«Med hjarte på rette staden»

- Beboerne hadde en fantastisk 17. mai. Det var et felles arrangement, men i år var det åpent kun for de som bor her og ansatte. Det var likevel stor fest, sier Gry Tjernshaugen Gjefle, avdelingsleder på Hjertebakken.
 

Klikk for stort bildeHjertet er logoen og sjelen til alle med tilhold til Hjertebakken. Her står fra venstre fagleder Åse Elvestad, avdelingsleder Gry Tjernshaugen Gjefle og Miranda Libell. Hjertet på veggen malte Miranda sammen med faren sin. mmj
Siden midten av mars og frem til midten av mai, var det stengt på fellesområdene på Hjertebakken. Ingen beboere, pårørende eller andre besøkende kunne bruke fellesområdene. Smittevernreglene fra Folkehelseinstituttet skulle overholdes. Nå åpnes fellesområdene gradvis opp igjen.
 

- Før det ble stengt ble fellesområdene brukt til sosialt samvær, matlaging, spille spill og gjøre andre ting. Vi arbeider nå med å utarbeide kjøreregler for bruk i tråd med anbefalinger fra Folkehelseinstituttet, så som å holde én meters avstand og at man ikke skal være syk, sier Gjefle.
 

Stengte fellesområder

Hjertebakken er et privat borettslag med åtte leiligheter for personer med bistandsbehov, og beboerne eier sine leiligheter. Kommunen har ansatte til stede hele døgnet. Totalt er det 22 ansatte med ulik kompetanse, som jobber der.
 

- De pårørende har vært veldig flinke til å kontakte oss i forkant av sine besøk. Har de lurt på noe, har de ringt oss og spurt om råd. Vi har fått mye skryt og positive tilbakemeldinger fra de pårørende. De pårørende fikk tidlig informasjon om at vi ønsket å opprettholde så normal drift som mulig, bortsett fra at fellesområdene ikke skulle brukes av flere samtidig, sier Gjefle.
 

Klikk for stort bildeMiranda er for første gang i fellesstuen siden mars, og koser seg stort sammen med sykepleier og ekstravakt Camilla Klaveness. mmj   


Beboerne på Hjertebakken har separate leiligheter, og har i koronatiden tatt imot besøk der.
 

- Hverdagen i den underlige tiden har vært tilpasset beboernes interesser. Personalet har lagt til rette for ulike aktiviteter, og etter hvert har dagtilbud åpnet gradvis opp. For å få til meningsfylte hverdager har vi hatt et tett samarbeid med de andre avdelingene i Miljøtjenesten, spesielt ODA. I tillegg må vi få skryte av samarbeidet vårt med både Lillebjørn og Remonter, sier fagleder Åse Elvestad.
 

[ODA er forkortelsen for Opplæring, dag og tilrettelagt aktivitetssenter. Lillebjørn er en tilrettelagt avdeling på Bjørnemyr skole. Remontér AS er en vekst- og attføringsbedrift på Skoklefall.]
 

Hjertet er symbolet

Hjertet er Hjertebakkens kjennetegn. Det går også igjen i flere navnevalg, for her skal du ha «Hjartet på rette staden», for å si det sånn! Her inviteres det vanligvis til åpent hus på Hjertetoppen kulturkafé i Hjerterommet, en gang i uka. I koronatiden har kulturkafeen vært stengt, men beboerne har vært i Hjerterommet én og én sammen med musikkpedagog Tom-Steinar Hanssen i Hjerterommet, og gjerne sunget eller danset etter eget ønske. Hjertebakken ligger geografisk mellom Skoklefall og Flaskebekk senter, ved veiene Skokleheia og Skoklekroken.
 

Klikk for stort bildeHjertelig møteplass ved posten og søppelbøttene. 


Nesodden kommune har fem boliger med bistand, som består av leiligheter som samlet tilbyr heldøgns tjenester til beboere og brukere med ulike bistandsbehov.