Støttekontakttjenesten trenger deg!

pic - Klikk for stort bilde

Voksne menn søkes!

Like du å prate med andre, være sosial og hjelpsom?

 

 

 

 

 

Flere voksne menn søkes til oppdrag som støttekontakt for menn med utviklingshemning/utfordringer innen psykiatri/rus.

Oppgavene vil være å hjelpe med sosialt samvær og aktivisering. Bør kunne stille med bil.

Er du interessert?

Send inn søknad og cv til støttekontaktansvarlig Sidsel H. Amdam på:

stottekontakt@nesodden.kommune.no

Lønn etter tariff innen helse-og omsorg, som assistent, helsefagarbeider eller 3-årig helse/sosialfaglig høyskole.

Avdeling

Kommunen har ledige barnehageplasser.

 

Når det blir ledige plasser utenom hovedopptaket, blir de offentliggjort på internett via kommunens forside, på siden for nyheter for barnehagene og under menypunktet ledige barnehageplasser.

Barnekor

Nye tilbud:

Nesodden Kulturskole

Er du glad i å synge?
Da kan du melde deg inn i et av kulturskolens 3 barnekor!
 

Nesodden Kulturskole tilbyr alle skolebarn å synge i kor.
Vi har flere flotte konserter i løpet av året.
Vi samarbeider med andre kor, og vi drar på tur.

Korene øver:
På Myklerud skole: Mandager kl. 14.30-15.15
(for 1. til 4. klasse)
På Tangenten: Mandager kl. 16:00-16:45
(for 2. og 3. klasse)
Mandager kl. 16.45-17:30
(for 4.klasse og eldre)

Alle korene er åpne for barn fra hele kommunen.
Meld dere på og møt opp på mandag!

Dirigent er Sunniva Lien Olsen

Påmeldingen sendes på epost til kulturskolen@nesodden.kommune.no

og må inneholde barnets navn, fødselsdato, adresse, evt. telefon og skole. Foresattes navn, adresse, telefon og epostadresse.

Koret koster 600,- i semesteret. Første time er en gratis prøvetime.

tale

På grunn av ruskevær og sterk vind flytter vi kveldskonserten fra Søndre Flaskebekk brygge og inn i Tale Nysted og Ole Marius N. Nygaards idylliske hage på Flaskebekk. Følg lys og skilting fra Strandpromenaden. Adresse: Nordveien 7, Nesoddtangen.

Konserten starter som planlagt klokken 18. Det blir bar og noe å spise. Vi tar Vipps. Kle deg godt! Vi setter opp benker og bord til konserten. Toaletter er tilgjengelige ca 100 m fra konserten.

En hjertevarm TAKK til Tale og Ole Marius som inviterer oss spontant inn i hagen sin!

Arrangementet ellers går som normalt: 30 unike badehus med kunst, kultur & lokale råvarer og planlagte familieaktiviteter varer fra kl. 11-18. Velkommen til en frisk festivalopplevelse ved fjorden! 
Program/billetter: www.kulturisten.no

Mvh Ellen Knutsen, kultursjef Nesodden kommune

PS. Her ser dere Tale i den vakre hagen. Det er bare å glede seg!

foreldrekurs-(1)

 Kurstilbud for tenåringsfamilier: Hold meg, slipp meg.


Samtaler for Samhørighet.

Ønsker dere mer kunnskap om hva det vil si å være tenåringsforeldre?

Kjenner dere noen gang på følelsen av å komme til kort i forhold til tenåringen deres?

 

Kurset består av 4 fellessamlinger:

mandag 08/10, torsdag 11/10, tirsdag 23/10, og torsdag 01/11

Pluss en egen samling for hver familie

Sted: Nesoddtangen gård, Kl. 18.00 – ca. 21.30 hver gang.

 

Kurset er gratis for kommunens innbyggere. Påmelding innen fredag 28. september.

 

For påmelding, mer informasjon og utfyllende brosjyre, kontakt/skriv til:

Psykisk helse for barn og unge (PHBU)
v/
Chris Knill:  90752475.
christopher.knill@nesodden.kommune.no
 

Foreldreuttalelser etter forrige kurs:

«Kurset har gjort meg tryggere som tenåringsforelder»

«Man trenger ikke ha de største utfordringer hjemme for å ha utbytte av et slikt kurs»

 

Åpent foredrag for alle tenåringsforeldre

 

Om å forstå oppdragelsesutfordringene i tenåringsfasen

v/ Psykisk helse barn og unge (PHBU)

Mandag 24. sept, (kl 18-20)

I elevkantinen på Tangenåsen ungdomsskole

Velkommen!

