22. juli-markering på Nesodden

Klikk for stort bilde Over hele landet markerer man i dag at det er 9 år siden terrorangrepet på Utøya og i Regjeringskvartalet. I alt ble 77 mennesker drept, åtte i regjeringskvartalet og 69 på AUFs sommerleir på Utøya.

Blant de drepte på Utøya var to ungdommer fra Nesodden, 18 år gamle Bano Rashid og 19 år gamle Diderik Aamodt Olsen.

Ordfører Truls Wickholm la ned blomster ved minnesmerket i Tangen sentrum på vegne av Nesodden kommune, og holdt en minnetale der han blant annet siterte AUF leder Ina Libak med ordene «hat er livsfarlig, engasjement er livsviktig».

Klikk for stort bildeJørgen Lorentzen la ned blomster og hold tale på vegne av Arbeiderpartiet og AUF.

Klikk for stort bildeAbobakar Rashid Mostafa la ned krans fra Den nasjonale støttegruppen etter 22.juli hendelsene og holdt en minnetale over ofrene for terrorangrepet.

Alle talene hadde et felles budskap om at vi aldri må glemme det som skjedd 22.juli og at kampen mot hat, vold og rasisme må fortsette.

Minnehøytideligheten ble avsluttet med ett minutts stillhet.

Klikk for stort bilde

Et trettitals personer deltok i markeringen ved minnesteinen. Etter talene, la flere av de fremmøtte ned roser og blomster ved minnesteinen.

Nesodden kommune er en av 56 kommuner som har fått 22. juli-minnesmerket i gave. Skulpturen er utformet av Nico Widerberg, og er gitt i gave av en anonym giver til kommuner som mistet noen av sine innbyggere på Utøya og i Regjeringskvartalet 22. juli 2011.