TV aksjonen 2017 - kommunekomiteen  1

Årets TV-aksjon går til UNICEF, til utdanning av barn i krigsrammede områder. Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands fremtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser.
Les mer om hva pengene går til her.

 

NRKs TV-aksjon er en fantastisk mønstring av frivillighet. I løpet av et par søndagstimer engasjeres hele det langstrakte Norge i en dugnad for andre.

 

Kommunene organiserer lokalsamfunnet. Vår felles innsats er viktig.

 

Alværnbukta

 

 

Badeplasser på Nesodden

 

Nesodden kommune tar vannprøver på badeplasser over hele Nesodden gjennom hele badesesongen. Vannprøver tas annenhver uke fra juni til august. Badeområdene er regnet for trygge å bade i så lenge de holder seg innenfor standard fra Folkehelseinstituttet.

 

YR.no - Varsel for Nesodden

Se kart: Her tar vi badevannsprøver
 

Under finner du analyseresultatene for badesesongen 2017.

Høstens kunstutstilling i Tangenten 1

Tangenten - Nesodden kommunesenter skal være et naturlig og hyggelig samlingspunkt for alle.

Huset er et aktivt sambrukshus, og det syder av aktivitet fra morgen til kveld.

Nesodden er den kommunen i landet med størst andel profesjonelle kunstnere, og Tangenten ønsker å gjenspeile dette.

 

Høstens kunstner i Tangenten

Denne høsten vil et tredelt collage av Ida Marie Simers henge i øvre kafé.

Tittelen er "Urd, Verdande og Skuld" som er fortid, nåtid og fremtid i norrøn mytologi.

Arbeidet ble i utgangspunktet laget til Kulturisten kunstfestival i 2014, som et spesifikt og prosessuelt arbeid til yttervegg på bygning i Nesoddparken.

Verket er et collage/akryl på papir og måler i sin helhet 3 x 9 meter.

 

Velkommen innom!

Kommunal planstrategi - illustrasjon

Kommuneplanen er det øverste styringsdokumentet i en kommune. Planstrategi og planprogram for rullering av kommuneplanen ble vedtatt av kommunestyre i april 2017.

 

I planstrategien gjør kommunestyret strategiske valg for utviklingen av kommunen og bestemmer hvilke planer som skal utarbeides for de neste årene. Dette skal gjøre kommunens planlegging mer målrettet.

Politisk møte.jpg

Skatt og faktureringskontoret vil være stengt fra og med tirsdag 22. august til og med 23. august på grunn av kompetansetiltak.

 

Vi vil likevel være sporadisk tilgjengelig på epost.

På tur i skogen

Det er klart for en storstilt Friluftslivets uke i Oslo og Akershus!

 

I Friluftslivets uke blir det organiserte turer og morsomme friluftsaktiviteter over hele Norge, i regi av lokale friluftslivsorganisasjoner, friluftsråd, kommuner og andre organisasjoner.

 

Målet med Friluftslivets uke er å gi flere opplevelsen av hvordan det er å være ute. Gjennom lokale tur- og aktivitetsmuligheter vil vi vise hvor fantastisk den norske naturen er – ikke minst i nærmiljøet!

Kulturisten JUNIOR 2016 (130).JPG

Lørdag 26. august braker det løs igjen med Kulturisten UNG og Kulturisten JUNIOR.

 

Kulturisten JUNIOR

Kulturisten JUNIOR foregår i og utenfor Tangenten kl. 11 til kl. 16. Programmet er klart, og du kan glede deg til en interaktiv festival hvor barna kan delta i blant annet ansiktsmaling, sirkusaktiviteter, utstillinger, danse- og teaterworkshops, kunstprosjekter og teaterforestillinger. Du kan også møte Håvard Paulsen fra NRK Super, lage buttons, se film, og smake mat fra forskjellige verdensdeler.

