Storstilt feståpning av bryggeterminalen

Her er det nye terminalbygget endelig offisielt åpnet. Det var Vikens fylkesordfører Roger Ryberg som stod for snorklippingen. Her sammen med Jarle Myrbø, driftssjef i Norled, Cathrine Kjenner Forsland, Sildakongen og Jafar Altememy. Torbjørn Andersen Det var taler, korpsmusikk og mange festglade mennesker da Nesoddtangen brygges nye terminal ble offisielt åpnet 10. juni.

Jaer skoles musikkorps og Nordre Nesodden skolekorps hadde for anledningen slått seg sammen og de vartet opp med flott musikk. I tillegg var det flere taler av blant Vikens fylkesordfører, Roger Ryberg, og Nesoddens ordfører, Cathrine Kjenner Forsland, og flere andre prominente gjester.

 

- Jeg synes åpningen var kjempefin. Det var en storstilt og ordentlig feståpning med korps og det hele. Så dette var gøy, sier Nesoddens ordfører Cathrine Kjenner Forsland.

 

Bedret sikkerhet

 

I talen hun holdt i forbindelse med åpningen sa hun blant annet dette:

 

«En av de mest synlige endringene er at vi nesoddingers på - og avstingsningsutfordringer nå har blitt tatt på alvor. Tidligere skilting har blitt supplert med tydelige korridorer for på- og avstigning, noe som er en etterlengtet forbedring på Norges mest trafikkerte fergesamband for persontrafikk. Så får vi heller leve med at et yndet samtaletema her på Nesodden, nemlig vår køkultur, ikke lenger vil være et like aktuelt tema.»

 

Her utdyper hun litt ytterligere:

 

- Det har vært utfordringer i forhold til å ivareta sikkerheten. Vi stod og observerte her nå, og jeg ser at det går veldig fint med av- og påstigningen. Det er litt uvant for oss nesoddinger med bom og at vi ikke kan gå på før de andre har gått av, men det er bare en tilvenningssak, sier Forsland.

 

Hun liker også det nye terminalbygget.

 

- Det er et veldig fint bygg og det fortjener vakre Nesodden, sier Forsland.

 

2,2 millioner reiste i 2019


Administrerende direktør i Viken kollektivterminaler, Jafar Altememy var en stolt mann i forbindelse med åpningen.

 

- Det er gledelig for oss endelig å komme til dagen der vi kan levere terminalen til innbyggere og reisende til Nesodden. Vi har ventet lenge med å levere den og det er ment som en takk til alle som reiser kollektivt til Oslo fra Nesodden, sier Altememy.

 

Turen fra Oslo til Nesodden er et av landets mest trafikkerte ferjestrekninger.

 

- 2.200.000 reisende til og fra Nesodden er siste tall for et normalt år i 2019. Det er ganske mye på et samband som er punktlig og korresponderer så godt med bussen, sier Altememy.

 

Selve byggingen av terminalbygget har tatt fem måneder.

 

- Vi startet i begynnelsen av året og så tok det fem måneder å bygge. Vi fikk en uheldig start med en pandemi som stoppet personell og en krig som startet i Europa som har hindret at materiellet har kommet i tide, sier Jafar Altememy.

 

Sildakongen var på plass

 

Selveste Vestlandets stolthet Sildakongen, Arvid Otto Mørch, var på plass for anledningen. Mørch vokste opp i bygda Veavåg på Karmøy. Han er kjent som omreisende «sildakonge» og selger av ulike sild- og sjømatprodukter fra sin spesialbygde bil på torg og markeder i Norge. 

 

Sildakongen holdt en engasjerende tale i forbindelse med åpningen av terminalbygget. Han forteller at han har fått et spesielt forhold til Nesodden.

 

- Som du hørte i talen så er det sønnen min som er gift her på Nesodden. De bor opp forbi Hellvik og der har jeg fått et barnebarn. Vi sjøfolk har jo alltid dårlig samvittighet siden vi har vært mye borte hjemmefra fra familien. Dette er noe jeg prøver å ordne slik at jeg kan være i nærheten av barnebarna, sier Mørch.

 

Han synes åpningen av brygga var storstilt og flott.

 

NB! Det vil bli satt opp et nytt skilt på terminalbygget som sier "Velkommen til Nesodden".

 

Se bildegalleri fra åpningen her: