Gressbrann

Vi minner om at Follo brannvesen har innført totalforbud mot bruk av ild i eller i nærheten av skog og annen utmark. Brannvesenet gir ikke tillatelser til brenning, og tidligere gitte tillatelser trekkes tilbake.

 

Ordførerens hjørne - på talerstolen

Opptak av kommunstyremøte 20. juni blir først tilgjengelig på nett i løpet av august.

22. julimonumentet

I år er det syv år siden terrorangrepene 22. juli 2011 rammet Norge. Det vil ikke være noe offisielt lokalt minnearrangement i Nesodden kommune.

Avdeling

Oversikt over ledige plasser

Når det blir ledige plasser utenom hovedopptaket, blir de offentliggjort på internett via kommunens forside, på siden for nyheter for barnehagene og her under menypunktet ledige barnehageplasser.

 

Badeliv på Hellvik strand

Det ble foretatt badevannsprøver på Nesodden 04. juli 2018 på strendene på Nesodden.

Ifølge EUs badevannsdirektiv fra 2006 var alle prøveanalyser av "Utmerket kvalitet" bortsett fra på Linaro.

Det ble tatt oppfølgingsprøve 12.juli 2018, og denne gangen viste prøven at også på Linaro er badevannet av utmerket kvalitet.


Her kan du lese badevannsrapportene.

 

 

 

severdighetsskilt_-_brunt_18070_995s9a

 


I henhold til plan- og bygningsloven § 11-13 vedtok Kultur- og miljøutvalget den 11.06.2018 å legge planprogram samt varsel om oppstart av planarbeid, ut på offentlig ettersyn/høring i seks uker.

 

Fjellstrand

Det ble foretatt badevannsprøver på Nesodden 20. juni 2018 på strendene på Nesodden.

Ifølge EUs badevannsdirektiv fra 2006 var alle prøveanalyser av "Utmerket kvalitet"

Her kan du lese rapporten.

 

 

 

ordfører hjørne 26 pride 1

Ordførerens fredagshilsen uke 26: Vi må ha en plan. Det gjelder også for arbeidet vårt med inkludering i kommunen. Tirsdag hadde vi satt tidligere Amta-redaktør Jon Martin Larsen på saken med å sette sammen et panel i forbindelse med Oslo Pride. Det utfordret oss. Hva gjør vi egentlig i kommunen?

Klartretre på Bergertoppen 1

Barn med nedsatt funksjonsevne på Bergertoppen kan glede seg over å ha fått et høyt klatretre i stua, som de kan klatre og leke i. Inntil nylig stod klatretreet i barneavdelingen på biblioteket i Tangenten.

 

Mandagsklubben sommeravslutning 2018 5

Stemingen var god da Mandagsklubben hadde sommeravslutning med god mat, piknik, korpskonsert, loddtrekning og diskotek.

 

 

Øvre skolegård!

Skoleruta 2018-2019 med fridager, er nå tilgjengelig på Nesodden kommune sine hjemmesider.
 

Lenke til Skoleruta 2018-2019

kommuneplan-2018-2042[1]

 

Kommuneplanen er nå på høring, og i den forbindelse ønsker vi gjestebudverter.

 

Marte Dahl Kristensen (19), Anne-Elisa Spange Fong (18) og Michelle Østby Freixedas-Berenguer (19) signerer lærlingekontrakten gjør med Nesodden kommune

Marte Dahl Kristensen (19), Anne-Elisa Spange Fong (18) og Michelle Østby Freixedas-Berenguer (19) har store forventninger til å begynne som lærlinger på Nesoddtunet bo- og behandlingssenter til høsten. Virksomhetsleder Per Kristian Larsen og lærlingeansvarlig Inger Engen er svært fornøyde med lærlingene de valgte ut blant mange kvalifiserte kandidater.

 

Truls og Ellen heiser pride flagget 1

 

 

I disse dager er Oslo Pride Festival godt i gang. I den forbindelse heiste ordfører Truls Wickholm og kultursjef Ellen Knutsen regnbueflagget utenfor Tangenten. Oslo Pride er Norges største fering av skeiv kjærlighet og mangfold. En festival hvor alle har lov til å være akkurat den de er. Dette er viktige verdier også for Nesodden kommune der vi i felleskap skal skape det gode livet.

 

 

 

Ordfører Truls Wickholm spesifiserer at det å kunne få lov å være den du er uten å bli møtt med fordommer eller påført skam er noe av det viktigste for at vi skal kunne leve gode liv.

 

- Å måtte skjule seg selv for andre er i lengden veldig utmattende og ødeleggende. Det er viktig at vi gjør det vi kan for å skape et samfunn der det ikke føles rart å elske den du elsker. Vi må gjøre det vi kan på Nesodden for å bidra til det. Alle som jobber med barn og unge, enten det er frivillig eller som yrke, har et særlig ansvar for å gå foran som forbilder og sette standard for hvordan vi inkluderer alle

 

Spennende debatt i biblioteket i kveld kl. 18.15

 

Biblioteket vil i kveld ha en spennede debatt om inkludering, integrering og likestilling på Nesodden. Ett av temane er om mangfoldet og minoritetene på Nesodden er godt nok representert. I panelet møter blant annet ordfører Truls Wickholm, Even Rognlien som er transseksuell mann fra Nesodden, og leder for Nesodden kulturråd Linn Cecilie Ulvin.

 

Arrangementet er gratis, og alle er hjertelig velkommen!

 

Les mer om arrangementet her: https://www.nesodden.kommune.no/siste-nytt/hvordan-skape-det-gode-livet-for-alle.216885.aspx

Les mer om Oslo Pride her: https://www.oslopride.no/

 

Ved å levere hageavfall på mottak kan du hindre at planter fra din hage truer vårt biologiske mangfold.

Fant du det du lette etter?