Egenberedskapsuka 2019

I uke 44 arrangeres Egenberedskapsuka 2019, i regi av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Målet med kampanjen er å styrke befolkningens egenbereskap. 
 

Nesodden kommune oppfordrer sine innbyggere til å følge nasjonale råd for egenberedskap. Tenk igjennom hvilke situasjoner som kan ramme deg hjemme, og vær foreberedt. Hvis strømmen blir borte eller du blir isolert av været, bør du være rustet til å klare deg selv i noen dager.

 

 

På nettsiden sikkerhverdag.no finner du nyttige tips og råd om beredskap i ditt eget hjem.

 

Brosjyre om egenberedskap

 

Berger skole 17

Onsdag 23. oktober var det klart for åpning av de nye skolelokalene på Berger skole. Det var en svært fornøyd gjeng med 6. klassinger som fikk flytte inn i det nye M-bygget. 

 

-M står for moduler eller midlertidig, fortalte elevene i sin åpningstale. -Det kan også stå for mestring og motivasjon, sier en smilende rektor Ole Bent Myhrvold. Det var ingen tvil om at elevene var motiverte til å ta i bruk de nye lokalene, som er oppført for å løse kapasitetsutfordringene ved skolen.

 

Etter flott sang og musikk av 6. trinn, og snorklipping ved ordfører Truls Wickholm, fikk de fremmøtte en omvisning av 6. klassingene Agnes og Felix. De kunne vise frem klasserom, grupperom, arbeidsrom til lærerne, garderober og toaletter. Modulene er på til sammen 500 m2. Gravearbeidet startet i juni og brukstillatelse ble gitt i oktober. 
 

Da omvisningen var gjennomført, ble nøklene til bygget høytidelig overlevert fra prosjektleder Ole Petter Solheim til rektor Ole Bent Myhrvold. Åpningsfesten ble avsluttet med boller og saft til elevene.

 

 

 

SMARTingen 2019 15

Fredag 18. oktober var det duket for Nesodden-finale i idékonkurransen SMARTingen.

 

SMARTingen arrangeres av Ungt Entreprenørskap Akershus og handler om å komme på nye ideer til en oppfinnelse, skape noe som har verdi for andre i samfunnet, jobbe med kreativitet og samarbeid og kartlegge utfordringer som man ønsker å løse.

 

Elvene presenterte sine idéer for juryen, som besto av ordfører Truls Wickholm, leder av Nesodden næringsråd Torgeir Koteng, kommunalsjef Ellen Knutsen og innovasjonscoach Odd Fylling. Det var mange kreative bidrag og neste generasjon av innovatører imponerte dommerne. 


Vi gratulerer alle elevene med flott innsats!

 

Vinnerne ble:
1. plass - "Plukk opp" laget av Johanne, Andrea, Oline, Francis og Petter fra Nesoddtangen skole
2. plass - "Finn prisen" laget av Theodor, Otto, Anna og Kajsa fra Bjørnemyr skole
3. plass - "Smart K" laget av Sol, Inga og William fra Jaer skole

 

 

Saksklubbe formannskapet

Formannskapsmøtet finner sted i møterom Agnor i Tangenten fra klokken 17.15.

Møtet er åpent for publikum og kan også følges direkte på Nesodden kommuneTV.

Saksliste og møtedokumenter finner du her.

 

 

hender

Tirsdag 29.oktober klokka 18 inviterer Psykisk Helse barn og unge til temakveld på Nesodden bibliotek. Fokus er ungdom, foreldre og følelser.

Tv-Aksjonen ringedugnad2

Torsdag 17. oktober inviterte ordfører Truls Wickholm og næringsrådgiver Hege Andersen kvinnelige entrepenører og ledere fra Nesodden til "ringedugnad" for årets TV-aksjon.

 

Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for kvinner. Aksjonen skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder ved å gi dem mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og bruke sin stemme.

 

I tillegg til ordfører og næringsrådgiver bidro blant annet Anette Hjerde fra Bokashi, Anja Krange Akre fra Sjarmtroll, Ida Eliassen-Coker fra Altså, Adeline Brenden Veisal fra Advokatene Anne og Adeline, Anna Granqvist fra Granqvist, Marianne Gathe fra Nesoddparken og Berit Blindhem i ringedugnaden på Nesoddparken. Foreløpig er det samlet inn over 40.000. 

