Fjellstrand omsorgsboliger - befaring 16. mai 2018

Ordfører Truls Wickholm og kommuneledelsen var 16. mai på befaring på byggeplassen for de nye omsorgsboligene på Fjellstrand. Her skal det bli 50 nye leiligheter for eldre, personer med funksjonsnedsettelser og for andre med et omsorgsbehov. 30 av leilighetene blir kommunale, mens 20 selges til private ut fra visse kriterier. Råbygget er ferdig, og innflytting blir på nyåret.

Son

Uka ble avsluttet på Son hotell og spa med en samling i regi av Fylkesmann i Oslo og Akershus, Valgerd Svarstad Haugland. Dette var den siste i sitt slag da det fra neste år vil være et nytt embete som heter Viken. Her vil nye region Viken og Oslo inngå. Vi er nok mange som er spent på hvordan det vil fungere. Det er viktig for kommunene å ha godt samarbeid med Fylkesmannen. Vi håper det ikke endres av at området blir mye større med mange flere innbyggere.

energikamanjen

Du kan få gratis og utforpliktende besøk av en energirådgiver i din egen bolig 4.-8. juni.
 

 

 

Avdeling

Oversikt over ledige plasser

Når det blir ledige plasser utenom hovedopptaket, blir de offentliggjort på internett via kommunens forside, på siden for nyheter for barnehagene og her under menypunktet ledige barnehageplasser.

 

Vannsøyle

Det er for tiden meget høyt vannforbruk på Nesodden pga det fine været. Vi henstiller alle om lojalt å følge forbudet mot hagevanning. Stort vannuttak fører til dårlig vanntrykk og i verste fall bortfall av vannet for de som bor høyt på Nesodden.

 

Vi minner om at gjennom hele sommeren 2018 er det kun lov til å vanne med kanne alle dager.
Dryppslangesystem kan heller ikke benyttes.

 

Vanningsforbudet gjelder over hele Nesodden.

Bål

Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Mosseregionen, Follo, Sarpsborg, Fredrikstad, Rakkestad, Halden, Indre Østfold vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark.

NartPaaNaring-2018-kommuneweb

 

Nesodden kommune og Nesodden Næringsråd inviterer til:

 

Nært på Næring og Utvikling

Torsdag 7. juni kl. 0800 – 1030 i Ungdomsarenaen i Tangenten. 

Program (PDF, 3 MB)

 

Hjertelig velkommen!

Tangenten i sommersol

Velkommen til åpning av Nesodden kommunes første POP UP - park utenfor Tangenten nord, lørdag 23. juni klokken 12.00.

Utsikt ned mot Kavringen og inn mot Oslo- sommerstid.

 

 

 

Vann- og avløpsløsning for Ildjernet, Suteren, Lindholmen, Vestsiden, Smalsundet, Kavringen og Kavringstrand

Som et ledd i oppfølging av «Hovedplan for drikkevann og vannmiljø» bistår Nesodden kommune Ildjernet og omegn VA-lag med å finne den beste vann- og avløpsløsning for beboerne på Ildjernet og omkringliggende småøyer, samt båtsenteret på Kavringen.

Vanne blomster

Vanningsrestriksjoner gjelder i tidsrommet 1. mai - 15. oktober.

Produksjonen av drikkevann på Bleksli vannverk må periodevis denne sommeren stanses p.g.a. arbeider i forbindelse med  rehabilitering av hoved- og sperredammen i Blekslitjernet. Disse arbeidene vil pågå 1- 2 år frem i tid.  

                                                             

I forbindelse med driftsstans må kommunen kjøpe kostbart vann fra Bærum kommune og ser seg derfor nødt til å iverksette strenge vanningsrestriksjoner også denne sommeren.

 

Sommeren 2018 er det kun lov å vanne med kanne alle dager.

 

Vi oppfordrer alle til lojalt å følge bestemmelsene for å unngå at noen abonnenter lider under manglende vannforsyning om sommeren som følge av ulovlig vanning. Kontroller vil bli holdt.

"Piken med svovelstikkene" 13

Mona Svenneby gir seg som kunstnerisk leder og eier av Nesodden ballettskole etter 28 år. Hun overlater nå skolen til nye eiere.

Kon-Tiki 2018

Konsert med båttransport t/r Bygdøy FREDAG 15. JUNI.

Kl. 17.00 - Avreise fra Tangen brygge (gamlebrygga) med seilskuten Vega.
Forfriskninger fås kjøpt ombord.
Båttransport tilbake til Nesoddtangen etter konserten.

 

Liten jente som danser i løvetanneng

Alle med rett til plass har nå fått ett tilbud om barnehageplass til høsten. Alle ønsker har ikke blitt oppfylt på grunn av mange søkere til enkelte barnehager og områder. Når hovedopptaket nå avsluttes er det likevel flere barnehager som har ledige plasser. Det vil etterhvert komme en oversikt på kommunens hjemmeside slik at de som ønsker det, kan søke på disse plassene. 

Steilene - 2

Livlige skolebarn, lærere og ansatte i Ungdom og fritid dominerer Steilene en vanlig hverdag i mai. De deler den vakre øygruppen med et yrende liv i fjæra, som fugl og fisk. Men mindre hyggelig er det å dele naturen med plast og annet avfall.

Strandrydding på Steilene 2018

Utfordringen med plast i ulike former som fyller havet, har fått et økende fokus de siste par årene.  Plast forsvinner ikke, men brytes bare ned til mindre og mindre biter, og vi erkjenner nå at den økende mengden plast på avveie, er i ferd med å bli den største trusselen etter klimautfordringene.

En del av løsningen på denne utfordringen er internasjonale avtaler og samarbeid for å hindre plastforsøplingen.

 

Samtidig er vi avhengig av at det gjøres en innsats helt lokalt. På en strand rett ved der du bor.

 

Fant du det du lette etter?