 

Circle of Security Parenting

 

Hvordan forstå ditt barns behov?

Hvordan hjelpe barnet ditt med vanskelige følelser?

Hvordan håndtere din egen frustrasjon som forelder?

Vi tilbyr dette grunnleggende kurset for deg som har barn mellom 0 og 5 år. Vi starter opp onsdag 17.oktober kl.8:30-10:30.

Vi møtes i alt 7 ganger: 17/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11 og 5/12

Sted: «Agnor» i Tangenten, Kongleveien 2, Nesoddtangen

Påmelding til Psykisk helse for barn og unge
E-post: phbu@nesodden.kommune.no

Mer informasjon: Ring 66 96 43 00
www.nesodden.kommune.no
www.circleofsecurityinternational.com

 

 

FBU ny skole 1

 

Vi er i gang med planlegging av budsjetthøsten, og Nesodden har vært med å åpne en ny skole, men først må jeg nevne arbeidet med TV-aksjonen. Hege på Frivilligsentralen som forøvrig har fått nye sentrale kontorer på Tangen senter er sammen med mange andre pådrivere for mye bra aktivitet i forbindelse med at kirkens bymisjon i år skal motta pengene fra TV-aksjonen. Mindre alene sammen, som aksjonen heter engasjerer mange med sitt budskap om å styrke fellesskapet og hindre mindre utenforskap. Næringsliv, skole, og frivillighet vil alle gjøre en innsats i løpet av høsten. Glem ikke at også du har mulighet til å gjøre litt ekstra ved å melde deg på som bøssebærer. 14. Oktober vil vi også invitere til en konferanse om temaet. Mer info om dette kommer.

 

 

 

 

Jeg har også lyst å gratulere alle som har stått på for å få på plass nye Follo Barne og ungdomsskole. Det er en barne- og ungdomsskole er en skole for elever med store, sammensatte lærevansker og behov for tilrettelagt undervisning. Det er flott at vi i Follo har klart å samarbeide om dette og at vi har klart å få på plass til et moderne bygg med moderne innhold til en gruppe elever som har trengt det i lang tid. Det å være på en ny skole å vite at litt av den er Nesodden sin gjør jo også at man tenker på de andre skolene vi har i kommunen. Mange har allerede store behov for fornyelse og vil få større behov i tiden som kommer. Den prosessen vi startet i budsjettet med å se på skolestruktur for snart et år siden er etter min mening veldig riktig. Det er noe helt annet å se innsiden av en topp moderne skole. Utformingen av arbeidsplasser for lærere, klasserom og ny teknologi gir helt nye og bedre muligheter i undervisningen. Vi trenger en slik fornyelse på Nesodden.

 

 

Det blir nok åpenbart en del av budsjettprosessen som vi skal inn i snart. I år gjør vi det litt annerledes enn før. Vi venter til etter statsbudsjettet er lagt frem slik at vi ser mest mulig av hva som blir resultatet for vår kommune. Deretter samles hele kommunestyret på seminar for at rådmannen kan legge det frem å forklare innholdet skikkelig. Det er viktig for at kommunestyret skal få en felles forståelse av hva innholdet er og hvorfor de ulike prioriteringene er gjort. Vi setter også av tid til at partigruppen kan diskutere seg i mellom og komme med spørsmål der og da. På denne måten får vi en mer intensiv jobbing og forhåpentlig et bedre resultat. Prosessen etter dette blir selvfølgelig som vanlig med prosess og innstillinger som legges frem.

 

 

Vi er også inne i en prosess for å gjøre Nesodden mer søppelfri. På facebook gruppa, Nesodden-søppelfri kommune kan du melde deg på dugnaden. Gå inn for å lese mer om denne frivillige aksjonen som går av stabelen 29. September. 

 

Helgens store begivenhet blir åpningen av klokketårnet. Det er trist at dette bygget fikk forfalle, men stor glede over at det nå er satt i stand igjen. Det er mange som har stått på for å få til dette. Liv Jessen og Historielaget har vært viktige stemmer. Diskusjonen, og stil på bygget, hva ellers som skulle skje på brygge og hvem som skulle gjøre jobben ble lammende for prosessen. Jeg har lyst å si at det beste ble det godes fiende, men her tro jeg at det gode har vært det bestes fiende. Det bygget vi får nede på brygga blir et viktig signal om at du har kommet til Nesodden. Enten du kommer til lands eller til vanns. Håper å se dere der nede klokka 11:00 på lørdag.

 

God helg alle sammen!

Innsyn

Den tekniske feilen er rettet opp, og oppdaterte postlister er nå tilgjengelige på kommunens hjemmeside. 

