Politisk debatt på Nesodden bibliotek

Torsdag 31. august arrangerte Nesodden bibliotek politisk debatt i bibliotekets lokaler. Førstekandidatene ved kommunestyrevalget på Nesodden var invitert til debatt om stedsutvikling i kommunen. Kveldens ordstyrer var virksomhetsleder for biblioteket, Nesteren Hasani.

Virksomhetsleder for Nesodden bibliotek, Nesteren Hasani var kveldens ordstyrer. Nesodden kommune

Bibliotekets rolle i lokaldemokratiet

Bibliotekssjefen åpnet arrangementet og ønsket en fullsatt sal velkommen. - Det er ingen tilfeldighet at vi har en politisk debatt på biblioteket. Biblioteket er et demokratihus der vi ønsker debatt, meningsutveksling, kunnskapsutveksling, og samtidig som vi trenger at flere kommer til orde - både politikere, men også resten av befolkningen, og særlig de tause stemmene. For målet med demokratiet er at viktige politiske avgjørelser, gjøres gjennom en fri og åpen samtale, sa Hasani.


Etter velkomsttalen leste fribyforfatter Waheed Warasta et vakkert dikt inspirert av Edvard Munchs verk Skrik.

 

Engasjerte lokalpolitikere

Det var åtte engasjerte politikere som møtte opp til debatt. Innledningsvis fikk kandidatene to minutter hver til å holde en apell. Deretter fikk de svare på ulike spørsmål fra ordstyrer Nesteren Hasani.

Debattantene fikk blant annet spørsmål om hvordan de ønsker at kommunen skal utvikles og bevares, om infrastruktur, boligmarkedet, bilfritt samfunn, innovasjon og teknologi, kunst og kunnskap - og om viktigheten av barnefødsler.

 

Bruk stemmeretten

Husk å bruke stemmeretten ved årets kommunestyre- og fylkestingsvalg 11. september! Du kan også forhåndsstemme frem til fredag 8. september. Se oversikt over hvor du kan stemme her: Når og hvor kan jeg stemme? - Nesodden kommune.