Fem beboere på Nesoddtunet sykehjem smittet av covid-19

Klikk for stort bildeEtter at en ansatt ved en avdeling på Nesoddtunet sykehjem fikk påvist smitte på fredag, har nå fem av totalt tolv beboere ved avdelingen testet positivt. Syv har testet negativt. Alle de smittede har per i dag god allmenntilstand. For å få tilgang til den beste kompetansen har kommunen opprettet kontakt med en gruppe i FHI som arbeider spesielt med utbrudd på sykehjem og helseinstitusjoner.

Som et smitteforebyggende tiltak ble det i går stengt for besøk både til den avdelingen som nå har smitte, og til en tilgrensende avdeling. Alle på denne tilgrensende avdelingen blir nå testet sammen med aktuelle ansatte.

 

Fra og med i dag er hele sykehjemmet stengt for besøkende inntil situasjonen er nærmere avklart. Det gjøres unntak for pårørende til beboere som er alvorlig syke, og disse kan selv ta kontakt med sykehjemmet for å gjøre nærmere avtaler.

 

Det er for øyeblikket 33 ansatte på sykehjemmet og to ansatte i Renhold som er i karantene. For å opprettholde forsvarlig drift av sykehjemmet har nattevakter blitt tilbakekalt fra ferie og det er også innkalt ekstra bemanning. Det arbeides nå videre med å kartlegge nærkontakter, og ivareta beboere, pårørende og ansatte.