Ordførerens hjørne: Vaksiner og Black Friday

Jeg har ikke fulgt med på alle tilbudene i forkant, men i løpet av dagen har jeg blitt overasket av mange gode tilbud når jeg har vært innom tilfeldige butikker her på Nesodden. Det er all grunn til å være kritisk til unødvendig høyt forbruk. Det er umoralsk i en resurssammenheng og det er dårlig for klimaet. Samtidig er det vanskelig å ikke bli litt fornøyd når man finner noe man trenger, og oppdager at det er tilegnelig til lavere pris enn vanlig.


En venn av meg som har vært på utkikk etter TV i lengere tid fikk drømmeTVen sin til halv pris. Det er hyggelig, men bildene vi har sett i amta og andre steder av folk som bryter ned gjerder og stengsler gir grunn til ettertanke.

Klikk for stort bilde

Litt å tenke på hadde vi etter kommunestyrets møte på onsdag også. Der fikk vi gjort viktige avklaringer i flere klagesaker. Vi vedtok å bygge Eplehagen barnehage på Fjellstrand, og vi fikk nytt reglement for kommunale byggesaker.  DIsse to sakene henger kanskje litt sammen. Vi får nå et regelverk med tydeligere ansvarsfordeling politisk og administrativt, og med tydelige stopp-punkter der det avklares om, og hvordan, man skal gå videre med prosjekter man ønsker. Det vil bli viktig. Jeg var også veldig fornøyd med å ha vedtatt områdeplanen for Sunnaas sånn at vi kan komme videre med planene om å bygge ut sykehuset.

 

En annen ting, som er nytt i år, er at alle spørsmålene partiene stiller om budsjettet er lagt ut med svar fra administrasjonen på kommunens hjemmesider. De finner man her. Der er det mange ting man kan plukke opp om man er interessert i politikk og driften av kommunen.

 

Av andre spennende ting som har skjedd denne uka så har jeg fått meg en Nesodden-logo til bilen min. Den har Pro Shop laget. Spennende med enda et firma på Nesodden som har kunder over hele verden, samtidig som de er så lokale at du kan stikke innom for en kaffe og samtale om dine egne prosjekter.

 

Jeg har også fått tatt influensavaksine. Nyttig for meg, men viktigst for å beskytte de rundt oss som ikke tåler å bli syke. Dette er først og fremst en solidarisk handling for oss friske. Håper flere også tar årets vaksine. Jeg fikk være med å ta vaksinen sammen med kommunens renholdere, så jeg vet vi er flere som har tatt ansvar.

 

I helga blir det julemarked. Jeg skal åpne markedet på Fagerstrand, men jeg ser at Steinerskolen også har sitt tradisjonsrike marked denne helgen. Håper det blir en bra helg for alle.

 

God helg!

Truls

 

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde