Follo brannvesen oppfordrer til egenberedskap

Høsten er her, og meteorologisk institutt har igjen varslet om store nedbørsmengder. Hvordan det vil treffe vårt område er noe usikkert, men etter erfaringer fra "Hans» oppfordrerer brannvesenet til økt bevissthet om egenberedskap.
 

Grep som kan redusere skadepotensialet

Brannvesenet strekker seg langt for å hjelpe befolkningen, men trenger også at hver enkelt gjør forebyggende grep som reduserer skadepotensialet som kan følge av store nedbørsmengder. Brannvesenet ønsker som utgangspunkt alltid å hjelpe, men når det står på som verst må det som er viktigst i vårt samfunnsoppdrag som brann- og redningsetat prioriteres.

– Som alltid er vår første prioritering akutte hendelser som truer liv og helse. Når det kommer til materielle verdier vil samfunnskritiske bygg og infrastruktur være det viktigste. Når vi har kapasitet hjelper vi også til med restverdiredning i private hjem.  Det er ikke med lett hjerte vi må prioritere så hardt, men det er viktig at vi alle har lik situasjonsforståelse når ekstreme hendelser inntreffer. Vi gjør vårt ytterste sammen med våre eierkommuner for å hjelpe innbyggerne med de ressursene vi disponerer, skriver brannvesenet i en pressemelding.

 

Sikre eiendelene dine

Slik kan du sikre dine eiendeler ved store nedbørsmenger og mye vind.

  • Rydd hagen for løse gjenstander.
  • Flytt eller sikre større gjenstander som båt eller campingvogn.
  • Rens takrenner, avløpsrør og sluk.
  • Rydd verdier og elektriske apparater opp fra kjelleren.
  • Lukk vinduer og dører godt igjen.