BLD har vurdert barnevernet i Kommune-Norge

I dagens Aftenposten presenteres Barne- og likestillingsdepartementets vurdering av Barnevernet i alle Norges kommuner. I rangeringen får 17 prosent rødt lys, noe som betyr at de har betydelige og vedvarende avvik. 36 prosent får gult lys og har mindre omfattende avvik, mens  47 prosent av kommunene har få eller ingen avvik og får grønt lys. Nesodden kommune får gult lys i rangeringen.

Kommunene er målt på om de oppfyller de tre lovpålagte kravene om 1) uavhengig tilsyn av fosterhjem, 2) egen oppfølging og kontroll av fosterhjem og 3) maks tre måneders saksbehandling i undersøkelsessaker (der det bestemmes om barnet har behov for barnevernstiltak eller ikke).

 

-Barnevernet i Nesodden kommune er tilført vesentlige ressurser i 2018, og vi har en klar og realistisk målsetting om å få «grønt lys» i den kommende rangeringen som gjelder halvåret vi nå er inne i ,sier Ronny Trogstad, kommunalsjef for skole, barnehage og oppvekst på Nesodden. -Sommeren 2018 ble det ansatt en tilsynsfører som skal føre tilsyn med barn i fosterhjem. Som en følge av styrkingen lyser vi nå ut  en ny saksbehandlerstilling. Barnevernskonsulenten skal jobbe med barn og familier som har behov for bistand etter Lov om barneverntjenester. Økt kapasitet vil innebære raskere saksbehandling, avslutter Trogstad.

 

Her kan du lese saken i Aftenposten.

Fant du det du lette etter?