Korona

Her får du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune

Informasjon om korona  Informasjon om vaksinering

Når og hvor kan jeg stemme?

Klikk for stort bildeHer får du en oversikt over hvor du kan avgi din stemme.

Forhåndsstemme i Tangenten

Fra 10. august til 10. september kan du avgi forhåndsstemme i Tangenten - Nesodden kommunesenter. I denne perioden kan du også stemme i andre kommuner enn der du er folkeregistrert. NB! Du må ha med deg legitimasjon når du skal stemme.

Åpningstider forhåndsstemming:

Uke 32 - 10. til 15. august
Tirsdag til fredag: kl. 08.00 til 15.30
Lørdag: kl. 10.00-14.00

Uke 33 og 34 - 16. til 29. august
Mandag til fredag: kl. 08.00-15.30
Lørdag: kl. 10.00-14.00

Uke 35 - 30. august til 5. september

Mandag til fredag: kl. 08.00-19.00
Lørdag: 10.00-14.00

Uke 36 - 6. til 12. september
Mandag til fredag: kl. 08.00-19.00
Lørdag: stengt

Forhåndsstemme på helseinstitusjoner

I løpet av uke 36 vil det bli mulig å forhåndsstemme disse stedene:

• Sunnaas sykehus - onsdag 8. september kl. 12-16
  • Nesoddtunet helse- og omsorgssenter tirsdag 7. september kl. 10-13
  • Ekelund seniorsenter mandag 6. september kl. 9-11.30
  • Fjellstrand omsorgsboliger fredag 3. september kl. 9-11.30

Forhåndsstemme hjemme/ambulerende stemmegivning

Velgere som ikke kommer seg til et valglokale pga sykdom eller uførhet kan søke kommunen om å få stemme hjemme. Ta kontakt med oss på e-post politisk.sekretariat@nesodden.kommune.no eller telefon 40 22 80 80. Søknadsfrist fredag 30. august.

Tidligstemme

Dersom du ikke har mulighet til å stemme på valgdagen eller i den ordinære perioden for forhåndsstemmegiving, kan du fra 1. juli t.o.m. 9. august henvende deg til kommunen og avtale tid for å stemme. Ta kontakt med oss på e-post post@nesodden.kommune.no eller telefon 66 96 44 00. Du trenger ikke valgkort, men husk å ta med legitimasjon!

Stemme på valgdagen

På valgdagen, mandag 13. september, kan du stemme i en av kommunens seks valgkretser. Alle valglokalene holder åpent fra kl. 09.00 til 21.00. Det vil stå på valgkortet hvilken krets du tilhører. På valgdagen kan du avgi stemme i valgfritt valglokale i kommunen der du er folkeregistrert, men ikke i andre kommuner.

På Nesodden har vi seks valglokaler:

• Berger skole (Berger krets)
  • Bjørnemyrhallen (Bjørnemyr krets)
  • Fjellstrand skole (Fjellstrand krets)
  • Jaer skole (Jaer krets)
  • Bakkeløkka flerbrukshall (Myklerud krets)
  • Tangenten (Tangen krets)

Finn alle valglokaler her

Er du i karantene, har du symptomer eller er i isolasjon?

Personer som er satt i karantene eller som har symptomer på covid-19 på valgdagen skal ikke oppsøke kommunens ordinære valglokaler. Nesodden kommune har tilrettelagt et eget valglokale utendørs på parkeringsplassen ved Jaer skole for personer i karantene.

Her kan du stemme fra bilen, eller i et eget telt. Lokalet er åpent fra 09.00 til 21.00 på valgdagen mandag 13. september, og det er bare å møte opp for å stemme.

Er du smittet med Covid19, men ønsker å stemme?

Velgere som er pålagt isolasjon på grunn av covid-19 skal oppholde seg i eget hjem eller på annet egnet oppholdssted, isolert fra andre. Overtredelse av dette er straffbart. Stemmeberettigede som er i isolasjon kan dermed ikke stemme på ordinær måte i et valglokale. Nesodden kommune tilbyr derfor hjemmestemming på valgdagen til stemmeberettigede nesoddinger som sitter i isolasjon i Nesodden kommune.

Hjemmestemming gjennomføres ved at valgfunksjonærer kommer til adressen du oppholder deg på, og tar imot din stemme der.

Søknadsfristen for å stemme hjemme er klokken 10 på valgdagen, mandag 13. september. Fristen følger av valgloven § 9-6, og søknader som mottas etter dette vil bli avvist.

Retten til å stemme hjemme etter forhåndsstemmeperioden gjelder kun for velgere som stemmer i den kommunen de er manntallsførte i. Du må være manntallsført og oppholde deg i Nesodden kommune for å kunne søke.

Syke og uføre som normalt kan søke om ordinær ambulerende stemming, kan ikke søke etter denne ordningen. Det er kun åpnet for velgere i isolasjon og enkelte i karantene

Slik søker du:
Send en e-post til kristian.kvaksrud@nesodden.kommune.no innen mandag 13. september klokken 10:00. E-posten må inneholde navn, adresse og telefonnummer. Vi vil ringe deg opp for å avtale nærmere om stemmegivingen. Du kan også søke ved å ringe oss direkte på telefon 40 45 29 42 innen mandag 13. klokken 10:00.