 

 

Norges Vels Gründerpris tildeles personer som har gjort en spesiell innsats i eget lokalsamfunn, organisasjon eller bedrift. Nå utlyser de gründerpisen for 2019. Kjenner du noen som fortjener den?

Arve2

Sosiallærer Arve Paulsen, ved Tangenåsen ungdommskole har for 3.år på rad, i samarbeid med pedagogisk- psykologisk tjeneste ( PPT) arrangert felleskurs  for elever med dysleksi sammen med deres lærere og foresatte på Tangenten fredag 7. september. Kurset er populært og det må settes et tak på omtrent 60 deltakere.

 

Det årlige kurset gir opplæring i bruk av skrivestøtteprogrammet Textpilot, som leveres av Lingit.  For dyslektikere er det å få opplest egen og andres tekst samt hjelp til å stave ord, en stor og nødvendig hjelp. For flere elever kan det bety at de kan delta i ordinær opplæring. Målet med kurset er at alle dyslektikere i løpet av mellomtrinnet skal kunne bruke skrivestøtteprogrammet og være trygge brukere når de begynner på ungdomsskolen. Flere skoler har nå mange lærere som kan programmet og disse lærer opp elevene selv på skolene. På sikt ønsker vi at all opplæring gis på den enkelte skole.
 

Det er elever på mellomtrinnet og ungdomstrinnet som prioriteres. På småskoletrinnet er det viktigste tiltaket lesekurs og tilpassede lesetekster slik at lesehastigheten systematisk kan trenes opp. Skrivestøtteprogrammet er et såkalt kompenserende hjelpemiddel som eleven får gratis via NAV når en har fått påvist en dysleksidiagnose hos PPT.

 

skoleportal

Velkommen til en ny nettside for skolene på Nesodden!
 

Utgangspunktet til skoleportalen er at den skal være en statisk informasjons-side for foreldre og elever, der de raskt og effektivt skal kunne finne fram til konkret informasjon om sin skole.
 

Nettsiden er mer mobilvennlig og lett å navigere i.
 

Nesodden kommune Skoleportal


 


 

 

 

 

Gutt og hund gjør lekser 10x15.jpg

 Møtet, som er åpent for publikum, finner sted i klasserom S1 på Tangenten kl. 17.15.

 

 

Mer informasjon om møtet finner du her!

Befaring Fagerstrand

Norsk Brændselolje ble etablert på Fagerstrand i 1920. Frem til 2011 hadde Statoil aktivitet på tomta. I dag ligger den avsperret uten noe aktivitet foruten litt båtopplag og lignende. Det er trist. Fagerstrand hadde fortjent å åpnes mer mot fjorden, og vi alle hadde hatt glede av å kunne få tilgang til området som en tur og rekreasjonsområde. Dette fikk vi vist frem til Fylkeskommunen, Fylkesmannen og Vegvesenet på mandag. Nesodden trenger å kunne bygge flere steder enn på Tangen slik den regionale planen har bestemt. Vi er beredt for å kjempe helt til topps for å få det til.

AA_USMC_Abrams_7

Øvelse Trident Juncture 2018 vil påvirke trafikk og fremkommelighet i en del områder. Her kan du finne informasjon om trafikk og hvordan øvelsen påvirker ditt fylke.

Lurer du på noe om trafikksikkerheten under øvelsen? Hvordan du skal opptre når du møter militært personell eller materiell? Eller hvordan Forsvaret jobber med miljøvern? 

Mer informasjon her :

Praktisk informasjon til befolkningen​

Pengehus i hånden

Søknad om fritak fra eiendomsskatt på næring etter eiendomsskatteloven § 7 sendes til eiendomsskattekontoret, som utarbeider innstilling i saken. Innstillingen blir deretter oversendt Kommunestyret som fatter endelig vedtak. Søknad om fritak behandles hvert år. Det betyr at de som søker fritak for eiendomsskatt på næring etter denne bestemmelsen må søke særskilt hvert år.

 

Fristen for å søke fritak for skatteåret 2019 er satt til 1. oktober 2018.

 

For de som vil se nærmere på fritak etter eiendomsskatteloven § 7 anbefales veilederen utarbeidet av KS: Veileder (PDF, 2 MB)

 

For øvrig ber vi om at Eiendomsskattekontorets søknadsskjema blir benyttet.Skjema for søknad etter eiendomsskattelovens § 7 a/b) finner du her: Søknadsskjema (DOC, 135 kB)

 

Har du spørsmål knyttet til fritak kan du ta kontakt med eiendomsskattekontoret på Utfakturering@nesodden.kommune.no, eller telefon 66 96 43 00.

Fant du det du lette etter?