Budsjetter, klokker og skole.

FBU ny skole 1 - Klikk for stort bilde

 

Vi er i gang med planlegging av budsjetthøsten, og Nesodden har vært med å åpne en ny skole, men først må jeg nevne arbeidet med TV-aksjonen. Hege på Frivilligsentralen som forøvrig har fått nye sentrale kontorer på Tangen senter er sammen med mange andre pådrivere for mye bra aktivitet i forbindelse med at kirkens bymisjon i år skal motta pengene fra TV-aksjonen. Mindre alene sammen, som aksjonen heter engasjerer mange med sitt budskap om å styrke fellesskapet og hindre mindre utenforskap. Næringsliv, skole, og frivillighet vil alle gjøre en innsats i løpet av høsten. Glem ikke at også du har mulighet til å gjøre litt ekstra ved å melde deg på som bøssebærer. 14. Oktober vil vi også invitere til en konferanse om temaet. Mer info om dette kommer.

 

 

 

 

klokketårnet - Klikk for stort bilde Jeg har også lyst å gratulere alle som har stått på for å få på plass nye Follo Barne og ungdomsskole. Det er en barne- og ungdomsskole er en skole for elever med store, sammensatte lærevansker og behov for tilrettelagt undervisning. Det er flott at vi i Follo har klart å samarbeide om dette og at vi har klart å få på plass til et moderne bygg med moderne innhold til en gruppe elever som har trengt det i lang tid. Det å være på en ny skole å vite at litt av den er Nesodden sin gjør jo også at man tenker på de andre skolene vi har i kommunen. Mange har allerede store behov for fornyelse og vil få større behov i tiden som kommer. Den prosessen vi startet i budsjettet med å se på skolestruktur for snart et år siden er etter min mening veldig riktig. Det er noe helt annet å se innsiden av en topp moderne skole. Utformingen av arbeidsplasser for lærere, klasserom og ny teknologi gir helt nye og bedre muligheter i undervisningen. Vi trenger en slik fornyelse på Nesodden.

 

 

Det blir nok åpenbart en del av budsjettprosessen som vi skal inn i snart. I år gjør vi det litt annerledes enn før. Vi venter til etter statsbudsjettet er lagt frem slik at vi ser mest mulig av hva som blir resultatet for vår kommune. Deretter samles hele kommunestyret på seminar for at rådmannen kan legge det frem å forklare innholdet skikkelig. Det er viktig for at kommunestyret skal få en felles forståelse av hva innholdet er og hvorfor de ulike prioriteringene er gjort. Vi setter også av tid til at partigruppen kan diskutere seg i mellom og komme med spørsmål der og da. På denne måten får vi en mer intensiv jobbing og forhåpentlig et bedre resultat. Prosessen etter dette blir selvfølgelig som vanlig med prosess og innstillinger som legges frem.

 

 

Vi er også inne i en prosess for å gjøre Nesodden mer søppelfri. På facebook gruppa, Nesodden-søppelfri kommune kan du melde deg på dugnaden. Gå inn for å lese mer om denne frivillige aksjonen som går av stabelen 29. September. 

 

Helgens store begivenhet blir åpningen av klokketårnet. Det er trist at dette bygget fikk forfalle, men stor glede over at det nå er satt i stand igjen. Det er mange som har stått på for å få til dette. Liv Jessen og Historielaget har vært viktige stemmer. Diskusjonen, og stil på bygget, hva ellers som skulle skje på brygge og hvem som skulle gjøre jobben ble lammende for prosessen. Jeg har lyst å si at det beste ble det godes fiende, men her tro jeg at det gode har vært det bestes fiende. Det bygget vi får nede på brygga blir et viktig signal om at du har kommet til Nesodden. Enten du kommer til lands eller til vanns. Håper å se dere der nede klokka 11:00 på lørdag.

 

God helg alle sammen!

Fant du det du lette etter?