Dette gjelder for sommeravslutninger

Klikk for stort bildeMyklerud skole på Fagerstrand MRH  Regjeringen besluttet 8. juni hvilke råd som gjelder ved sommeravslutninger for barnehager og skoler, samt ved vitnemålsutdeling.

Råd for skole- og barnehageavslutninger

Skole- og barnehageavslutninger pleier tradisjonelt å være en familietilstelning, men på grunn av pandemien vil det bli litt annerledes også i år. Avslutninger for barnehageavdelinger eller skoleklasser regnes normalt som en privat sammenkomst der man kan være 20 personer inne og 30 personer ute.

 

Her er reglene som gjelder for Nesodden kommune:

  • Hele kohorten fra barneskole eller barnehage kan samles til egen avslutning for barna og med et nødvendig antall voksne som tilretteleggere. For de minste barna, kan det være nødvendig å ha med en voksen per barn.
  • På avslutninger for ungdomsskoler kan man være maksimalt 20 personer inne og 30 personer ute. Her gjelder reglene for privat sammenkomst på offentlig sted.
  • Vitnemålsavslutninger for 10. trinn eller 3. trinn på videregående skole (VGS), samt seremoni for utdeling av fag- og svennebrev, kan sammenlignes med et kulturarrangement der publikum (foreldre) sitter på faste, tilviste plasser.
  • Hvis skolen er arrangør, kan slike seremonier gjennomføres i trygge rammer på lik linje med kulturarrangement. De nasjonale reglene er at man kan man samle inntil 200 personer innendørs. På Nesodden gjelder maksimalt 50 personer innendørs på faste, tilviste plasser og 100 personer utendørs.

For øvrig informasjon, se HelseNorge sine sider