Våren er her!

Klikk for stort bildeDa jeg var yngre skjønte jeg ikke alle de som snakka om at de ble glade av våren. Nå kjenner jeg at jeg har blitt sånn selv. Det å se den første løvetannen, glade barn, og å kjenne sola som faktisk varmer i ansiktet gjør meg veldig lykkelig. Våren er på en måte et løfte om at det skal bli sommer og at ting kan bli enda bedre i fremtiden.

Dette satt jeg og tenkte på da det kom en invitasjon i posten til Urban Future Clobal Confrence som skal være i Oslo neste måned. Kanskje er det litt det samme. Det som gir optimisme i en verden preget av trusselen fra klimaendringen er alle menneskene som sammen har lys til å ta sin del av ansvaret og bygge en bedre fremtid.

 

Byområdene i verden står for nesten 70 prosent av klimautslippene. I verdensmålestokk er områder som Nesodden regnet inn i Oslos byområde. Vi vet at byene må lykkes i å få ned utslippene om verden skal nå sine mål fra Paris, og vi vet også at en av forutsetningene for at byene lykkes er at omlandet samarbeider med byene. Arrangementet i mai er en del av at Oslo er europeisk miljøhovedstad i år, og over hundre ordførere fra store deler av verden deltar. For meg som ordfører fra Nesodden, er det fint å vite at vi bidrar gjennom måten vi planlegger fremtiden i kommunen på.

 

Vår nye barnehage på Fjellstrand blir viktig for å vise gode løsninger innen klimabygg. I kommuneplanen legger vi til rette for mer kollektivbruk, gåing og sykling for å redusere utslipp fra transport. Vi tar også vare på langt flere grøntområder som kan binde co2. I tillegg har vi gitt marka et juridisk bindende vern. Nesodden skal være en kommune som er en del av klimaløsningen, vi er med å ta ansvar.

 

Noen som også bidrar til en bedre fremtid er Nesodden ressurskafe. I helga avholder de internasjonal mat og barnefestival på samfunshuset. Det ser skikkelig gøy ut. I tillegg er det veldig bra at inntektene går til å videreutvikle det flotte tilbudet med møteplasser, matkasser og deling av resurser! Håper mange tar turen!

 

Ønsker alle en riktig god helg!

 

Truls Wickholm

Ordfører