KULTURISTEN: - Gleder meg til utstillingen

Torbjørn Andersen Wenche Øyen har jobbet mye de siste dagene inn mot Kulturisten. Hun gleder seg stort til utstillingen i Nesodden kunsthall/Nesoddparken 24. september i forbindelse med Kulturisten kunst.

Wenche Øyen (født 1946), er en velkjent Nesodden-basert billedkunstner.  Hun har sin utdannelse fra både Statens håndverk- og industriskole, og Statens kunstakademi på 60- og 70 tallet.
 

Øyen har en spesiell følsomhet for portretter, hvor hun klarer å fange et indre liv og varsomt vise det frem til betrakteren. Men kanskje best kjent er hun for sine landskapsmalerier.

 

- Det er veldig hyggelig å bli invitert til Kulturisten. Jeg gleder meg absolutt til utstillingen. Det er litt spesielt med en retrospektiv utstilling. Det blir kanskje bare en gang i livet, sier Wenche Øyen.


Bilder fra hele kunstnerlivet

Hun har planlagt å stille ut bilder fra hele hennes kunstnerliv.

 

- Det blir bilder fra helt jeg var ung. Et bilde fra jeg var 11 år fra 1950-tallet. I tillegg bilder fra 1960-tallet og helt opp til 1980-tallet. Så er det også noen nye bilder og bilder som er laget i 2020 og 2021, sier Øyen.

 

Hun røper litt mer fra utstillingen.

 

- Det er mye plass der i kunsthallene. I tillegg skal jeg ha et rom inne i selve Nesoddeparken. Det skal jeg male og ha bilder som jeg har laget for Nationaltheatret. Portretter av Frank Robert og andre skuespillere kommer jeg til å ha der. Jeg skal også låne bilder av Aschehoug av Inger Hagerup, som jeg har laget som tegning, sier Øyen.

Privat  

Jobber med ulike teknikker

Hun forklarer at bildene hennes er laget med flere forskjellige teknikker.

- Jeg jobber med forskjellige teknikker, olje og store akvareller. Mine akvareller er spesielle siden jeg lager så store akvareller og det er ikke så vanlig. Så har jeg jobbet mye med tegning, pastell og grafikk. Jeg har vært avistegner og tegnet for teateret, sier Øyen.

 

- Hva trives du best med?

 

- Jeg trives best med å skifte teknikkene. Den ene teknikken inspirerer den andre, så jeg liker det å kunne skifte teknikk. Det er kanskje akvarellen som er det aller deiligste. Det er veldig gøy med oljebilder fordi da kan jeg bruke mer tid å male videre på et oljebilde i motsetning til en akvarell, sier Øyen og fortsetter:

 

- Akvareller er som stuntarbeid. Det er som å hoppe på ski. Hopper man feil, så ramler man. Så det er veldig mye som skal klaffe, men jeg har masse erfaring med dette etter å ha jobbet med det i 60 år, sier Øyen.

 

Torbjørn Andersen  - Glad i bildene mine
- Hvilke bilder er du mest stolt av?
 

- Jeg er glad i bildene mine, og glad for at jeg har hatt det som yrke hele livet. Jeg bestemmer over meg selv og det kan være veldig slitsomt i perioder og bare være alene om alt. Det er likevel så deilig når det fungerer og jeg er i gode perioder og når jeg føler at bildene nesten maler seg selv. Så er det vanskelig i perioder der jeg ikke får til noe. Hittil har det gått bra, sier Wenche Øyen.

 

Se hele programmet for kunsthelgen her (Kulturisten sin nettside)