Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til temaside om koronavirus

Park, politi og areal

Ordfører Truls Wickholm - på de gamle oljetankene på Fagerstrand - Klikk for stort bildeArealplan på Kommune-tv

Nå er vi er midt inne i diskusjonen om kommuneplanens arealdel. Forslaget ble presentert for formannskapet på torsdagen. Dersom man har lyst å forstå tenkningen i planen litt bedre kan jeg anbefale å bruke en time på å se presentasjonen og spørsmålsrunden i formannskapet. Det er en slags godbit på Kommune-tv for de som er interessert i planarbeid.

Vi hadde et langt møte i kommunestyre denne uken. Det ble avsluttet med en diskusjon om vi har forsvarlig omsorg på institusjonene i Nesodden kommune. For kommunen og ansatte er det vanskelig å svare på påstander om enkeltpersoner uten å bryte taushetsplikten. Svaret vårt måtte i stedet vise frem de regler, rutiner og tiltak som ansatte og kommunen til daglig jobber med og er underlagt. Jeg blir imponert over hvordan man jobber med kultur for å få avvik og feil opp i dagen. Bare sånn kan vi bli bedre å rette opp i ting.
 

Plassering av to forsterkede boliger

Møtet startet som det sluttet, med utfordringer og spørsmål. Det gjaldt hvor det skal plasseres forsterkede boliger. Det har også skapt en del reaksjoner at to av Nesoddens innbyggere skal flytte bosted til Varden. Vi er mange som bor på denne halvøya i dag, og vi har det stort sett veldig godt. Mange ville nok beskrive Nesodden som et av de tryggeste og beste stedene å bo i landet. Det er viktig å huske på i de situasjonene når ting oppleves som problematisk eller utfordrende. Det bør unngås å gjøre to av innbyggerne våre til et samfunnsproblem, selv om det også er forståelig at folk har spørsmål.
 

Pop-up park

Det som imidlertid har vært litt av et problem er den store grå og kjedelige plassen ved siden av Tangenten. Det skal vi se om vi kan få en orden på nå. Tidligere i uka hadde jeg en prat med kommunens planavdeling. De lærte meg om fenomenet pop-up park. En enkelt park man lett setter opp på en tom og ubrukt plass. Dette har vist seg veldig vellykket mange steder og er med på å skape gode møteplasser, liv og aktivitet. Målet er å få til noe før sommeren. Vi håper også på litt frivillig innsats for å få et enda bedre resultat. Det bor mange folk med gode og kreative ideer på Nesodden.
 

Ta vare på hverandre 1. mai

Håper alle sammen får en veldig fin helg. For mange blir det kanskje også en langhelg. På tirsdag er det første mai. Jeg skal selvfølgelig markere arbeidernes internasjonale dag, men for mange betyr det også fest natt til 1. mai. Ta litt ekstra vare på hverandre og pass på at folk har det bra. Tradisjonelt er det er mange ungdom som er ute på fest denne dagen. Husk at vi som er voksne har et ansvar for å følge litt ekstra med. Det var også beskjeden vi fikk i Politirådet på mandag. Så med det ønsker jeg en riktig god helg!


hilsen
Truls Wickholm
ordfører
truls.wickholm@nesodden.kommune.no