Kultur, kunst, legevakt og 1. mai

Klikk for stort bilde

 

Denne uka var det 1. mai. En dag med mye innhold for mange, og for korpsene våre en viktig mulighet til å øve før 17. mai. Selv deltok jeg på et frokostarrangement på Folkets hus på Fjellstrand, også kjent som Grendern. Det var også markeringer på Nesoddtangen gård og på Tangenten. Nesodden kirke stilte opp med konsert kvelden før markeringen.

 

Det er noe fint med disse dagene i mai som minner oss om en historie som ikke har kommet av seg selv. 1. mai som markerer den utviklingen norsk arbeidsliv og velferdsstaten har vært igjennom. 8. mai som markerer den tapte friheten vi som nasjon gjenvant etter store offer. Og 17. mai som ga oss grunnloven og var spiren til at Norge ble en selvstendig nasjon. Dette er ting som aldri blir umoderne og som vi må være bevisste på å bevare.
 

Om vi skal bevare legevakten på kveldstid i Ski er et spørsmål som stadig kommer nærmere et svar. Representantskapet i Follo Lokalmedisinske senter, som består av ordførerne, hadde møte på tirsdag. Vår egen kommune jobber også på spreng for å se hvilke løsninger som kan være aktuelle. Kommunestyret har vært klare på at det foretrukne er å ha legevakt lokalt, dersom det er faglig forsvarlig. Formannskapet har sagt det skal ansettes en prosjektleder for å jobbe frem mulige løsninger.
 

Når Ski og Oppegård skal ut av ordningen, og Frogn, Ås og Enebakk vil beholde tilbudet som i dag, ser det ut til at det å bli værende fort kan bli dyrere for oss enn dagens løsning. Når man kombinerer det med lang reisevei til Ski er det rimelig å tenke at beliggenhet på Nesodden på mange måter er det beste alternativet. Spørsmålet blir om vi klarer å stable fagkompetansen på beina raskt nok.


Til helga skal de flinke folka i Nesodden teaterfabrikk sette opp nytt stykke igjen. Denne gangen er det Trollmannen fra Oz som skal tolkes. Jeg gleder meg. Jeg blir alltid imponert over forestillingene til lokale kulturaktører, som dessverre flytter mye rundt i jakten på gode nok fremvisningslokaler. En av grunnene til at jeg tror at det hadde vært lurt å samle Tangenåsen og Alværn ungdomsskole ved Tangenten er at vi da kunne fått på plass et kulturbygg. En skikkelig sal som kunne ta 600 personer.
 

Andre ting som skjer til helga er åpen dag på Skuterud gård. Dette er i samarbeid med Banos Rashids minnefond, og har som mål å samle nye og gamle nesoddinger. Selv skal jeg åpne utstillingen til Ann Helen Nyhus som jeg ble kjent med under fjorårets TV-aksjon, "Mindre alene sammen". Det skal skje i Nesoddhuset. Dessverre blir Ann Helen den siste som stiller ut hos Nesoddhuset, da de nå skal legge ned. Jeg tror i det minste det blir en verdig avslutning for prosjektet, som har vært så inkluderende gjennom mange år.
 

Kanskje blir det tid til en tur innom loppemarked på Kiwanis også. Gjenbruk er bra!

 


Ønsker alle en riktig god helg!