På Sunnaas for å tilegne seg kunnskap

Ordfører Cathrine Kjenner Forsland, administrerende direktør ved Sunnaas sykehus HF Einar Magnus Strand og kunnskapsminister Tonje Brenna. Nesodden kommune/Torbjørn Andersen

Kunnskapsminister Tonje Brenna besøkte nylig Sunnaas sykehus HF og Norsk yrkesdykkerskole. Hun var der for å se og lære.

Brenna var invitert til Nesodden av ordfører Cathrine Kjenner Forsland for å besøke Sunnaas sykehus HF på Bjørnemyr og Norsk yrkesdykkerskole på Fagerstrand.

 

- Jeg har fått gjentatt det jeg har visst lenge at Sunnaas er et sykehus som Nesodden er veldig stolte av. Sykehuset kobler både mennesker, kompetanse og helse på en veldig fin måte på forskjellige måter, sa Tonje Brenna etter besøket på sykehuset.


- Lærte mye
 

Hun fikk i løpet av den drøye timen hun var der informasjon om Sunnaas sykehus HF, informasjon om Sunnaas Rehabilitation Cluster og informasjon om samarbeidet med OsloMet.

 

- Jeg har blant annet lært mye gjennom å høre på OsloMet. Blant annet hvordan de tenker teknologi, design, helse og samarbeid på universitetsnivå med Sunnaas sykehus, sier Brenna.

 

Ministeren fikk i tillegg et hyggelig møte med 11 år gamle Liya.

 

- Det var et veldig fint møte. Hun var utrolig søt, sier Brenna.

 

Inspirerte direktøren
 

Administrerende direktør på Sunnaas sykehus HF, Einar Magnus Strand, ble inspirert av besøket.

 

- Det var veldig positivt og ikke minst inspirerende å ta i mot en statsråd med en slik genuin interesse for sitt ansvarsområde, sa Strand etter besøket.

 

Han fortsatte:

 

- Nå hadde hun vært her i ulike roller tidligere så hun kjente sykehuset. Men det at hun så tydelig tiltrer vår tenkning til hvordan vi identifiserer vårt samfunnsoppdrag, og ikke minst at hun applauderer dette trekantsamarbeidet mellom sykehuset, kommunen og OsloMet. Det er veldig bra og inspirerende, sa Strand.
 

Besøkte også Norsk yrkesdykkerskole
 

Turen gikk etter besøket på Sunnaas sykehus HF videre til Norsk yrkesdykkerskole på Fagerstrand. NYD er en privatskole som utdanner yrkesdykkere klasse 1 for arbeid inshore og offshore.
 

Skolen startet sin virksomhet i 1990. Nede på Fagerstand brygge ligger et 200 meter langt kaianlegg med klasserom, dykkestasjoner og garderober.

 

NB! Les mer om besøket på Sunnaas sykehus her (Sunnaas sykehus sin nettside)

 

Nedenfor kan du se bildegalleri fra kunnskapsministeren på Sunnaas sykehus og på Norsk yrkesdykkerskole: