Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til informasjon om koronavirus

Mange signaler og den politiske høsten er i gang

Ordfører Truls Wickholm - på de gamle oljetankene på Fagerstrand - Klikk for stort bildeDenne uken begynte med at vi hadde innkalt Signalen Sjøbad AS til en samtale. Det var ikke lengre mulig å fortsette med usikkerheten knyttet til prosjektet. Med formannskapets vedtak på onsdag håper vi at vi nå får en avklaring. På den ene eller den andre måten. Jeg valgte før sommeren å stole på den beskjeden selskapet ga oss om at det kunne bli en delvis oppstart til St. Hans aften, og skrev om det her i dette brevet. Det viste seg ikke å holde stikk.Vanligvis burde det å ikke overholde den type lovnader resultert i at man avslutter samarbeidet. Når vi nå har valgt å gi Signalen en siste sjanse er det fordi vi fant en løsning som enten ville gi byggestart meget raskt eller en enighet fra begge parter om å terminere kontrakten.

 

Det har i sommer versert påstander om at oppussingen av klokketårnet har hindret byggingen. Dette er ikke riktig. Kommunen har ved henvendelser vært helt tydelig på hvem som hadde retten til tomten. Både ovenfor Signalen og klokketårnet. Det er viktig å få sagt slik at det ikke skal hefte noe negativt ved det flotte arbeidet som er gjort med å sette klokketårnet tilbake i sveitserstil. Det blir nå et flott signalbygg for Nesodden. Enten man tar Nesoddbåten eller man seiler forbi på annen måte ute i fjorden. Kombinasjonen av en topp moderne restaurant og klokketårn kan bli fantastisk.

 

Lengre sør i fjorden ligger også et område som er viktig for Nesodden. Vi har fått innsigelser fra vegvesen og fylket på den utviklingen vi har lagt opp til på Fagerstrand. Det er synd, og vi skal kjempe i mot det. Det å kunne bygge ut den gamle statoiltomta på Fagerstrand er viktig for å avlaste resten av Nesodden. Vi trenger fortsatt å bygge boliger i kommunen for å sikre at vi har flere boligtyper enn i dag og at ikke boligpriser vokser enda raskere enn i dag. Vi kan heller ikke bygge ned Tangenåsen helt slik som resultatet vil kunne bli dersom overordnede myndigheter vinner gjennom med sine tanker for Nesodden. Vi skal ha en utbygging som tar vare på Nesoddens egenart samtidig som vi utvikler oss i den retningen vi ønsker oss.

 

Kommunen har fått inn vanvittig mange innspill til kommuneplanen. Langt flere enn mange kommuner rundt oss, og mange flere om man ser det relativt til folketall. Vi har en engasjert og aktiv befolkning med klare meninger. Det er bra. Nå skal vi vurdere de innspillene vi har fått. Formannskapet 19. september blir første møte der vi begynner å diskutere med administrasjonen hvordan vi går videre etter innspillsrunden. Tusen takk for alt engasjementet som har vært vist så langt i dette arbeidet. Det er viktig for oss politikere å få tydelige signaler.

 

I helga arrangeres Halvøya. En festival for ungdom på grusbanen bak Tangenten. Hvis du ser et stort sirkustelt så har du funnet det. På søndag blir det blir Natursti fra Jegerhytta, og på lørdag er det også utstilling i Atelier Agnor hvor blant annet fem kunstnere fra Nesodden deltar.

 

Håper alle får en helt super helg. Enten det blir her på Nesodden eller dere tar en tur ut av kommunen.

God helg!

 

Truls