Fredagshilsen fra ordføreren 3. mars

Fredag igjen etter en flott uke på Nesodden. Været har vært nydelig, og vi er i gang med den første vårmåneden.

1.mars, på det som passende nok er verdens sjøgressdag, inviterte Marinreparatørene, Nesodden kajakklubb, Indre Oslofjord undervannsklubb og restaurant Signalen Sjøbad til et åpent idémøte. Det var mange fremmøtte og stort engasjementet for å gjøre en av Norges flotteste tomter til et mer levende sted. Signalen serverte rekesmørbrød og kaffe og det ble veldig hyggelig. Ideer som bedre bademuligheter, et galleri på hjul og bedre skilting av kyststien ble løftet og diskutert. Kommunen har allerede kjøpt inn infoskilt for å skilte kyststien bedre.
 

Jeg håper at planleggingen og utviklingen av «Nesoddtangtuppen» vil skape et fint, inkluderende, funksjonelt og bærekraftig område som kan gjenspeiler lokalsamfunnets behov og ønsker.

 

Bildet viser den stolte gjengen i rehabiliteringsteamet - Klikk for stort bildeFra venstre: Ingrid Valheim Hagen (klinisk ernæringsfysiolog), Kathrine Carlstad (helsefagarbeider), Monica Selvén (sykepleier) Astrid Skålvik (fysioterapeut), Camilla Hannås Gjertsen (ergoterapeut), Ingeborg Kivsgaard Melbye (frisklivskoordinator) Karianne Muldal Erlandsen

Helsestasjon for voksne

Denne uken åpnet kommunen helsestasjon for voksne. Helsestasjonen er fra før av et kjært tilbud for ungdommer, gravide og småbarnsfamilier på Nesodden. Og et slikt lavterskeltilbud for samtaler om helse og livsstil er verdifullt i flere av livets faser. Helsestasjonen vil være et tilbud bemannet av fagfolk som kan tilby hjelp med medisiner, ernæringsrådgivning og en enkel helsesjekk.

 

Vi har en helt unikt og uvurderlig ressurs i vårt dyktige rehabiliteringsteam. De ser muligheter i alt. Og for en herlig humørfylt gjeng de er. Gratulerer til Nesodden med nok et supert tilbud.
 

 

 

Jeg vil også takke U3A for et flott møte med Thomas Seltzer, hvor 195 personer deltok for å høre han gi et lærerikt innblikk om blant annet hvorfor USA i dag er et så splittet land politisk.

 

En eldre bil utstilt hos Urianstad bil og Karroseri - Klikk for stort bildeUrianstad Rep og Karosseri Cathrine Kjenner Forsland

 

Tradisjonsrik bedrift på Nesodden

Sammen med næringsrådgiver og kommunedirektør besøkte vi Urianstad Rep og Karosseri. De har holdt til på Fjellstrand siden 1932. Ikke bare virksomheten er historisk. Vi fikk også se en av de første lastebilene. Bygget av Martin Urianstad i 1932. Et nydelig eksemplar som er tatt blitt tatt vare på og fremstår som i sine glansdager. Det er alltid fint å se gamle ting bli restaurert og tatt vare på for å bevare historien og kulturen vår. Lastebilen ble brukt av Ilen brusfabrikk. Bruskassene fra den tiden er nok godt spedt på Nesodden. Vi hadde en selv en gammel bruskasse fra Ilen som lekekasse da jeg vokste opp.

Urianstad bygger om svære vogntog, men tilbyr en rekke behandlinger for personbiler også. Som en lærlingebedrift er Urianstad med på å sikre fremtiden for faglært arbeidskraft og bidrar til å styrke fremtidens kompetanser og tilføre ny kompetanse i bedriften. De har også vaskehall som også kan benyttes av privatpersoner.

 


Urianstad har usedvanlig lang erfaring innenfor lakkering, og selv ble jeg fristet til «keramisk Coating». En lakk som gjør bilen som ny hvor og vann og søl preller av. Verkstedet er en gammel Nesodden bedrift som klarer å fornye seg og har store planer om å utvide og få plass til flere næringsdrivende på det som allerede er en næringsklynge. Flott med lokalt næringsliv som ser muligheter og skaper arbeidsplasser og økonomisk vekst.

 

Og apropos innovasjon; Nesodden videregående imponerte på fylkesmesterskapet i Ungt Entreprenørskap da «Drop Stop» fikk 1.plass for mest innovative produkt og 2.plass for det produktet med mest verdiskapingspotensiale.

Og i kveld åpner Saga restaurant på Fagerstrand.
 

Ha en flott helg alle sammen.


Cathrine Kjenner Forsland