Korona

Her får du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune
 

Informasjon om korona  Informasjon om vaksinering

 

Ordfører

Klikk for stort bildeTruls Wickholm (AP) Anja Antonsen Truls Wickholm

I kommunestyremøtet 2. oktober 2019 ble Truls Wickholm (AP) valgt som ordfører i Nesodden kommune for valgperioden 2019-2023. Eivind Hoff-Elimari ble valgt som varaordfører. Ordføreren har kontor i Tangenten, Nesodden kommunesenter.
 

Ta gjerne kontakt!

- Nesodden kommune skal være et levende lokaldemokrati, hvor de folkevalgte og innbyggerne har tett kontakt. Vi folkevalgte trenger innspill og tilbakemeldinger fra innbyggerne. Fortell oss om problemer, mangler, løsninger og ideer. Vi former lokalsamfunnet på Nesodden i fellesskap!
 

Kontakt ordfører:

Telefon: 970 87 284
E-post: truls.wickholm@Nesodden.Kommune.No
 

Kaffe med ordføreren

Ordføreren inviterer til åpent kontor en gang i måneden. Da er du velkommen til å ta en kaffe og en prat om det som opptar deg. Tider for åpent kontor vil annonseres her og på kommunens kalender Hva skjer.

 

Partier og gruppeledere på Nesodden

Ordførerens hjørne

   «Grugleding». Slik følte jeg det for fire måneder da jeg skulle begynne mitt vikariat som ordfører. Nå takker jeg for privilegiet det har vært å lede kommunestyret og være kommunens ansikt utad – og så gleder jeg meg til å se mindre av mitt eget ansikt i Amta.  

 I dag heiser vi regnbueflagget på Nesodden for mangfold og likeverd. For uansett hvor mangfoldig Nesodden kan oppleves, så tror jeg ikke vi er fri for at mennesker også her blir diskriminert på grunn av hvem de er. Det kan vi ikke akseptere.

Tenk deg at turen hjem fra Nesoddtangen kan gå via en universelt utformet gangvei som gradvis stiger oppover langs det dramatiske stupet ned mot Oslofjorden og til slutt fører deg til Tangen sentrum. Gangveien kan ta form som enkle, opphøyde stålkonstruksjoner der terrenget krever det.

Jeg tyr til tabloidpressens nedrigste triks for å få oppmerksomhet om noe som sjelden skaper de store overskriftene, men som er noe av det aller viktigste vi vedtar i lokalpolitikken: Kommuneplanens planprogram. Den er delt i to, som de kan lese her og her, men la meg først forklare hvorfor du bør lese dem.

 Her er hva jeg lærte denne uka av stuptrøtte nesoddinger, hjelpsomt politi og en velvillig Oslo kommune.

Onsdag kveld la jeg meg med et lettelsens sukk, og glad på Nesoddens vegne, etter det som føltes som min eksamen som vikar-ordfører. Vi var nettopp ferdig med et kommunestyremøte der vi hadde brukt 3,5 timer på å diskutere, og lande, denne kommunestyreperiodens kanskje viktigste sak: Hvordan vi skal gå videre med seks store investeringsprosjekter knyttet til skole og ett knyttet til sykehjemmet vårt.

  Det er ikke ofte Amtas redaktør Mattias Mellquist gir seg inn på kommentarformatet. På Kristi himmelfartsdag valgte han å gjøre det, under tittelen «Nesodden kan selv ha rotet seg inn i blindveien når det gjelder vaksiner». Bakgrunnen var FHIs forslag om at alle Nesoddens nabokommuner skal få en større andel vaksiner framover – og Nesodden en lavere andel.

Forrige fredag må jeg innrømme at jeg fikk et lite hakeslepp. En våken innbygger sendte meg opptak fra TV2s «God morgen, Norge» fra samme morgen. De hadde hatt et fem-minutters direkteinnslag fra Nesodden og Signalen – «en 20 minutters båttur fra Aker brygge». Ankeret i studio spurte reporteren: «Blir det noe utepils på Signalen i dag?» «Du, det er det stor sjans for. Det er som komme i en annen verden,» fortalte TV2s reporter. Det ble ikke nevnt med et ord at bordbestilling var obligatorisk før man eventuelt satte seg på båten, at uteserveringen på taket var stengt eller at alkohol bare kunne bestilles sammen med mat.

 Året som har gått har gjort 1. mai og kampen for «jordens bundne treller» viktigere og mer relevant enn på lang tid.


Aller først vil jeg takke dem som kjempet fram det arbeidslivet og den velferdsstaten vi har, og som har gjort oss i stand til å håndtere pandemien så godt som vi har gjort. Det offentlige helsevesenet behandler oss alle likt uavhengig av hva vi kan betale. Er vi syke, eller er i karantene, holder vi oss hjemme fordi vi fortsatt får en inntekt. Dagpenger sikrer de arbeidsledige og permitterte.

Denne uka har jeg for første gang vært en del av koronastatistikken. Smitte på skolen og i barnehagen gjorde barna til nærkontakter, satte dem i smittekarantene i 10 dager, og fra torsdag til tirsdag var kona og jeg i ventekarantene.