Vaksinesenteret for koronavaksine vil ha redusert åpningstid i februar.

Siste vaksinasjonsdato for koronavaksinen i 2022 er torsdag 22. desember. Vaksinesenteret har stengt i romjulen og åpner igjen torsdag 5. januar.

Koronavaksineringen er i full gang på Fjellstrand. Det lønner seg å booke time på forhånd siden det kan bli lang ventetid på drop-in.

Her er informasjon om koronavaksineringen, fjerde dose og nytt vaksinested. 

Det er flere ledige vaksinetimer i høstferien til grupper som anbefales en ny oppfriskningsdose.

Folkehelseinstituttet anbefaler en ny oppfriskningsdose av koronavaksinen for flere nye grupper.

Europeiske legemiddelmyndigheter anbefalte 1. september en godkjenning av oppdaterte koronavaksiner, såkalte variantvaksiner, fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

 

Fra onsdag 31. august kan personer over 65 år få 4. dose av koronavaksinen. Folkehelseinstituttet anbefaler at personer som er 65 år og eldre tar en 2. oppfriskningsdose/4. dose. Oppfriskningsdosen kan settes tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose.

Frem til nå har 463 innbyggere over 75 år benyttet seg av tilbudet om fjerde vaksinedose mot korona. Dvs. at i overkant av 35 prosent av innbyggerne i denne aldersgruppen har fått fjerde vaksinedose.

 Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler en ny oppfriskningsdose for følgende målgrupper:

  • Personer 75 år og eldre og sykehjemsbeboere (oppstart 1. juli)
  • Personer 65-74 år, og personer i aldersgruppen 18-64 med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp av covid-19 (planlagt oppstart 1. september)

Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose.