Grunnet koronaviruset, er vi fremdeles i en ekstraordinær situasjon og søker derfor etter vikarer til ulike virksomheter i kommunens helsetjeneste.

Nesodden kommune søker etter vikarer til barnehage og skole/SFO i en ekstraordinær situasjon.

Er du nysgjerrig på hvordan det er å sykle med elmotor? Nå kan du låne elsykkel på Nesodden bibliotek – helt gratis, i opptil to uker.


Elsykkelbibliotek

Utlånsordningen er et samarbeid mellom miljøavdelingen og Nesodden bibliotek. Hensikten er å senke terskelen for å investere i en elsykkel som kanskje kan fungere som en “bil nummer to”, eller til og med som en hovedløsning for transport i hverdagen.

Nesodden kommunes store kulturfestival «Kulturisten» har vært arrangert 26 år på rad. Årets program har fokus på billedkunst, og består av tre separatutstillinger med tre forskjellige kunstnere. Det blir utstillingsåpning på Galleri Vanntårnet, i Nesoddparken og på Hellviktangen. I tillegg blir det åpne atelierer og verksteder på hele Nesodden, med gratisbusser som kjører mellom arrangementene.

 

 

Nesodden kommune arrangerte 19. september mobilitetsdag på Skoklefaldsletta i forbindelse med Kulturisten Friluft. Blant aktivitetene denne dagen var tegnekonkurranse for barn og en mobilietesquiz. Nå er vinnerne kåret.

Vi starter opp tre supre nye tilbud etter høstferien. Ta kontakt om barnekor, musikk fra livets begynnelse eller musikklek er noe for dere.

Velkommen!

Vandrefestivalen fra Skoklefald til Varden leir på lørdag ble et eventyr i solskinn! På den spennende musikalske reisen kunne deltakerne også delta i en lokal quiz om Nesodden.

Benytt vårt digitale bestillingsskjema for å booke tid til testing.


 

BESTILL TID TIL KORONATEST

 

Vi har ledige plasser på fløyte, trompet/kornett, waldhorn og obo. Det er også korte ventelister på slagverk, animasjon, gitar, bass og sang.

Bussene står klare på brygga. Foto: M. Rand-Hendriksen

3800 bussjåfører ble tatt ut i streik fra klokken 0600 søndag morgen. Streiken omfatter bussene i Oslo og Viken, det vil si de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold. Nesoddbåtene går som normalt, i likhet med trikker og t-baner i Oslo. Se også Ruters hjemmesider for oppdatert informasjon.

Kommunens miljørådgivere inviterte torsdag 17. september ansatte i Tangenten til «Rydd med jobben». Tiltaket er en del av Strandryddeuka 2020 som arrangeres av Hold Norge Rent 5. – 20. september.

 

Ryddeutstyr som hansker, klyper, sekker og poser ble levert ut til alle som ville bidra, og mellom kl. 10 og 13 ble det plukket søppel og ryddet i området rundt Tangenten og Skoklefallskogen.

Hva er en kommunefugl, tenker du kanskje? I august fikk kommunen et brev fra Norsk Ornitologisk Forening (NOF) som jobber med vern av natur og spesielt fuglefaunaen. For å gi en positiv påminnelse om hvor viktig det er å ta vare på naturen og fuglelivet, har organisasjonen gitt kommunene i Oslo og Akershus hver sin kommunefugl. Og for Nesodden falt valget på dvergspetten.

Årets høstdugnad er 5. - 20. september 2020.

I høst skal vi ta igjen for den tapte ryddesesongen på våren og rydde det som har kommet på avveie i løpet av vinteren, våren og sommeren. Vi har en stor jobb foran oss, og vi håper du blir med! Du bestemmer selv hvor mye og hvor lenge du vil bidra. Alle som ønsker å være med på ryddeaksjonen kan hente gratis ryddeutstyr i Tangenten.

Det er lov til å skryte av ryddeinnsatsen din! Tagg gjerne innlegget ditt med #NesoddenRydder og #holdnorgerent.


Hold Norge rent

På sidene til Hold Norge Rent og Ryddeportalen vil du finne mer informasjon om planlagte ryddeaksjoner i nærheten. Du kan registrere din egen ryddeaksjon, hva slags avfall som ble plukket og bestille ryddepakker.


Takk for at du bidrar til å gjøre Nesodden til en søppelfri kommune!

 

Her kan du lese mer:
Alt du trenger å vite om høstens ryddedugnad

Odd Fylling er ansatt som ny næringsrådgiver i Nesodden kommune. Fylling er utdannet ingeniør, og har mange års erfaring med ledelse og utvikling av teknologi og tjenester innenfor Telecom-bransjen. De siste 17 årene har han drevet egen virksomhet med bla. veiledning og kurs for oppstartsbedrifter, coaching, lederutvikling, kommunikasjon og markedsføring.

Utvidet søknadsfrist:
15. oktober 2020


Nesodden kommune har avsatt 100 000 kr som skal brukes til støtteordning for tiltak som bidrar til å minske materielt forbruk og samtidig bidrar til mer delings, utlåns- og reparasjonsordninger for Nesoddens innbyggere.