Toppmøte, brygga og symposium!

Klikk for stort bildeDenne uka har det virkelig skjedd mye! Hovedbegivenhetene vil jeg si var det såkalte kommunalpolitiske toppmøtet hvor alle ordførerne i landet møttes, vårt eget møte i formannskapet, og symposiet om skolen på Nesodden. Det siste har vi skrevet mye om både på kommunes nettsider, Facebook og twitter det siste døgnet, men kanskje tåler vi litt til.

På tirsdag ga lederen i KS et løfte på vegne av hele kommunesektoren og utfordret Stortinget til å følge opp. Der sier vi nei til hets, mobbing, trakassering, skjellsord og personangrep, og ja til saklige debatter med god meningsbryting og argumentasjon. I løftet sier vi også at sentrale politikere må være rollemodeller i diskusjoner og debatter.

 

Dette er noe jeg mener vi ikke skal forbigå i stillhet, eller bare nikke anerkjennende til. Vi bør følge dette opp også i Nesodden kommune. En ting jeg tenker vi kan gjøre er at vi arrangerer et åpent møte med gode innlegg om hva som er i ferd med å skje i det offentlige ordskiftet. Hvordan vi som lokalpolitiskere kan ta vårt ansvar. Hva skjer med debattene vi har på nett? Hvilke krav stiller vi til sannhet og etterrettelighet, og hvem vokter oss når det ikke er en redaktør til stede?

 

En annet forslag er at Nesodden kommune leier inn eksterne til å gjennomføre et torgmøte med alle partier som stiller til valg i forbindelse med valgkampen.  Der skal det være rom for tøffe diskusjoner og god politisk debatt, men forutsetningen er at deltakerne holder seg innenfor rammen som KS har trukket opp. Jeg tror at vi selv og kommunen må være med å ta ansvar for at vi får en god og åpen debatt

 

Formannskapsmøtet gikk med til å snakke mye om brygga. Det ble til slutt et stort flertall for at vi går videre med å spørre innbyggere og andre, om hvilke gode ideer de har for bryggas fremtid. Det var også hyggelig å kunne melde at Signalen Sjøbad AS har gitt beskjed om at åpningen blir 28. mai. Dette har vi gledet oss til lenge! Vi jobber også med å se på hvordan vi etablerer en egen legevaktløsning her på Nesodden, etter at Ski og Opgård har gått ut av det samarbeidet vi har i dag.

 

Symposiet var en veldig flott opplevelse, med engasjerte elever, foreldre og ansatte i skolen. Veldig nyttig å få høre hvordan skolen oppleves, samtidig som vi fikk fylt på med kunnskap fra skoleforsker Thomas Nordahl, og utdanningsveileder Lise Merethe Austvik. Vi har mange styrker i skolen våre, men også ting vi må ta tak i. Den jobben skal vi fortsette med, men vi må også vite at vi prioriterer riktig når vi skal satse mer. Nye og bedre bygg er det også helt åpenbart at vi må ha en plan for å få på plass. Vi må også være villige til å se på hvordan vi selv jobber, og stadig være på utkikk etter å forbedre oss. Det må være et mål at alle barn i skolen vår skal oppleve mestring!

 

Nå skal jeg ta påskeferie. Uka etter påske er vi i gang igjen med kommunestyremøte, men før det blir det deilig med litt fri.

 

Håper alle får en flott påske, enten dere skal holde hjulene i gang eller slappe helt av!

 

Truls Wickholm

ordfører