Skoleferie, Steilene, skolebygg og Pride.

Klikk for stort bildeI dag skal jeg ut på Steilene for å være med på et prøveanløp med hurtigbåten inn på dypvannsbrygga. Nesodden kommune har den siste tiden brukt Viken sjøtjenester til å gjøre brygga klar, og hvis alt klaffer vil #Ruter inkludere Steilene som holdeplass på vei fra Oslo til Drøbak og Son. I fremtida kaller vi kanskje denne hurtigbåten bare for Steilene-båten. Fremover må vi fortsette å ruste opp brygga der - det hadde vært fantastisk om hele den lange, store trebrygga som vender inn mot Nesoddlandet kunne benyttes til bading, stuping og soling. Håper mange flere enn vanlig tar turen ut i sommer for å nyte denne perlen vi har på vestkysten.

På onsdag var det semesterets siste kommunestyremøte, og med støtte fra to tredjedeler av kommunestyrets medlemmer ble det vedtatt hvordan vi nå skal gå videre med saken om fremtidens skoler på Nesodden.

 

Vi slo fast at vi ønsket oss svømmebasseng, kulturarena, og stort idrettshus, men vi forfølger to spor for å få litt mer kjøtt på beinet. Det vil bli utredet å beholde alle skolene som i dag, men å ruste opp Nesoddtangen og Alværn. Det blir spennende å se hva det er mulig å få til i de eksisterende byggene. Det er ofte en utfordring å få til god nok ventilasjon og moderne romløsning i gamle bygg, men her skal vi nå få fakta på bordet. Den andre løsningen som skal sees på, blir en helt ny Nesoddtangen barneskole, og en ny felles ungdomsskole for elevene som i dag sogner til Alværn og Tangenåsen. I denne runden skal det tegnes ut romløsninger, og det skal vises mer konkret hvor ting faktisk kan plasseres. De andre tegningene som har versert tidligere var illustrasjoner på at det var plass til volumene, mer enn hva som faktisk skulle skje.

 

For lenge har vi unnlatt å bygge de skolene og byggene vi trenger i Nesodden Kommune. Kulturlivet skriker etter plass. Det samme gjør idretten. De klarer blant annet ikke å tilby aktiviteter til de minste barna i den utstrekningen de ønsker. Nye skoler gir nye muligheter. Alle løsninger har noen bakdeler og fordeler. Vinteren 2020 får vi flere svar, og sammen kan vi finne den løsningen som gir oss mest igjen samlet sett. Takk til alle som har bidratt i debatten.

 

I ettermiddag arrangeres også Follo Pride for første gang. Det blir spennende. Alle ordførerne fra Follo deltar. Vi har stand up og lipsync. Tror dette blir veldig gøy, samtidig som vi utfordrer oss på å bli mer inkluderende, og at vi feirer kjærligheten. Alle skal kunne elske den de vil.

 

Klikk for stort bildeInteresserte kommunepolitikere på omvisning på Norsk yrkesdykkerskokeI dag stenger skolene og mange begynner sommerferien. Men sommeren byr også på en rekke aktiviteter. På lørdag er det Fagerstrand dagene som i år kan feire tiårs-jubileum. Det ser ut til å bli fantastisk. Kommunestyret fikk en liten smak av hvor flott det kan bli, da vi avholdt semesterets siste møte i lokalene til Norsk yrkesdykkerskole, NYD,  på onsdag. En skole som forøvrig er verdensledende på det de gjør, og de ligger på Nesodden! Det må vi ta vare på. Kvalifisering til NM i døds vil også skje fra taket til NYD på lørdag. Håper mange også får en fin sankthansfeiring på søndag, men fint om man passer litt ekstra på bålene sine. Det er jo bålene som er med på å gjøre dette til en så flott kveld.

 

God sommerferie til de som tar det, og god helg til resten!

 

Truls Wickholm

Ordfører