 

Takk for innsatsen og bidragene!

 

Ønsker du å gi et bidrag? Blir med på giverstafetten her.

Vil du delta som bøssebærer ved årets TV-aksjon, meld deg på her!
 

 

energiportalen

Nesodden kommune tilbyr frem til 31. desember 2019 gratis og uforpliktende ENØK-rådgivning til sine innbyggere. Dette omfatter blant annet:

  • Energianalyse av din bolig på nett
  • Energirådgivning på telefon og e-post
  • Informasjonsmøte om smarte energitiltak
IMG_1854 (3)

I anledning refleksdagen 17. oktober startet ordføreren, kommunedirektøren og andre fra kommunens ledelse dagen på Nesoddtangen brygge, for å dele ut reflekser til morgenpendlerne.


Nesodden kommune ønsker, sammen med Trygg trafikk, å sette søkelyset på viktigheten av å bruke refleks.Skoler og barnehager i hele kommunen har denne uken fokus på trafikksikkerhet og deler ut reflekser til barn og ungdom. Nesodden bibliotek har laget en bokutstilling om trafikksikkerhet rettet mot de yngste barna, og ansatte i kommunen blir oppfordret til å bruke refleks.

 

Takk for at du bruker refleks!
 

 

 

 

 

Briller og lovbok

Kommunestyremøtet finner sted i Ungdomsarenaen i Tangenten fra klokken 17:15.
Møtet er åpent for publikum og kan også følges direkte på Nesodden kommuneTV.

Saksliste og møtedokumenter finner du her.

slampoesikurs

Torsdag 24.oktober inviterer vi til gratis kurs i slampoesi på Nesodden bibliotek. Passer for ungdom fra 12-15 år.

Brannmann slukker brann Toa55 web.jpg

Seniorkontaktene og Follo Brannvesen inviterer seniorer (65+) til informasjon om brannsikkerhet i hjemmet.

 

Tid: Tirsdag 5. november kl. 12.00-13.30
Sted: Fjellstrand omsorgsbolig, Skogsrudveien 23

 

Påmelding sendes på SMS til Monica Selven, mobil: 936 52 329.
Vi har kun 25 plasser så, vær rask med å melde deg på.

 

Det blir enkel servering. Arrangementet er gratis.

IMG_1691

 Mange spente barn og voksne trosset regnet og møtte opp til åpningfesten for Tangentens nye klatrestativ, "Spider". Lekestativet er står utenfor Tangenten og er et flott tilskudd til Pop Up-parken.

 

Barn fra Kongleveien barnehage sang "Klatremus" og "Lille Petter Edderkopp" for de fremmøtte, og barnebibliotekar Karianne Reite var på plass for å ønske barna velkommen til det nye klatrestativet. 

 

Det var ordfører Truls Wickholm som fikk æren av å være førstemann opp i edderkoppen, da han klippet den røde snoren og erklærte stativet for åpnet. Han fikk raskt selskap av flere ivrige klatrere. Festen ble avsluttet med saft og boller til barna.

 

Flaskebekktjern

Det pågår for tiden utbedringsarbeid på vannledningsnettet ved Flaskebekktjernet, og dette medfører innsnevringer av fylkesvei 157. En vannkum skal skiftes ut, og det vil bli etablert provisorisk vann til enkelte omkringliggende husstander under gravearbeidet. 

 

Arbeidet vil pågå fra 7. oktober og senest være sluttført 28. oktober.

Åpningsfest Spider

Alle som har savnet klatretreet inne i biblioteket kan nå glede seg til å prøve klatreferdighetene sine i et helt nytt, utendørs klatrestativ. Det nye stativet «Spider» står klart denne uken, og vi inviterer til åpningsfest!

Sted: Pop up-parken utenfor Tangenten
Tid: Fredag 11. oktober kl. 13.45 


Barn fra Kongleveien barnehage vil synge for oss, biblioteket ønsker velkommen og ordfører Truls Wickholm står for snorklipping og åpningstale.

 

Velkommen til store og små!

 

Ellen Knutsen - kultursjef

Ellen Knutsen blir leder for det nye virksomhetsområdet Kultur, næring og idrett (KNI). Hun er i dag kultursjef med ansvar for fagområdene Kultur og idrett, Nesodden kulturskole, Ungdom og fritid og Nesodden bibliotek.

Fant du det du lette etter?