Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til informasjon om koronavirus

Dekkbark med avfallsbiter i lysløypa

Sti med dekkbark - Klikk for stort bilde

Kommunen bruker dekkbark på stiene av flere årsaker. Det er gjenbruk av et naturstoff som forbedrer stiens egenskaper for brukerne samt at det hindrer gjengroing. Det gir en bedre såle for snøen, blir jevnere, myk og mindre gjørmete for hester og gående. 

 

Kommunen har nå blitt varslet om at dekkbarken også inneholder kvernet avfall. Vi tar problemet med forurensning av dekkbark i lysløpa mellom Skogbrynet på Fjellstrand og Midtveien svært alvorlig og følger opp deretter.

Oppfølging av problemet viser at det har vært svikt i flere ledd og manglende kvalitetssikring som har forårsaket problemet. Noen brukere av gjenvinningsstasjonen har muligens ikke sortert blandet avfall fra hageavfall ved levering. Follo ren har nå tilbudt å ta jobben med å rydde avfallet fra stien.

 

Kvalitetssikring av dekkbark vil bli en prioritert diskusjon mellom kommunen og Follo Ren. Kommunen forventer at dekkbark som sendes ut fra gjenvinningsstasjonen er fri for avfall og forurensninger.

 

Dekkbark er til nå brukt på flere stier, og så lenge dekkbarken kan kvalitetssikres vil kommunen fortsette praksisen der det er egnet og det ikke finnes bedre løsninger. Kommunen er ikke informert eller har sett slike problemer med avfall tidligere.