Lyst å være kulturturist i Italia i sommer?

Tolfa5.jpg - Klikk for stort bilde Visste du at Nesodden har et internasjonalt kultursamarbeid med den pittoreske italienske byen, Tolfa?

 

Det ligger spennende muligheter for gjensidig gevinst i kulturelt samarbeid, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. I 2015 inngikk Nesodden kommune en intensjonsavtale om kulturelt samarbeid mellom vår egen festival "Kulturisten" og Tolfas festival, "TolfArte".

 

 

 

 

Kunne du tenke deg å være kulturturist og oppleve TolfArte i sommer?

TolfArte 2016 by og plakat foto Ellen Knutsen.jpg - Klikk for stort bildeTolfArte 2016 by og plakat foto Ellen Knutsen.jpg Festivalen TolfArte går av stabelen 4.-6. august i år. Tolfa ligger ca 1 times kjøring nord for Roma og har ca 5000 innbyggere. Under festivalhelgen nærmest tidobler innbyggerantallet seg! Det kommer tilreisende fra hele Romaregionen, og den lille byen forvandles til et festivalområde som syder av kunst og kulturarrangementer i de trange gatene.

TolfArte byr på et fargerikt og mangfoldig kunsthåndverksmarked. Det er interessante kunstutstillinger, litteraturarrangementer, spennende scenekunst og akrobatikk, små og store utekonserter og mye, mye mer.

 

TolfArte legger til rette for at kunstnere fra Nesodden kan delta under festivalen, og de ønsker også kulturturister fra Nesodden varmt velkommen!

 

Bilder fra TolfArte 2016
Tolfa1.jpg - Klikk for stort bilde

 

 

Tolfa2.jpg - Klikk for stort bilde

 

 

Tolfa4.jpg - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

Har du lyst å være med?

Velkommen til et uforpliktende møte der vi informerer ytterligere om festivalen og stedet.

 

Frist for å delta

Send e-post innen 15. april hvis vil delta på infomøtet:

team@kulturisten.no

 

Tid og sted for infomøtet:

 Mandag 24. april kl 18 i Tangenten - Nesodden kommunesenter, Kongleveien 2, Nesoddtangen.

Tolfa8.jpg - Klikk for stort bilde

 

Målet for samarbeid

Et av målene med samarbeidet er å videreutvikle og styrke de kunstneriske ressursene i kommunen, samt å synliggjøre Nesodden og Tolfa som viktige kunst- og kulturkommuner. I forbindelse med dette samarbeidet jobbes det med kunstutveksling mellom kunstnere fra Nesodden og Tolfa.

 

Første samarbeidsprosjekt gikk av stabelen sommer og høst 2016 og het "Artistic Contaminations". I år har det kulturelle samarbeidet fokus på kunsthåndverk. Nesoddens kunsthåndverkere har mulighet til å kontakte Nesodden kommune innen 1. april for å melde sin interesse i å delta under TolfArte (4. - 6. august) 2017.

 

 

 

 

Som kulturturist under TolfArte kan vi bidra med følgende:

1. Gi råd og tips til hvor du kan bo i Tolfa, og hva du bør besøke.

2. Gi deg informasjon om festivalen TolfArte og hvilke høydepunkter du bør få med deg.

3. Vi har med oss en person som kan være et kontaktpunkt for reisende fra Nesodden, og vi vil kunne avtale noen felles møtepunkter for de som vil samles underveis i helgen. 

 

Foto: Kultursjef Ellen Knutsen

Ansvarlig Kultur. Sist endret 17.03.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering