et prøveprosjekt

Målet med turene er å rydde strendene der man kommer til med båt. -Dette er et helt åpent tilbud til dem som ønsker å være med og vi håper det blir populært. Det blir et prøveprosjekt i år, så får vi se hvordan dette fungerer, sier Lars Dalen, stifteren av Marinreparatørene.

 

- Vi kommer ikke til å rydde store mengder søppel, men å rydde smått er en vel så viktig oppgave. Det viktigste er å rydde litt hver gang slik at vi gjør en innsats for miljøet. Vi vil også få kartlagt hvilke strender som er mest søplete. Strandrydding med frivillige skaper også en god synenergieffekt i nærmiljøet, sier Dalen.

 

Kommunen er veldig positive
Kommunen synes dette er veldig positivt. - Dette er en kjempeidé. Vi gjør noe samfunnsnyttig og det er viktig og hyggelig å gjøre noe sammen, sier Nesoddens ordfører Cathrine Kjenner Forsland.

 

Kommunalsjef Esther Gilen legger til: - Dette er tett på kjernen av visjonen for Nesodden kommune. Sammen skaper vi det gode livet!

 

Datoene for strandryddingen
Her er datoene for rydding i nærmeste framtid:
Lørdag 6. august – kl. 14.00
Mandag 8. august – kl. 16.00
Onsdag 10. august – kl. 16.00
Fredag 12. august – kl. 16.00
Tirsdag 16. august – kl. 16.00

Signalen sjøbad stiller med mat.

 

NB! Her melder du deg på strandryddesafarien (Nesodden kommunes Facebookside)

eller her: Marinreparatørene sin Facebookside

 

Se bildeserie fra strandryddingen: