epostsignatur-1-hvert-barn-er-en-mulighet

Årets TV-aksjon går til UNICEF, til utdanning av barn i krigsrammede områder. Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands fremtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser.
Les mer om hva pengene går til her.

 

NRKs TV-aksjon er en fantastisk mønstring av frivillighet. I løpet av et par søndagstimer engasjeres hele det langstrakte Norge i en dugnad for andre.

Kommunene organiserer lokalsamfunnet. Vår felles innsats er viktig.

Bli med 22. oktober!

 

Else Britt Bruset får refleks av Hans Martin Sørensen

– Nesodden er snart i mål med å bli godkjent som en Trafikksikker kommune, og derfor har vi et ekstra stort fokus på innbyggernes trygghet til og fra jobb. Høsten er en mørk tid, og det er viktig at både kommunens ansatte og innbyggere blir sett ved at de bruker refleks når det er mørkt, sier distriktsleder Unni Knutli i Trygg Trafikk Akershus.

 

For å nå flest mulig av de voksne pendlerne ble refleksdagen markert på Nesoddtangen brygge i morgenrushet torsdag 19.oktober.
Kommunalsjef Anita Nilsen, vår nye ordfører Truls Wickholm, Hans Martin Sørensen fra Trygg Trafikk, virksomhetsleder Reidun Isachsen og rådmann Wenche Folberg, troppet opp i tidlig morgenmørke og delte ut årets designreflekser til de reisende.

 

 

 

Nina Sandberg og Truls Wickholm

Truls Wickholm ble valgt til ny ordfører for Nesodden kommune 18.10.2017.

Han startet sitt verv med noen ord til kommunestyret og en takk til Nina Sandberg: 

 

"Å høyre til

Vondt er av alle andre
bli trakka på og trengd
Men vondare å veta
at du er utestengd

Det er så mangt i livet
du ventar deg og vil
Men meir en det å vera
er det å høyre til

 

av Jan-Magnus Bruheim

Nina Sandbergs første dag

Nina Sandberg har fått permisjon fra sin stilling som ordfører i Nesodden kommune for å tiltre som stortingsrepresentant på Akershusbenken. Hun sender en hilsen og takk:

 

"Jeg vil få takke for mine seks år som ordfører i Nesodden kommune.

Jeg har registrert at en god del ordførere sier at de opplever vervet som ensomt. Det har det ikke vært for meg.

Mange sier at det er lite lokal handlefrihet i kommunesektoren. Det er ikke min erfaring.

Min opplevelse er at som ordfører må du selv bidra til å skape handlingsrommet du trenger.

Planlagt innbyggermøte vedrørende planforslag for gang- og sykkelvei langs fv.157 mellom Bråtenveien og Holenveien (Fjellstrand), torsdag 19.10.2017 er dessverre avlyst.

 

Vi beklager dette.

 

Det vil bli satt opp et nytt innbyggermøte. Informasjon om dette legges ut på kommunens hjemmeside, og det vil sendes ut brev til naboer og andre berørte.

Ordfører Truls Wickstrøm 1

I kommunestyret i kveld, onsdag 18.10.17, ble Truls Wickholm fra Arbeiderpartiet valgt som ordfører etter Nina Sandberg (Ap) som fikk innvilget permisjon ut valgperioden.

Den nye ordføreren fikk 26 stemmer av 30 medlemmer som var tilstede. 4 stemmer var blanke.

Fra talestolen takket Truls Wickholm alle medlemmene i kommunestyret for tilliten. Han takket også Nina Sandberg for det hun hadde betydd for ham, før han inntok sin nye ordførerplass og fortsatte å styre møtet i kveld.

 

Vi ønsker Truls Wickholm velkommen som ny ordfører og ønsker ham lykke til med det nye vervet!

 

Du kan følge med direkte på kommunestyremøtet via TV-portalen KommuneTV, også  i etterkant av et møte.

Juletre2014.jpg

Tradisjonen tro blir det stemningsfull julegrantenning på Tangen torg i år også!

 

Julegrana skal tennes, og i tillegg arrangerer vi det tradisjonsrike julemarkedet med mange lokale bidragsytere.

 

Vi gleder oss!

 

Vil du ha salgsbod på julemarkedet?

Ida-Hegazi-Høyer

Møt Ida Hegazi Høyer i samtale med Olga Skrinde lørdag 21. oktober kl. 12.
Arrangementet er en del av Litteraturfestivalen i Akershus.

 

BUBBLETALK i Tangenten

Vibeke Lunel (f.1970) er fra Nesodden og har sitt atelier i Nesoddparken kunst- og kulturnæringssenter. Se mer info på www.vibekelunel.com

 

Lunel maler abstrakt og ekspressivt i store formater, og arbeider både med acryl og olje. I 2017 ble hennes installasjon BUBBLETALK (et samarbeid med komponist Filip Sande) vist på Centre for Contemporary Arts i Glasgow. Dette prosjektet mottok støtte fra Nesodden kommune og Norsk komponistforening. Tematikken i BUBBLETALK er en fabulering over bobler, gjennom toner og bilder vises vannets fysiske egenskaper og transformerende krefter.

 

Maleriene fra installasjonen kan nå oppleves på kunstveggen i øvre kafe i Tangenten, og er en del av kunstnerstafetten mellom Nesodden-kunstnere som startet i vår. Utstillingen står til 1. desember. Velkommen innom!

Baby ute vinterstid i vogn

Fra og med 9 oktober 2017 endres åpningstidene ved Nesoddtangen og Myklerud helsestasjon.

Nesoddtangen helsestasjon

endrer åpningstiden for Åpen helsestasjon til:
Mandager fra klokken 12.00 -14.30.
 

Myklerud helsestasjon

starter opp med Åpen helsestasjon på samme tidspunkt:
Mandager fra klokken 12.00 -14.30.

 

Det er bare å komme innom helsestasjonen, ingen timebestilling. Det er tilbud om veiing  og samtale med helsesøster etter behov.

 

Velkommen!

 

10 Utsikt mot lekeplassen

Høstsola strålte da avdeling Bjørnungene i Bjørnemyr barnehage ble offisielt åpnet 9. oktober 2017.

Avdelingen var ferdig 1. august, og har allerede vært i god drift i noen uker. Det er nå 8 barn i den nye avdelingen.

 

Styrer Anne de Capua la vekt på at selv om den nye avdelingen ligger i Bjørnemyr skoles bygning, fungerer Bjørnemyr barnehage som én barnehage. Det økte antall ansatte betyr et større faglig fellesskap. Både styrer og rektor ved Bjørnemyr skole, Barbro Helgesen, berømmet samarbeidet mellom skole og barnehage.

Førskolebarna blir kjent med skolen. Barnehagen har godt sambruk med barna i 5. klasse, som også snakker med barnehagebarna en fast tid hver dag.

 

Fungerende ordfører Erik Adland roste også samarbeidet mellom skole og barnehage, og mente det var et godt eksempel på flerbruk. Han ga honnør til alle, for det store arbeidet som er blitt lagt ned på kort tid for å få de nye barnehageavdelingene bygget så raskt. Prosjektleder Bjørn Askautrud var ikke til stede, men fikk rosende ord for innsatsen og samarbeidet med alle som har bidratt. Det er svært mange som har gjort en stor jobb i sommerferien og sene timer for å få et godt resultat.

 

Fungerende ordfører Erik Adland åpner barnehagen offisielt 9

I vakkert høstvær ble Munkestien barnehage med 4 nye avdelinger offisielt åpnet den 9. oktober.


Tilstede under åpninger var fungerende ordfører Erik Adland, utvalgsleder for skole- og oppvekstutvalget Truls Wickholm, rådmann Wenche Folberg, rådmannens stab, virksomhetsleder Eiendom Marlén Grønlie, tillitsvalgte og andre fra administrasjonen.

 

Kommunalsjef Jorunn Lunde Jenssen ønsket alle velkommen til åpningen. Hun roste alle som hadde jobbet med byggeprosjektet. Det har vært godt samarbeid og effektiv jobbing gjennom hele prosessen. Hun var stolt av at kommunen hadde klart å få på plass de nye avdelingene i Munkestien barnehage etter at vedtaket ble politisk behandlet og vedtatt 29. mai i år. 13. september var alle barn med rett til plass i barnehage.
 

Bjørn Askautrud som ledet byggeprosjektet var dessverre ikke tilstede. Han fikk stor honnør for vel utført arbeid  på kort tid. Det har vært jobbet intenst gjennom hele perioden både med bygget og innholdet for å kunne møte godt forberedt når barna kom denne høsten.

Busser

8. oktober gjør Ruter endringer i rutetilbudet på T-banen, trikken og bussene i Oslo, Follo, Bærum, Asker og på Romerike.

 

Kapasiteten på flere busslinjer inn mot Oslo styrkes, enkelte linjer får flere kvelds- og nattavganger, og mange avganger får nye rutetider og linjenummer. Ruter oppfordrer derfor alle som reiser kollektivt til å sjekke reisemulighetene i forkant av ruteendringen. 

 

Kom og prat

Første torsdag i måneden kl. 17.30 er du hjertelig velkommen til "komogprat" på Parlamentet, ungdomsklubben på Fagerstrand.
Ta med deg naboen, barna, kjæresten, kompisen...
Kom og drikk kaffe, spill biljard, spill brettspill, dans og prat norsk med nye mennesker!

Gratis og åpent for alle!

Fant du det du lette etter?