Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til temaside om koronavirus

Uke 14 kom og gikk, men ikke all e-posten kom med!

Sinne, frustrasjon, angst, fortvilelse og sikkert en hel del andre følelser er det som velter opp når man oppdager at man ikke har fått all eposten sin på nesten tre uker. Hvordan kunne dette skje, hvem har skylda, men viktigst hvordan skal jeg kunne forklare dette til folk som har tatt kontakt uten å få svar. Heldigvis har det siste gått bra. Folk har vært forståelsesfulle. Det setter jeg stor pris på. I løpet av dagen skal jeg ha klart å rette opp i det meste, men hvis du savner svar så ta kontakt.

Medaljer på Oscarsborg


Det følelsen jeg hadde for e-postproblemet mitt på fredag bleknet imidlertid litt da jeg etter lunsj reiset ut på Oscarsborg festning for å være med på medaljeutdeling i forbindelse med markeringen av det var 40 år siden Norge gav sitt første bidrag til UNIFIL. Norske mannskaper var der nede frem til 1998, styrken står der fremdeles. Litt paradoksalt når navnet på styrken kan oversettes til FNs midlertidige styrke i Libanon. Det ble delt ut over 2300 medaljer over hele landet. Kommandanten brukte sin tale til å sette fokus på hvordan samfunnet har tatt i mot veteranene etter at de kom hjem. Mye har blitt bedre, men det er fortsatt et stykke å gå. I Drøbak er det kommet på plass et veteranhus. Her kan man stikke innom for en prat med folk som har vært i samme situasjon, eller bare for en kaffe.

 

Alt som er bra på Nesodden og Skogsdagen


Kaffe ble det også i helga. Først når gruppa "Alt som er bra på Nesodden" på Facebook viste både gjennom bilder og gjennom arrangementet hva som er bra på Nesodden. Deretter på søndag med Skogsdagen til Follo Skogeiergruppe.

Det siste først. Hanne Granerud hadde invitert alle nesoddens politikere ut på tur for å lære om moderne skogsdrift. Det var mulighetsstudien om et mulig vern av marka som var utløsende, men det ga oss en mulighet til å lære mer. De trærne som plantes i dag skal antagelig ikke tas ut før dagens barnebarn til skogseier har tatt over. Det setter ting i perspektiv. De som driver skogen er i de fleste tilfeller like opptatt som andre av å ta vare på den. Kanskje mer. Et møte med lapskaus og kaffe rundt bålet gav uansett muligheten til en diskusjon der ingen trengte å være i skyttergravene med standpunktene sine.
 

Lørdag skulle altså vinneren av fotokonkurransen kåres. Her stilte folk opp for å se på. Andre stilte med gratis kaffe, blomster til premie, og vinner bildet ble trykket ut og satt på ramme. En konkurranse som har skapt stort engasjement og mye glede i seg selv skapte også mye av det samme i virkeligheten. Kommunen kan gjøre mye for å legge til rette for det gode livet, men det er alle de andre små og store tingene som skaper samfunnet vårt her ute.
 

Takk til alle dere som stadig minner oss på det!
 

Truls Wickholm
ordfører
truls.wickholm@nesodden.kommune.no
 

UNIFIL - Klikk for stort bilde40 år siden Norges bidrag til UNIFIL og 20 år siden Norbatt ble avsluttet. Flott å kunne få historien til de som var med. Takk for at ordførerne fikk være med!UNIFIL - Klikk for stort bildeFlott skogdag med Follo skogeierområde, avdeling Nesodden. Hanne Granerud og resten av gjengen hadde laget et lærerik og spennende program for Nesoddens politikere. Skogen er en viktig næring og skal forvaltes skikkelig.UNIFIL - Klikk for stort bildeUNIFIL - Klikk for stort bilde

 

 

Erik Adland, Truls Wickholm, Claudia Behrens og Geir Christensen.