Forslaget til Team Jaja viser hvordan barneskolen kan bevares i stor grad. De viser også hvordan arealet mellom Tangenten og barneskolen kan legges til rette for aktiviserende uterom med barnehage/ SFO, steder for ballspill og for å bare være sammen. 

Teamet har lagt småhusbebyggelse i deler av området, slik at det skal være flere folk i området til flere tider av døgnet. Team Jaja har også foreslått en kultursti som strekker seg fra Skoklefall til Nesoddtangen.  

Nesodden kommune trenger flere meddommere for perioden 1.1.2021 – 31.12.2024. Det er særlig behov for at flere menn melder seg.

Meteorologisk Institutt varsler om styrtregn i vårt område fra kl. 18.00 i dag 14. juli. Tirsdag kveld ventes styrtregn, med mulighet for torden. Lokalt kan det komme 25-35 mm/3t og 15-20 mm/1t.

Forslaget til Team Lie Øyen viser hvordan boliger kan legges på flere steder i kombinasjon med nærings- og kulturbebyggelse for å skape liv og bevegelse gjennom Tangen sentrum.

Fra 15. juli åpner regjeringen for innreise for personer som er bosatt i land i EØS/Schengen-området som har en tilfredsstillende smittesituasjon. Samtidig fjernes kravet om innreisekarantene for reisende fra disse landene.

Flyfoto Kirkevika

Nye prøveresultater viser god badevannskvalitet ved Kirkevika, og stranden er gjenåpnet for badegjester.

Vi vil gjerne høre hva du mener om hvordan Tangen sentrum skal utvikles i fremtiden! 

Flyfoto Kirkevika

Vannprøver fra Presteskjær viser dårlig badevannskvalitet, med for høye verdier av E.Coli-bakterier.

Ved sjøen på Fjellstrand

Sommeren er her, og flere enn vanlig vil nok tilbringe ferien i Norge. Det svært viktig at vi fortsatt holder avstand til hverandre og sørger for god hygiene, spesielt dersom mange mennesker er samlet på ett sted.

Koronapandemien har også på Nesodden påvirket det lokale næringslivet på en negativ måte. For å gi en håndsrekning til næringslivet, og samtidig gi oss alle en hyggelig hilsen, har kommunen kjøpt 54 blomsterpotter fra Arnfinn Pedersen og 108 blomster fra Schrader Gartneri. Blomsterhilsnene er plassert i lyktestolper på Fagerstrand, på Nesoddtangen brygge og utenfor Tangenten.

 

God sommer og takk for at dere fremdeles følger smittevernreglene!

 

 

Onsdag 17. juni ble klima- og miljørapport 2019 enstemmig vedtatt av kommunestyret i Nesodden kommune.

 

Kommunen gjør oppmerksom på at avfall og hageavfall skal leveres til godkjent mottak og ikke dumpes ulovlig i naturen.  

 

All dumping av hageavfall på kommunal og/eller privat grunn er brudd på forurensningslovens § 28 og forskrift om fremmede organismer § 9.

Meteorologisk institutt melder om at det ventes kraftige regnbyger i vårt distrikt den 30. juni i perioden fra kl. 12.00 til kl. 21.00. Det kan bli store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Det kan også forekomme hagl, lyn og torden, og kraftige vindkast.

Tidligere i uken advarte kommuneoverlegen mot bading pga. for høye verdier av E. coli-bakterier i vannet ved Presteskjær. De nye prøvene viser fine verdier, så nå er det bare å bade.

Kos dere, og husk badevett.

Reglene for sammenkomster og arrangementer har endret seg noe gjennom perioden med korona-pandemien. Dette er en oppdatert gjennomgang av gjeldende regler per 24. juni 2020.