Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til informasjon om koronavirus

Prester og frivillige

Klikk for stort bildeSkoklefall kirkeMange har nok møtt flere prester enn meg, men det må allikevel være lov å si at sognepresten vår på Nesodden, Svein Hunnestad, er en veldig fin fyr, og i mine øyne en veldig fin prest. På onsdag var jeg på Vesper i Skoklefall kirke. Det ble en god opplevelse. Jeg må innrømme at jeg ikke egentlig har noe forhold til hva en Vesper er, men har nå lært meg at det er en kveldsgudstjeneste, med musikalske innslag. Sånn sett leverte dette arrangementet helt. Det var et veldig godt musikalsk innslag. Man kan nesten si en skikkelig minikonsert. I tillegg var det nattverd og samtale mellom Svein og meg. Om andre likte samtalene må de selv svare på, men det er i hvert fall veldig fint å snakke med Svein.

 

 

 

 

Klikk for stort bildeOppstartsmøte Tv-aksjonenDet var mange temaer å komme inn på. Kvelden skulle handle en del om TV-aksjonen og det å være mindre alene sammen, men vi kom også inn på andre temaer. Det at det finnes en universell lov vi alle har inne i oss. Noen kaller det Guds lov, andre kaller det menneskerettigheter. Samtalene handlet også om å bygge ned murer og finne det som er felles og forener oss. De fleste av oss kjenner inni oss hva som er rett og galt og vi vil gjerne det beste for familien og barna våre. Gjennom å anerkjenne det som er felles kommer vi også langt på vei i å bygge nye fellesskap utover de vi hører til allerede.

 

 

 

 

Klikk for stort bildeTruls Wickholm med Ann Helen Nyhus og Julie WingeEn som har jobbet mye med å skape fellesskap er også Henning Høiner. Pensjonert bymisjonsmann bosatt på Nesodden. I forbindelse med minikonferansen vi arrangerer på Tangenten 14. oktober hadde Hege fra Frivilligsentralen en prat med Henning, om historien til bymisjonen og hva som er bakgrunnen for årets aksjon, mindre alene sammen. Det er egentlig så enkelt som å sette i gang prosjekter som kan bli nye møteplasser for å trekke folk inn igjen i fellesskapet. Henning har jobbet mye med det.

 

Et spennende perspektiv han også deler er at folk ofte har en ide om at det å være frivillig handler om å hjelpe andre, men i følge Henning er det også like mye om å hjelpe seg selv. Vi har mange friske pensjonister i dagens Norge. Mange av de kunne kanskje ha godt av noe mer å fylle dagene og livet med. Har man levd aktive liv med jobb og sosiale miljøer kan overgangen blir stor. Fornuftige tanker som kanskje bidrar til at flere melder seg til tjeneste, og det er virkelig bruk for alle. Vet du ikke hvor du skal begynne er Hege på Frivilligsentralen et godt sted. Hun finner du i tredje etasje på Tangen senter.

 

En frivillig aktivitet som kan vurderes nå om dagen er en innsats i kommunestyret. Her trengs alltid bra folk, og jeg er sikker på at de fleste partier er interessert i folk som kan stå på lister og som har lyst til å gjøre en innsats. Finn et parti du føler du deler dine verdier med, og ta kontakt. Et enkelt googlesøk på partinavn pluss Nesodden burde få deg i mål, eller så finner du e-poster til gruppeledere i partiene her på kommunens hjemmesider. Jeg oppfordrer alle som har lyst, til å stille, men jeg vil særlig oppfordre kvinner til å stille. Det siste året har vist oss hvor viktig det er å ha sterke kvinnestemmer i den offentlige debatten. Hvis du ikke gjør det nå, er det fire år til neste gang!

 

Mange har hatt høstferie denne uken, og fortsetter nok med det gjennom helgen. Det er bare å nyte finværet så lenge det varer. Jeg håper alle sammen får en kjempefin helg på hytter rundt i landet eller på tur i Nesoddmarka!

 

Truls