 

Festivalpass (70 kr/barn; voksne går gratis) til Kulturisten junior kjøpes i døra 26. august. Showet med Håvard Paulsen koster ekstra, dvs. 70 kr per pers; det samme gjelder Elbjørg Raknes SOLO: Babykonsert. Billettene til Håvard Paulsen og Elbjørg Raknes kan kjøpes på nettet (klikk på navnet) eller i døra (hvis det er billetter igjen).

 

 

Program

Skriv ut en oversikt over dagens aktiviteter (PDF, 121 kB).

 

 

Kulturisten UNG

Skoklefallsletta fra kl. 16.00 - 23.00.

valglogo

Stortingsvalg 2017

Syke og uføre som har store problemer med å komme seg til valgslokale på valgdagen 11. september, eller å forhåndsstemme på Tangenten i perioden 10.08.- 08.09., kan søke om å få stemme hjemme.

 

I tillegg til ambulerende stemmemottak, vil det bli anledning til å avgi stemme på følgende steder i uken før valget:

 

  • Sunnaas sykehus:     Tirsdag 05.09. fra kl. 09.00-11.00
     
  • Nesoddtunet:             Tirsdag 05.09. fra kl. 12.00-14.00
     
  • Ekelund eldresenter: Onsdag 06.09. fra kl. 10.00-12.00
Nye nettsider

Nettsidene til kommunen oppgraderes til en nyere og bedre versjon. Det vil derfor forekomme noe mulige feil og enkelte brutte lenker på noen av sidene.

Vi jobber med innholdet på nettsidene for å rette opp feilene, men gi oss gjerne en tilbakemelding på webadmin@nesodden.kommune.no, hvis du får problemer med lenker som er brutt.  

Gutt og hund gjør lekser

Alle elever og foresatte ønskes velkommen til et nytt skoleår. Spesielt ønsker vi velkommen til de nye førsteklassingene som skal begynne på skolen. 

 

Her er skoleruta for skoleåret. Skoleruta viser ferier og andre fridager for skoleåret 2017/18.

 

Du finner tidspunkt på når elevene skal møte på skolens nyhetsside.

Hånd-dukker

I denne artikkelen finner du ofte stilte spørsmål om barnehageplass. Du finner også lenke med telefonnummer til kommunens barnehager og opplysninger om telefontid til kommunen sentralt.

Glade barn

Skoleruta 2017/2018

Skolestart 17.08.17. Se oppmøte på skolens hjemmesider.

valglogo

Forhåndsstemmeperioden starter torsdag 10. august og varer frem til og med fredag 8. september.  


Du kan forhåndsstemme i Tangenten i kommunens åpningstid som er fra kl. 08.00-15.00. I tillegg blir det langåpent på torsdager de siste 3 ukene frem til kl. 19.00, den 24.8., 31.8. og 7.9. Du kan også forhåndsstemme lørdag 26.08. og lørdag 02.09. fra kl. 10.00-14.00.

Forhåndsstemmemottaket finner du i 1. etasje, like bak Infosenteret.

TolfArte 2017.jpg

 

Det ligger mange spennende muligheter for gjensidig gevinst i kulturelt samarbeid, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Nesodden kommunes tradisjonsrike festival, "Kulturisten", inngikk i 2015 et internasjonalt kultursamarbeid med "TolfArte", en stor kunst- og kulturfestival i den italienske byen Tolfa, en times kjøring nord for Roma. Et av målene er at festivalene «Kulturisten» og «TolfArte» skal legge til rette for kunstnerutveksling.

 


Torsdag 3. august 2017 reiser kunstnerne Randi Elmenhorst, Berit Blindheim og Trine Johnsen, kultursjef Ellen Knutsen, Nesoddenrepresentant Tore Henning Larsen og Kulturisten-koordinator Jutta Bachmann til Tolfa for å synliggjøre kunstnere fra Nesodden og deres arbeider under festivalen TolfArte. Kulturisten scene- og kunstfestival (22.-24. september 2017) legger på sin side til rette for at italienske kunstnere kan delta under Kulturisten. Mer info kommer om hvilke kunstnere fra Italia som kommer til å delta.