Store ambisjoner og trening


Klikk for stort bilde

 

Jøss, er det ordføreren, jeg trodde nesten det var en guttunge. Deg må jeg jo hilse på da. Sånn begynte et av de hyggeligste møtene denne uka på Breidablikk på Fagerstrand. Her møtes rund 25 personer og trener sammen. Annen hver onsdag er det også felles lunsj. Når noen av deltakerne har fylt åtti må man kanskje også tåle å bli kalt guttunge, og når man akkurat har fylt førti gjør det heller ikke noe at noen synes du fortsatt er ung. Det at deltakerne på lunsjen var litt oppe i åra la ikke noe demper på engasjementet. Jeg var for anledningen erstatning for bingoen som vanligvis foregår under lunsjen. Vanskelig å konkurrere med bingo, men det ble likevel en veldig god diskusjon om utviklingen av Fagerstrand og Nesodden. Vi pratet om behovet for god kollektivtrafikk, og et butikktilbud som kan konkurrere med Vinterbro. Dette krever at det blir litt flere kunder i området. Særlig på Fagerstrand. Vi hadde også en god prat om å åpne opp området på Statoiltomta gjennom utvikling. Det var selvfølgelig også diskusjon om eldreomsorgen, og vi fikk snakket litt om hvordan Nesodden stadig jobber med å få et bedre og bredere tilbud. Ideen om hotell ved siden av et nytt Nesoddtun ble også tatt godt imot. Dette er en lunsj jeg anbefaler, enten du skal trene eller ikke. Selv kjente jeg litt på at jeg ikke har trent noe særlig siden sommeren, så det er vel bare å møte opp på Energihuset igjen til uka.


 

Vi må ha store ambisjoner for Nesodden. Det er viktig for meg nå som vi har begynt med budsjettforhandlinger denne uka. Det blir spennende. Vi trenge skoler og barnehager for fremtiden, i tillegg trenger vi skikkelig idrettsanlegg. Jeg er derfor veldig glad for at alt dette har funnet sin plass i forslaget til nytt budsjett. Våre barn og unge fortjener skikkelige bygg og anlegg.

 

Kommunestyret har vedtatt at vi skal utrede en ny skolestruktur. Det vil kunne bety nye skolebygg for mange av ungdomsskolene. Særlig Tangen skole og Alværn skole er gamle og utdaterte bygg. I tillegg trenger Nesodden en ny idrettshall, og vi trenger en svømmehall som kan brukes av idrett og befolkningen til alle tider. Hadde vi klart å bygge ny ungdomsskole, idrettshall og svømmehall i sammenheng, kunne det gitt store gevinster ved at det vil bli mer tilgjengelig og lettere å få gjennomført.

 

I mange år har politikerne på Nesodden også lovet å få til et multisportanlegg på Berger. Nå kan vi levere. Et anlegg som vil gi muligheter for rulleski, rullestol, løping, og turgåing på fast dekke om sommeren, og muligheten til å legge snø (snø som ligger lengre) direkte ut i løypene på vinteren. Dette gjøres via et system med rør og dyser. I dag produseres store mengder snø i hauger som må kjøres ut med traktor og bil til løypene. Dette bruker mye vann og strøm. Det nye anlegget vil redusere disse mengdene. I tillegg har vi hatt et problem med å skaffe nok vann. Vi har måttet bruke drikkevann, eget eller kjøpt dyrt fra Bærum for å produsere snø. Det nye anlegget får sin egen vannkilde med en vannkvalitet som skaper bedre kunstig snø. 

 

I forslaget til budsjett er det funnet plass til alt. Skole, idrettshall, sykehjem, barnehager og multisport. Det trenger vi. Budsjettet er balansert med et overskudd på 2.25 prosent. Økonomiplanen som går til 2022 har det siste året 3 prosent overskudd. Ny skolestruktur kan også bety tomtesalg med inntekter til kommunen, men det er foreløpig ikke tatt med i beregningen. Dette budsjettet inneholder fremtidsrettede investeringer, samtidig som vi også bygger en liten buffer i økonomien. På lang sikt sparer vi også penger på investeringer i moderne bygg.

 

Trening og ambisjoner skal gå hånd i hånd i Nesodden kommune. Vi må legge til rette for idrett. Det gjør vi nå. Frem til det nye multisportanlegget står ferdig kan sikkert flere ta turen til Breidablikk.

 

God helg!