Ordfører

Klikk for stort bildeEivind Hoff-Elimari (MDG) Anja Antonsen Eivind Hoff-Elimari

Ordfører i perioden 1. mars-30. juni 2021. Truls Wickholm er tilbake som ordfører 1. juli 2021.


Kontakt ordfører: 

Telefon: 954 29 517
E-post: eivind.hoff-elimari@nesodden.kommune.no


Ordførerens åpne kontor

Tider for åpent kontor annonseres i kommunens kalender Hva skjer.

Klikk for stort bildeTruls Wickholm (AP) Anja Antonsen Truls Wickholm

- permisjon 1. mars-30. juni 2021

I kommunestyremøtet 2. oktober 2019 ble Truls Wickholm (AP) valgt som ordfører i Nesodden kommune for valgperioden 2019-2023. Eivind Hoff-Elimari ble valgt som varaordfører. Ordføreren har kontor i Tangenten, Nesodden kommunesenter.
 

Ta gjerne kontakt!

- Nesodden kommune skal være et levende lokaldemokrati, hvor de folkevalgte og innbyggerne har tett kontakt. Vi folkevalgte trenger innspill og tilbakemeldinger fra innbyggerne. Fortell oss om problemer, mangler, løsninger og ideer. Vi former lokalsamfunnet på Nesodden i fellesskap!
 

Kontakt ordfører:

Telefon: 970 87 284
E-post: truls.wickholm@Nesodden.Kommune.No
 

Kaffe med ordføreren

Ordføreren inviterer til åpent kontor en gang i måneden. Da er du velkommen til å ta en kaffe og en prat om det som opptar deg. Tider for åpent kontor vil annonseres her og på kommunens kalender Hva skjer.

 

Partier og gruppeledere på Nesodden

Ordførerens hjørne

  Det er ikke ofte Amtas redaktør Mattias Mellquist gir seg inn på kommentarformatet. På Kristi himmelfartsdag valgte han å gjøre det, under tittelen «Nesodden kan selv ha rotet seg inn i blindveien når det gjelder vaksiner». Bakgrunnen var FHIs forslag om at alle Nesoddens nabokommuner skal få en større andel vaksiner framover – og Nesodden en lavere andel.

Forrige fredag må jeg innrømme at jeg fikk et lite hakeslepp. En våken innbygger sendte meg opptak fra TV2s «God morgen, Norge» fra samme morgen. De hadde hatt et fem-minutters direkteinnslag fra Nesodden og Signalen – «en 20 minutters båttur fra Aker brygge». Ankeret i studio spurte reporteren: «Blir det noe utepils på Signalen i dag?» «Du, det er det stor sjans for. Det er som komme i en annen verden,» fortalte TV2s reporter. Det ble ikke nevnt med et ord at bordbestilling var obligatorisk før man eventuelt satte seg på båten, at uteserveringen på taket var stengt eller at alkohol bare kunne bestilles sammen med mat.

 Året som har gått har gjort 1. mai og kampen for «jordens bundne treller» viktigere og mer relevant enn på lang tid.


Aller først vil jeg takke dem som kjempet fram det arbeidslivet og den velferdsstaten vi har, og som har gjort oss i stand til å håndtere pandemien så godt som vi har gjort. Det offentlige helsevesenet behandler oss alle likt uavhengig av hva vi kan betale. Er vi syke, eller er i karantene, holder vi oss hjemme fordi vi fortsatt får en inntekt. Dagpenger sikrer de arbeidsledige og permitterte.

Denne uka har jeg for første gang vært en del av koronastatistikken. Smitte på skolen og i barnehagen gjorde barna til nærkontakter, satte dem i smittekarantene i 10 dager, og fra torsdag til tirsdag var kona og jeg i ventekarantene.
    

– Det viktigste er fortsatt å holde avstand, sier ordfører Eivind Hoff-Elimari i denne påskehilsenen. 

Denne uken har jeg hatt gleden av å være på samling med alle ordførerne i Viken. Jeg har ikke vært så entusiastisk for det nye gigantfylket, men det har gitt meg muligheten til å møte flere ordførere, og høre hvordan de jobber og hva de jobber med.

Håper ikke mange fikk ødelagt pipene sine i natt...? For ifølge gammel norsk tradisjon skulle det meste av bakst være klart, og julebrygget være igang, innen Lucia, eller Lussinatt. Hvis ikke kunne Lussi komme og gjøre ugagn. I kommunestyret er vi heldigvis i rute, og klare med et budsjettet og en økonomiplan.

En etterlengtet fredagshilsen?

Det har gått en stund siden jeg har skrevet en fredagshilsen. I høst var det valgkamp, og mange kunne nok tenkt at det var uryddig av en ordfører på valg å skrive noe som kunne oppfattes partipolitisk.

 I dag skal jeg ut på Steilene for å være med på et prøveanløp med hurtigbåten inn på dypvannsbrygga. Nesodden kommune har den siste tiden brukt Viken sjøtjenester til å gjøre brygga klar, og hvis alt klaffer vil #Ruter inkludere Steilene som holdeplass på vei fra Oslo til Drøbak og Son.