Pingviner, skole og politikk!

Klikk for stort bildeVi er inne i det siste semesteret for dette kommunestyret, og til høsten er det valg. Vær obs på flere politikere både i gatene og i avisene fremover. Dette er også tiden for å komme med gode ideer og forslag til oss. La oss likevel ikke la det gå helt i svart i diskusjonene, og la oss ta utgangspunkt i hva som faktisk skjer.

Dette er også utfordringen når det kommer til diskusjonen om skolen på Nesodden. I november kunne jeg lese i Amta at Nesodden hadde gjort det godt på nasjonale prøver, og særlig 5. klasse på Fjellstrand. Skolen fortalte at dette kom som resultat av et godt fagmiljø og et godt samarbeid med foreldrene. De fortalte om en skole som aktivt bruker de individuelle resultatene for å styrke det faglige nivået. I samme artikkel ble det trukket frem at Finnmark var dårligst i landet.

 

Så kommer vi til desember. Da har UNICEF sett på hvor mye penger som brukes på skole i de ulike kommunene. Da kom en kommune i Finnmark på topp. Kommunen har bare én skole, og denne ene skolen har betydelig svakere resultater enn alle skolene på Nesodden.

 

Dette er ikke et forsøk på å bagatellisere eller skjønnmale, men et ønske om at vi tar debatten på Nesoddens premisser. Det var også det som var utgangspunktet da partiene i kommunestyret ble enige om at vi skal ha et symposium der mange gode krefter trekkes inn for å finne veien videre for skolen vår.

 

Alle gode krefter trenger vi også for å realisere vedtaket vårt om å etablere et stopp på Steilene med båtrutene B22 og B21. Dette vil øke Steilenes tilgjengelighet for Nesoddens befolkning, og det vil også gjøre Nesodden mer attraktivt for turister.

 

Nå i vinter er det særlig flott med skøyteis og skiløyper. Da jeg nylig leste i avisen at en stor kommune over fjorden hadde kjøpt inn ispingviner til glede for innbyggerne, tenkte jeg at dette også kan være noe for oss. Nå har vi vedtatt å kjøpe ca. 12 pingviner. Disse skal rullere mellom isbanene på Nesodden, og kommunen vil annonsere og informere barnehage/skoler om hvilke steder pingvinene er til hvilke tider. Pingvinene settes ut uten pingvinpassere. Det vil være en felles utfordring til Nesoddsamfunnet at vi klarer å ta vare på disse i felleskap.

 

Og kanskje viktigst: ispingvinene utgjør ingen trussel mot miljøet lokalt. Heller tvert imot!

 

Håper alle får en strålende vinterhelg!

 

Hilsen

Truls Wickholm Ordfører

Nesodden kommune