Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til informasjon om koronavirus

Skygge og sol

Denne uka har vært preget av at Daniel har vært Jobbskygge for ordføreren. Det har vært spennende. Jeg håper for Daniel, men i hvert fall for meg.Daniel Skipenes og ordfører Truls Wickholm - Klikk for stort bildeDaniel Skipenes og ordfører Truls Wickholm

Det ligger en utfordring i å ha med seg en person som du skal fortelle om hva du gjør. Ordførerjobben er en merkelig blanding av veldig sosial og ganske ensom. Sosial fordi man møter og snakker med mange, ensom fordi man ofte sitter alene med planer og vurderinger. Det var derfor en stor overgang å ha med seg en person som man skulle forklare hva man gjorde og hva man tenkte. Jeg håper han sitter igjen med noe. (Les hva Daniel selv skriver her.)


Men selv om det har vært en skygge med meg, har det vært lite av det ute. Det har vært varmt og vanningsrestriksjoner har skapt mye engasjement. Når jeg leser aviser fra Oslo og andre steder ser jeg at dette ikke er så uvanlig akkurat nå. Slanger som renner og spredere som står på bruker utrolig mye vann når alle har behov samtidig. Det er allikevel lov å bruke vann. Barnehager han få løpe i sprederen og det er lov å vaske en møkkete platting eller bil. Jeg har fått en del forslag til smutthull på disse reglene, som på parkere bilen i haven eller påberope seg en veldig møkkete platting. Det eneste som kanskje kan forsvares er om man tar ansvaret for å kjøle ned alle barna i nabolaget på egen gressplen.


På torsdag hadde vi også besøk av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland og hennes team. De fikk en god presentasjon av Nesodden, og vi startet besøket på Fagerstrand for å vise henne vårt behov for å utvikle området mer planmessig. Arealplanen til Oslo og Akershus sier i utgangspunktet at vi kun kan ha større planmessig vekst og utvikling på Nesoddtangen, men i kommuneplanen vi har sendt på høring nå, sier vi at dette også skal skje på Fagerstrand. Dette er et brudd med overordnede planer, men på alle andre områder er vi lojale til planens føringer. I møtet vårt med Fylkesmannen fikk vi gode tilbakemeldinger på at dette var en strategi som hadde mulighet for å føre frem. Dette var en viktig tilbakemelding.


Fylkesmannen fikk også servert lunsj og en presentasjon av tilbudet vi har på psykisk helse i Bjørnemyrveien. Et tilbud som av våre gjester ble beskrevet som fremoverlent og spennende. Jeg tror ikke alle vet om alle mulighetene man har til å få hjelp i ulike faser og med forskjellig grad av problemer. Det er viktig at vi tar vare på vår egen og hverandres psykiske helse. Det å kunne spørre om hjelp og få det tidlig nok kan være veldig viktig.


Uken ble avsluttet med nok et avklaringsmøte med Signalen. Kommunen gjør det vi kan. Mange har sett tegningene på nett nå. De er utrolig spennende, men utålmodigheten er også stor. Alt vil ikke være ferdig før sommeren, men det er fortsatt målet at det skal starte en lettere servering der i slutten av juni.


Neste uke skal jeg bruke på å gjøre meg kjent med hvilke eiendommer kommunen eier selv i kommunen. Det er viktig for å tenke strategisk utvikling. Det blir også befaring på Steilene. De som trenger tips til noe annet å gjøre enn å ligge på stranda i helga, kan ta seg en tur på Kiwanislåven for noen gode tilbud.


Håper alle holder seg nedkjølt og unngår solskader i helga.


God helg!


Truls Wickholm
ordførerFylkesmann Valgerd Svarstad Haugland var torsdag på besøk på Nesodden. Her på Varden mellom rådmann Wenche Folberg og ordfører Truls Wickholm - Klikk for stort bildeFylkesmann Valgerd Svarstad Haugland var torsdag på besøk på Nesodden. Rådmann Wenche Folberg og ordfører Truls Wickholm viste henne og hennes team rundt på Nesodden med en innleid midibuss fra Nesodden Turbuss.

Neste uke er det energikampanje på Nesodden, der Nesoddens samarbeidspartner Energiportalen AS gir gratis energirådgivning til innbygere og andre som tar kontakt. Den lokale pressen var invitert til hjemmebesøk hos ordføreren da energirådgiver Folke Vogn Haug Pettersen skulle vurdere energisituasjonen hjemme hos ordføreren. Fra pressen kom de lokale ildsjelene Tor Fagerlund fra Foreningsnytt i midten på bildet og Trond Folckersahm fra Nesoddguiden med kamera. Helt til høyre er "ordførerens skygge" Daniel Skipenes. - Klikk for stort bildeNeste uke er det energikampanje på Nesodden, der Nesoddens samarbeidspartner Energiportalen AS gir gratis energirådgivning til innbyggere og andre som tar kontakt. Den lokale pressen var invitert til hjemmebesøk hos ordføreren da energirådgiver Folke Vogn Haug Pettersen skulle vurdere energisituasjonen hjemme hos ordføreren på fredag 1. juni. Fra pressen kom de lokale ildsjelene Tor Fagerlund fra Foreningsnytt i midten på bildet og Trond Folckersahm fra Nesoddguiden med kamera. Helt til høyre er "ordførerens skygge" Daniel Skipenes. Les artikkelen "Helt gratis energirådgivning" i Nesoddguiden.Klikk for stort bildeOrdføreren var denne uken også hos vekst- og attføringsbedriften Remontér som arrangerte åpen dag i Hellvikveien 10 på Nesodden sist onsdag. På denne viktige arbeidsplassen tilbys varig tilrettelagt arbeid og arbeidsforberedende trening. Her lages fuglekasser, bilder, klær, vesker og mer til, men mange har også arbeidspraksis i andre bedrifter. Ordfører Truls Wickholm fikk overlevert en t-skjorte av Remonter. På t-skjorten var det et ordførerkjede som var laget på Remonter. Hva varaordfører Erik Adland mener om ordførerkjeder, skal her stå usagt.