Åpnet nytt musikktilbud på Fagerstrand

Ordfører Cathrine Kjenner Forsland åpnet Sessions. Torbjørn Andersen Tirsdag 13. september ble ungdomsmusikkverkstedet Sessions åpnet i nabobygningen til Parlamentet ungdomshus på Fagerstrand. Ordfører Cathrine Kjenner Forsland fikk æren av å klippe snoren.

Tilbudet Sessions passer alle som liker musikk, og det tilpasser seg til hver enkelt deltaker. Man trenger ingen forkunnskaper, men hvis du kan mye allerede får du mulighet til å utvikle deg innen faget. Kurset holdes på Parlamentet ungdomshus på Fagerstrand tirsdager og onsdager kl. 16.00 til kl. 20.00 og passer for barn og unge i alderen 12-25 år.


Omtales som Nesoddens beste musikkstudio

På Sessions møter dere instruktør Tobias Berge, som har lang erfaring innenfor urban musikkproduksjon og arbeid med ungdom. Han arrangerte digitalt musikkurs også i fjor, som en del av sommerskoletilbudet på Nesodden.

 

Med seg har han den kjente Nesodden-rapperen Endless (Mikael Nyhus). Han er en av lærerne på musikkurset i år som har fått det nye navnet «Sessions». Aksel Rosén er også instruktør på kurset. Han har selv vært kursdeltager tidligere, men er nå instruktør til stor glede for ungdommene som også kjenner han fra gruppa Blkstd.

 

Tobias Berge har brukt cirka fire måneder på å bygge det som nå omtales som Nesoddens beste musikkstudio.

 

- Jeg er veldig stolt og fornøyd. Det er deilig å få det i gang offisielt. Jeg har stått mye alene og brukt cirka fire måneder på å få alt på plass, sier Berge.

 

Tilbudet Sessions passer for alle mellom 12 og 25 år.

 

- Alle er velkomne. De som ikke kan noe om dette fra før, håper vi å gi riktig verktøy til slik at de kan få satt i gang ordentlig. De som har litt kunnskap kan vi hjelpe til å bli enda bedre, sier Berge.

 

Steinar Dahlen, virksomhetsleder Kultur og Frivillighet, holdt en innledningstale under åpningen av Sessions.

 

- Det er utrolig moro at det skapes aktiviteter på Parlamentet flere dager i uka! Tobias har gjort en fantastisk jobb med å bygge dette studioet. Hans kompetanse og erfaring er helt uvurderlig i dette prosjektet. Det blir spennende å se på interessen utover høsten!, sier Dahlen.

Cathrine Kjenner Forsland får en omvisning i studio av Tobias Berge. Torbjørn Andersen  

Åpnet av ordfører

Det var ordfører Cathrine Kjenner Forsland som stod for den offisielle åpningen av Sessions. Her er noe av det hun sa til de fremmøtte.

 

«Kjære alle og varmt velkommen til dere unge! Gratulerer så mye med splitter nytt musikkstudio her på Nesodden. Det har aldri vært lettere å lage god musikk, og jeg har merket en sterk økning i interessen for musikkproduksjon blant unge.

 

Derfor tror vi et studio her på Fagerstrand blir et godt møtested for ungdom på Nesodden. Dette blir deres sted og her vil kreativitet og musikkproduksjon få utfolde seg.

 

Vi har mange kreative og musikalske unge på Nesodden som vil dra nytte av dette - og de vet nok bedre enn meg at mange av dagens største produsenter startet med mye mindre utstyr enn dette her.

 

Men først og fremst håper jeg at musikkstudioet kan skape gode musikkopplevelser, hvor unge kan møtes, bygge vennskap og ikke minst ha det gøy med den mektige kraften som musikk er. Musikk er et universelt språk. Alle kan holde på med musikk om det legges til rette for det. «

 

Kiwanis bidrar med midler

Kiwanis og Ukraina café på Fagerstrand stod for serveringen under arrangementet. Kiwanis Pål Erik Plaum holdt også et innlegg om deres bidrag til ungdomssatsingen. Han mener det er viktig at man har et godt ungdomstilbud på Fagerstrand.

 

- Kiwanis ønsker å ha fokus på barn og unge. Vi ønsker at ungdomsgruppen på Parlamentet skal bli et varig sted med varige driftsmidler slik at de har et trygt og sikkert sted å være, sier Pål Erik Plaum og fortsetter:

 

- Det skal være en trygg møteplass der ungdommen føler seg velkommen og har gode opplevelser. Så kan de spre det videre til sine venner. Vi vet at dersom vi ikke tar vare på ungdommene så kan det gå galt. Nå har vi hatt pandemien og da trenger de et sted virkelig, sier Plaum.

 

To spreke ukrainere (Marina og Oksana) hadde stått tre timer med forberedelser med serveringen som var sponset av Gjøfjell menighetsråd. De delte også ut vennskapspins Ukraina/Norge til Anna Sandbæk Thorvaldsen, kommunedirektør Wenche Folberg og ordfører Cathrine Kjenner Forsland.

Axel, Oskar, Nicolai, Mikkel og Theo sammen med Tobias Berge og ordfører Cathrine Kjenner Forsland. Torbjørn Andersen  

Hørte beaten til russelåt

Fem av de som gleder seg over at Fagerstrand har fått et kjempeflott nytt musikkstudio er: Axel, Oskar, Nicolai, Mikkel og Theo. De driver i disse dager med produksjon av en helt ny russelåt innenfor hjemmesnekk.

 

- Det at vi får gjøre dette gratis her på Fagerstrand er helt fantastisk for oss og det er også dette hjemmesnekk handler om. Det skal gjøres billig og mest mulig proft, sier guttene.

 

De spilte av den fengende beaten for ordfører og de andre fremmøtte. Låten skal være klar etter planen om en måneds tid.

 

- Vi kommer til å melde oss på «Årets hjemmesnekk» og håper at vi kan opptre med låten under Landstreffet i Stavanger, sier guttene.

 

Se bildeserie fra åpningen her: