Fortsatt strenge covid-19-tiltak, men butikker, serveringssteder og bibliotek kan holde åpent fra mandag 12. april

Regjeringen har i dag, 10. april, bestemt at Nesodden fra og med mandag 12. april skal over i tiltaksnivå 5B (fra 5A). Dette innebærer blant annet at butikker, serveringssteder og bibliotek igjen kan åpne.

– Dette er gode nyheter, men det er viktig å huske på at denne endringen kommer fordi vi har overbevist regjeringen om at de tøffe tiltakene i 5A ikke reduserer smittetrykket på Nesodden, sier ordfører Eivind Hoff-Elimari. -Vi får ikke lettelsen på grunn av smittetallene våre. De er fortsatt altfor høye. Dette betyr at alle vi på Nesodden nå må vise oss verdig tilliten vi har fått fra regjeringen.

 

For Nesodden har det vært viktig å kunne åpne butikkene for å unngå at folk reiser ut av kommunen for å handle. Det har også vært et poeng at det på Nesodden har vært svært få tilfeller der smitte har blitt sporet tilbake til butikker, serveringssteder og treningssentre.

 

-Oppfordringen til i størst mulig grad å unngå sosial kontakt gjelder fremdeles. Gjennom å følge råd og anbefalinger for smittevern både på jobb og privat, både i hverdagen og i helgen, skal vi sammen få smitten ned. Vi har også rødt nivå på alle skoler ut den kommende uken, og kriseledelsen vil torsdag 15. april avgjøre om det røde nivået skal videreføres, sier Hoff-Elimari.

 

Etter en smittevernfaglig vurdering anbefaler kommuneoverlegen at så lenge det er et generelt rødt nivå i grunnskolen, skal man avstå fra alle organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge. Kriseledelsen oppfordrer innstendig om at dette blir fulgt. Når smittetrykket avtar vil man igjen kunne gjennomføre aktiviteter for barn og unge med strenge smitteverntiltak.

 

Dette er noen av endringene som gjelder fra mandag 12. april:

  • Butikker kan holde åpent med strenge smitteverntiltak.
  • Det er fortsatt skjenkestopp, men restauranter og kafeer kan holde åpent med strenge smitteverntiltak.
  • Bibliotek kan igjen holde åpent med strenge smitteverntiltak. 
  • Treningssentre skal holde stengt, med unntak for:
    • Rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør.
    • Individuell trening og behandling som det kan bestilles time til.

I løpet av kommende uke vil lag og foreninger på Nesodden bli invitert til et digitalt informasjonsmøte. Kommunen vil også ta direkte kontakt med Nesoddens serveringssteder for å gå gjennom reglene som nå gjelder.

 

Her kan du få en oversikt over de nasjonale tiltakene

Her kan du får en oversikt over regler og anbefalinger i tiltaksnivå 5B

Les hele forskriften for 5B her