Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler en ny oppfriskningsdose for følgende målgrupper:

• Personer 75 år og eldre og sykehjemsbeboere (oppstart 1. juli)
  • Personer 65-74 år, og personer i aldersgruppen 18-64 med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp av covid-19 (planlagt oppstart 1. september)

Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose.

Her er informasjon om koronatesting, selvtester og vaksinering.

Det er ikke lenger en nasjonal anbefaling om å teste seg for korona, og kommunen avslutter derfor tilbud om PCR-testing fra og med søndag 5. juni.

Her er viktig informasjon vedrørende koronavaksineringen for eldre over 80 år og for dem med alvorlig svekket immunforsvar.

Vaksinesenteret på Fjellstrand holder åpent:

• Torsdager fra kl. 14.30-20.00
  • Lørdager fra kl. 10.00-15.00.

Tidene gjelder til og med 31. mars for alle som ønsker vaksine og som oppfyller kriterier for å få koronavaksine. Du kan bestille time digitalt, på telefon 940 01 021 eller benytte deg av drop-in tilbudet i åpningstiden. Telefonen er betjent hverdager kl. 09.00-15.00.

Etter at regjeringen den 12. februar kunngjorde at de fleste tiltakene mot covid-19 nå er fjernet, er vi inne i en ny fase av pandemien. Nesodden kommune har derfor bestemt at vi ikke lenger skal ha ukentlige oppsummeringer av koronasituasjonen på hjemmesiden. Rapporten for uke 6 blir dermed den siste. Kommunen har fortsatt mange og store oppgaver knyttet til pandemien, og vil fortsette å overvåke situasjonen nøye og være i beredskap i tiden fremover.

Regjeringen kunngjorde lørdag 12. februar en tilnærmet full gjenåpning av Norge med umiddelbar virkning. Dette betyr at vi nå kan gå tilbake til en normal hverdag på de fleste områder. Kravet om munnbind når man ikke kan holde en meters avstand forsvinner, og det samme gjør trafikklysmodellen for skoler og barnehager.

Alle innbyggere som ønsker sin første, andre, tredje, fjerde eller oppfriskningsdose oppfordres til å benytte seg av vaksinasjonstilbudet på Fjellstrand vaksinasjonssenter i uke 6.

Regjeringen kunngjorde tirsdag 1. februar lettelser i smittevernreglene. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol begrunnet lettelsene med at vi nå har økende sikkerhet for at belastningen på helsesektoren vil være håndterbar. Lettelsene gjelder fra og med i kveld, tirsdag 1. februar, kl. 23.00.

Fra og med onsdag 26. januar innføres nye nasjonale regler og rutiner knyttet til testing og karantene. Samfunnet kan tåle mer smitte nå fordi så mange er vaksinerte, men smittespredningen må likevel begrenses for å unngå at for mange smittes og er borte fra jobb samtidig. De nye reglene skal bl.a. bidra til å redusere trykket på dem som arbeider med smittesporing og utfører covid-19-tester (PCR-test) samt bidra til at færre behøver å være hjemme i karantene.