Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til informasjon om koronavirus

 Under koronapandemien har Nesodden kommune vært nødt til å stoppe utleien av kommunale lokaler og idrettshaller. Kriseledelsen i kommunen har vurdert situasjonen til at det nå er trygt gradvis å åpne opp igjen for barn og unge, men med enkelte begrensninger og under forutsetning av at smittevernsreglene følges. 

Høringsdokumentene for vern av Tomåsan er nå lagt ut på Fylkesmannens hjemmeside. Høringsfristen er 27. juli.

Fra og med fredag 29. mai går Ruters ferje til Steilene. Kommunens ferje Udine vil ikke være i trafikk denne sommeren. 

 

Se Ruters avganger fra Nesoddtangen her.

 

De offentlige toalettene er foreløpig stengt. Vi kommer tilbake med mer informasjon i uke 23. 

Foto MMB

 Sykehjemmet legger fortsatt til rette for utendørs besøk på sykehjemmet. Det er utendørs besøk som er det tryggeste og vi håper at dere er imøtekommende på dette.

Vi har en besøksvert som tar imot dere når dere kommer. I forkant må dere ringe tlf: 476 34 218 og avtale tid for besøk. Dere må fortsatt fylle ut et egenerklæringsskjema og dere kan ikke komme på besøk dersom dere har forkjølelsessymptomer eller nylig har vært i utlandet.

Dersom dere får symptomer innen 24 timer etter at dere har vært på besøk må dere umiddelbart gi beskjed til oss på sykehjemmet.

Vi har gått til anskaffelse av et telt med infrarød varme, slik at besøket ikke trenger å være så væravhengig. Svært syke pasienter som ikke kan nyttiggjøre seg av utendørsbesøk kan etter avtale få besøk på rommet.

 

Tid for besøk på ukedager er 11-14.

Det er fortsatt besøksvert tilgjengelig fra 11-17 på søndager.

Booking må skje en dag i forveien og dere kan ringe mellom 09 og 12 på hverdager. Tlf: 476 34 218

 

 

Vi følger FHIs retningslinjer og oppfordrer til å holde en meters avstand. Men med god håndhygiene før og etter besøk er berøring greit. Unngå nærkontakt ansikt til ansikt.  Man kan også ha med seg mat dersom man spiser ute, men viktig med god håndhygiene. Ta med eget engangsservice.

 

Vi har hittil unngått smittespredning og vårt mål er at det skal fortsette. Vi håper derfor at vi sammen kan fortsette det gode samarbeidet vi har hatt. Ta gjerne kontakt med leder i avdeling dersom noen spørsmål.

 

Velkommen til et hyggelig og trygt besøk på Nesoddtunet!

 

Hilsen lederteamet og besøksverter på Nesoddtunet

 På bakgrunn av myndighetenes nye retningslinjer for smittevernsregler i skolene, kommer skolene på Nesodden til å være tilbake i ordinær drift i løpet av neste uke. Det vil kunne være lokale tilpasninger, og disse blir informert om fra hver enkelt skole.

 

Arbeid på Bomansvik

Klima- og miljøavdelingen har denne uken fjernet mellom 750 – 1250 kg gammelt garn og fiskenot fra kystlinjen mellom Bomansvik og Berger brygge. Arbeidet ble utført i samarbeid med Kultur, næring og idrett.

 Barnehagene vil også i uke 23 fortsette med å ha åpent fra kl. 08.00 – kl. 16.00. SFO vil ha morgentilbud for 1. og 2. trinn, og for 1. - 4. trinn om ettermiddagen.

 

Nesodden kommune utsetter endelige presentasjoner av parallelloppdraget til mandag 15.juni kl. 18:00. Fra 15.juni åpner regjeringen for arrangementer med inntil 200 personer.

 

Kommunen ønsker velkommen til et åpent møte mandag 15.juni kl. 18:00 der teamene presenterer sine endelige forslag til hvordan Tangen sentrum kan utvikles i fremtiden. Møtet vil være i kafeområdet i første etasje på Tangenten.

 

Møtet strømmes direkte på kommunens nettside, og opptaket av presentasjonene blir også liggende tilgjengelig der.

 

Påmelding

Du må melde deg på og påmelding er bindende.

Du kan sende påmelding med fullt navn til tangen.sentrum@nesodden.kommune.no

 

Det er krav om bindende påmelding for å sikre at vi ikke blir for mange, og i tilfelle det skulle være behov for smittesporing blant møtedeltagerne i etterkant. 

Nesodden kommune har avsatt 100 000 kr som skal brukes til støtteordning for utskifting av gamle vedovner til rentbrennende ovner. Ikke-rentbrennende ildsteder, som åpne peiser, parafinovner og gamle vedovner (eldre enn 1998), bidrar til høye konsentrasjoner av vedfyringspartikler i uteluften på kalde vinterdager. Problemet er størst der folk bor tett.

 

Badeliv på Hellvik strand. Foto: M. Rand-Hendriksen

Kommunen vil som grunneier tillate at næringsdrivende, som har nødvendige tillatelser til å drive kiosk eller foodtruck, kan drive mobil kiosk eller foodtruck ved Nesoddens badeplasser, på følgende vilkår:

Nesodden kommune innfører vanningsrestriksjoner hver sommer for å opprettholde tilstrekkelig vanntrykk i nettet. Det er i tidsrommet 1. mai til 15. oktober derfor kun lov å vanne med håndholdt kanne. Vanning med slange, inkludert spredere og svetteslanger, er ikke tillatt. Nødvendig vask av flater på hus, terrasser og liknende tillates fortsatt.

Briller og lovbok

Nesodden kommune skal velge meddommere for perioden 1.1.2021 – 31.12.2024.

- Beboerne hadde en fantastisk 17. mai. Det var et felles arrangement, men i år var det åpent kun for de som bor her og ansatte. Det var likevel stor fest, sier Gry Tjernshaugen Gjefle, avdelingsleder på Hjertebakken.
 

Steilene - 2. mai 2018

skulle etter planen starte å gå siste helg i mai, men det er uklart om sesongåpningen kan gå som planlagt på grunn av koronasituasjonen og smittevernreglene som gjelder nå.