Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til informasjon om koronavirus

Trøbbel med været og politiet

Klikk for stort bildeDet har gått to uker siden sist. Håper ikke dere har savnet meg for mye. Forrige fredag satt jeg meg ned for å skrive om Kulturisten, og åpningen av en ny kunstgressbane på Berger. Jeg kom ikke helt i mål. I stedet måtte vi ta en vanskelig beslutning om å avlyse festivalen forrige fredag.

Det fikk meg til å tenke litt. Når jeg åpnet kunstgressbanen var den en av de første av sitt slag. Sukkerkuler i stedet for plast. Jeg sto på fotballbanen og prøvde å ta hensyn til naturen, men den tok overhode ikke hensyn til meg eller kommunen som hadde påspandert en fotballbane som skulle bidra til å ikke ta livet av dyreliv på land eller vann. Og sånn er det egentlig. Det å ta vare på klima og natur handler i bunn og grunn om å ta vare på oss selv og vår egen fremtid.

Planeten vil komme til å eksistere i millioner av år. Spørsmålet er hva det skal være på den. Jeg får et støkk inni meg noen ganger når jeg tenker på at mine barnebarn kan få problemer med å leve like gode liv som vi gjør i dag. Vi er forpliktet til å ta vare på det rundt oss for kommende generasjoner. Enten det handler om kunstgressbaner eller kutte utslippene av klimagasser.

Det har de yngre generasjonene skjønt. På utdelingen av prisen for beste ungdomsbedrift på Nesodden var det et sentralt tema. Alle hadde tenkt på hvordan deres oppfinnelser skulle bidra til å redusere utslipp og være laget for ikke å ødelegge naturen. Imponerende.

Jeg var også imponert over Kulturisten. Tross at vi manglet en dag ble det et flott arrangement. Bokbad, utstillinger, og konserter. Det som samlet trakk mest var nok strandpromenaden. Veldig gøy å se alt som ble stilt ut og å møte alle folka som hadde tatt turen. Gleder meg allerede til neste år!

 

Klikk for stort bildeDe som også burde ta turen oftere til Nesodden er politiet. Mange sier de opplever lite tilstedeværelse. I dag møtte Follorådet politimesteren for vårt distrikt. For et år siden lovpriste de politireformen. Nå var tonen en annen. Politiet har for lite ressurser. Kuttene og effektiviseringskravene gir oss dårligere tjenester. Alt fra alarmtelefon, passtjeneste, og tilstedeværelse rammes. Selv om jeg er bekymret for situasjonen er jeg glad politiet sier i fra. Da kan vi med større tyngde prøve å gjøre noe med det.

 

Jeg vet ikke om det hjelper, men neste uke skal jeg også i Vesper i Skoklefall med Svein Hundstad. Det blir spennende. Min første Vesper blir dermed fra scenen og ikke fra benkene, men jeg setter veldig stor pris på å bli invitert inn til å snakke i kirka om ting jeg tenker og mener. Håper å se dere på kirketrappa onsdag i neste uke.

 

 

 

 

 

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ønsker alle sammen en god helg!