Holdt foredrag på inspirasjonsseminar

Jane Edvardsen holdt foredrag om "Hund i helse". Anita Nilsen Jane Edvardsen fra Hellvikskog omsorgsboliger holdt foredrag om «Hund i helse» under inspirasjonsseminaret for Follo-kommunene.

14. september ble det holdt inspirasjonsseminar for Follo-kommunene. Det er første gang etter pandemien at et slik seminar har blitt arrangert.

 

Målet var erfaringsdeling

Tema for dagen var «Livsmestring og arbeidsglede». Det er representantene i Follo kompetansehjul som er ansvarlig for dagen.

 

- Målet med dagen var erfaringsdeling, og at man skal lære av de gode eksemplene. Kompetansedeling er viktig, sier kommunalsjef Anita Nilsen i Nesodden kommune.

 

Hun fikk flere gode ideer å ta med seg til egen kommune.

 

Anita Nilsen  

Hunder gir positiv effekt på beboere

Hver av Follo kommunene hadde et innlegg om områder eller tjenester de er stolte av å ha utviklet. Nesoddens bidrag var Jane Edvardsen, som jobber som fagleder på Hellvikskog omsorgsboliger for innbyggere med demens. Hun har videreutdanning innen dyreassistert intervensjoner med hund, og driver aktivt med norske redningshunder.

 

Jane Edvardsen formidler at det er viktig at alle som tenker å ta med hund på jobb sørger for at både fører og hund har de rette kvalifikasjoner. Hun har ofte med hundene sine på jobb, og formidler positiv effekt å observere hos beboere. Økt aktivitet, dempet angst og uro, samt gode eksempler på samhandling er noe av det hun formidler.

 

 

Flere ulike innlegg

Utover bidrag fra Follo-kommunene bidro KS med prosjekt «Jobbvinner». Sarpsborg kommune hadde et innlegg om utvikling av velferdsteknologi.

 

Hilde Skovdahl (Charter Hilde) ga tips om motivasjon, livsglede og lykke. Tre ungdommer fra musikklinjen ved Ski videregående skole bidro med nydelig kulturelt innslag