Råd om karantene og koronatesting etter nyttårsaften

Samlingen av ungdommer ved Tangenåsen ungdomsskole på nyttårsaften, vurderes som en mulig supersprederhendelse. Mange kan ha blitt smittet. Det pågår for tiden et omfattende arbeid med smittesporing.

Ungdommer som var til stede på samlingen ved Tangenåsen skole nyttårsaften, må tenke nøye gjennom om de hadde nye nærkontakter på nyttårsaften. Ungdommene oppfordres også å holde avstand til andre og være i karantene med egen husstand i helgen, samt mandag og tirsdag. De må bestille koronatest ved de minste symptomer som forskjølelse, sår hals og hoste.


Bestilling av tid for koronatest kan gjøres på kommunens nettsider her eller ved å ringe test-telefonen (tlf. nr. 940 14 401) på hverdager klokken 08.30-15.00. Koronatestingen utføres mandag-fredag klokken 09.00-15.00.
 

Digital undervisning på ungdomsskolene

Ungdomsskolene skal ha digital undervisning mandag og tirsdag til uken. Ungdomsskolene og Nesodden videregående skole har rødt nivå (nasjonalt tiltak fra Regjeringen 3.1.2020). Barneskolene og barnehagene på Nesodden har fortsatt gult nivå. Søsken av ungdomsskoleelever skal møte på skolen under forutsetning av at de ikke har symptomer og ikke er i karantene. Kriseledelsen oppfordrer familier med barn i ungdomsskolealder til å kun omgås egen husstand gjennom helgen, samt på mandag og tirsdag. Søsken av ungdomsskoleelever skal likevel på skolen mandag og tirsdag. Disse familiene bør følge ekstra nøye med på om de har symptomer, og bestille koronatest om de har symptomer. Kriseledelsen følger føringer nasjonalt og FNs barnekonvensjon, og det skal mye til for å holde barn hjemme fra skolen.
 

Buss på nyttårsaften

Det opplyses fra flere hold at to busser fra Nesoddtangen klokken 01:00 på nyttårsaften var smekk fulle og folk stod veldig tett inntil hverandre. Dette gjelder rute 565: Tangen-Myklerud, via Hellvik, og rute 631: Tangen-Fagerstrand. På disse bussene var det personer med smitte. Kriseledelsen oppfordrer de som tok disse bussene om å holde avstand til andre og være i karantene med egen husstand i helgen, samt mandag og tirsdag. De må bestille koronatest ved de minste symptomer som forskjølelse, sår hals og hoste.
 

Skøytebaner

Det er mange som er ute i friluft i disse dager. Det er bra, men pass på å holde to meters avstand til andre der det er mye folk, som på skøytebaner. Kommunen vil ha tilsynsvakter på noen skøytebaner og andre steder.